احتمالاً میدانید که محافظت از سلامت قلب خود مستلزم خوب خوردن، ورزش و کنترل عوامل خطر شناخته شده برای بیماریهای قلبی مانند فشار خون بالا است. اما آیا می دانستید که مغز شما نقش مهمی در سلامت قلب نیز دارد؟
در سال های اخیر، محققان به طور فزاینده ای ارتباط بین سلامت روانی ضعیف و خطر بالای بیماری قلبی را یافته اند. این ممکن است تعجب آور نباشد، زیرا اختلالات سلامت روان می تواند بر رفتار شما تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، اگر احساس افسردگی می کنید، ممکن است کمتر ورزش منظم داشته باشید یا احتمال بیشتری برای نوشیدن الکل زیاد داشته باشید. علاوه بر این، برخی از مسائلی که بر سلامت روان ما تأثیر میگذارند، و برخی اختلالات سلامت روان، ممکن است باعث ایجاد تغییرات فیزیکی در بدن شوند که میتواند خطر قلبی را از طرق مختلف افزایش دهد.
فشار
استرس طولانی مدت می تواند فشار خون را افزایش دهد، جریان خون به قلب را کاهش دهد، توانایی پمپاژ قلب را کاهش دهد، ریتم پمپاژ غیرطبیعی را تحریک کند و سیستم لخته شدن خون و پاسخ التهابی آن را فعال کند. با کمال تعجب، تحقیقات نشان می دهد که استرس مزمن ممکن است برای قلب شما مضرتر از تغییرات عمده زندگی باشد. یک مطالعه بزرگ نشان داد که زنانی که حداقل ۹ ساعت در هفته از همسر معلول مراقبت می کنند، نسبت به زنان بدون چنین مسئولیتی با احتمال بیشتری برای حمله قلبی یا مرگ بر اثر بیماری قلبی روبرو هستند.
و یک مطالعه در سال ۲۰۲۰ که در JAMA Network Open منتشر شد، نشان داد که یک بیماری قلبی مرتبط با استرس به نام کاردیومیوپاتی استرس – تضعیف بطن چپ قلب ناشی از عاطفی – در طول همهگیری افزایش یافته است. نویسندگان مطالعه میزان این وضعیت را در مارس و آوریل ۲۰۲۰ چهار برابر نسبت به سه دوره پیش از همه گیری در سال ۲۰۱۸، ۲۰۱۹ و قبل از آن در سال ۲۰۲۰ یافتند.
تجربیات آسیب زا در دوران کودکی
تجارب آسیب زای دوران کودکی مانند نادیده گرفته شدن؛ تحمل آزار جسمی، جنسی یا عاطفی؛ یا شاهد خشونت در خانه برای متخصصان بهداشت به عنوان تجربیات نامطلوب دوران کودکی یا ACE شناخته شده است. آنها ممکن است خطر ابتلا به رفتارهای مضر برای سلامتی، مانند اختلالات مصرف مواد را افزایش دهند. یک بررسی در سال ۲۰۲۰ که توسط JAMA Cardiology به صورت آنلاین منتشر شد، نشان داد که بزرگسالانی که چهار یا بیشتر رویدادهای آسیب زا در دوران کودکی را تجربه کردهاند، دو برابر بیشتر از افراد در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و مرگ زودهنگام هستند. که هیچ یک از این تجربیات دردناک را نداشتند.
افسردگی
رابطه افسردگی و بیماری قلبی یک خیابان دو طرفه است. طبق یک مقاله مروری، افسردگی تقریباً خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر را دو برابر می کند. مطالعات دیگر نشان می دهد افرادی که قبلاً بیماری قلبی دارند سه برابر بیشتر از سایر افراد در معرض افسردگی قرار دارند. از هر پنج بازمانده حمله قلبی یک نفر به افسردگی مبتلا می شود. و افسردگی یک عامل خطر مستقل برای حمله قلبی بعدی در افرادی است که قبلاً آن را داشته اند. این ممکن است تا حدی به این دلیل باشد که افرادی که افسرده هستند کمتر احتمال دارد سیگار را ترک کنند، داروهای تجویز شده مصرف کنند یا ورزش کنند – حتی پس از حمله قلبی.
خصومت و عصبانیت
بر اساس یک مقاله مروری، افرادی که معمولاً عصبانی هستند، دو تا سه برابر بیشتر از دیگران در معرض خطر حمله قلبی یا سایر رویدادهای قلبی هستند.
ایزوله سازی اجتماعی
شواهد نشان می دهد که مردان و زنانی که تنها زندگی می کنند به طور قابل توجهی بیشتر در معرض حمله قلبی یا مرگ ناگهانی در اثر آن قرار دارند. از طرف دیگر، افراد مسنتر با شبکهای قوی از دوستان نسبت به افراد بدون حمایت اجتماعی قوی بهطور قابلتوجهی کمتر در معرض خطر مرگ در یک دوره ۱۰ ساله هستند.
حرکت به سمت قلب سالم تر
اگر با هر یک از این مشکلات دست و پنجه نرم میکنید، کارهایی وجود دارد که میتوانید برای بهبود سلامت روان و به طور بالقوه سلامت قلب خود انجام دهید.
- با یک حرفه ای همکاری کنید. یک متخصص سلامت روان می تواند به شما کمک کند تا با بسیاری از چالش ها، از جمله آسیب های جدی از گذشته خود، مقابله کنید. گفتار درمانی، مانند درمان شناختی رفتاری (که برای شکستن الگوهای افکار منفی طراحی شده است) و دارو تنها چند گزینه هستند که ممکن است کمک کنند.
- بهبود سبک زندگی را ایجاد کنید. زمانی که افسرده هستید یا از نظر عاطفی دست و پنجه نرم می کنید، غذا خوردن سالم و ورزش گاهی اوقات از بین می روند. اما ایجاد پیشرفتهای کوچک و قابل کنترل روزانه به سلامت کلی بهتر میافزاید. حتی تغییرات کوچک مانند اضافه کردن میوه و سبزیجات بیشتر به بشقاب خود یا قدم زدن در خانه می تواند کمک کننده باشد. سعی کنید فعالیت های بدنی مورد علاقه خود را پیدا کنید که می تواند به شما در حفظ انگیزه کمک کند.
- مغز خود را فعال نگه دارید. فعالیت هایی که مغز شما را تحریک می کند می تواند به بهبود سلامت روان شما کمک کند. سرگرمی جدیدی را انتخاب کنید، با امتحان یک مسیر پیاده روی جدید، به روز خود چیز جدیدی اضافه کنید، یا یک فعالیت جدید را امتحان کنید.
- استرس خود را مهار کنید کاهش استرس این روزها برای تقریباً همه یک چالش اساسی است. یکی از راهبردهایی که می تواند به مهار آن کمک کند مدیتیشن ذهن آگاهی است که خودآگاهی و تمرکز بر زمان حال را تشویق می کند. ورزش منظم، رژیم غذایی سالم و خواب کافی و با کیفیت نیز می تواند به کنترل سطح استرس کمک کند.
دیدگاهتان را بنویسید