شاید شما نیز به فکر تهیه سمعک هستید اما نگرانید که چگونه به نظر می رسد یا آیا واقعا به شما کمک می کند. با آگاهی از موارد زیر می توانید نگرانی های خود را برطرف کنید.
- گزینه های سمعک در دسترس شما کدام هستند؟
- هنگام خرید سمعک به چه نکاتی توجه کنیم؟
سمعک نمی تواند شنوایی طبیعی را برگرداند. بلکه می توانند با تقویت صداهایی که در شنیدن آنها مشکل داشته اید، توانایی شنیدن شما را بهتر کنند.
انواع مدل های سمعک
سمعک ها از نظر قیمت سمعک، اندازه، ویژگی های خاص و نحوه قرارگیری آنها در گوش بسیار متفاوت هستند. در ادامه متن مدل های رایج سمعک وجود دارد که با کوچکترین و کمترین قابلیت مشاهده در گوش شروع می شود.
سمعک کاملا داخل کانال (CIC) یا مینی CIC
سمعک کاملا داخل کانال به صورت سفارشی برای شما ساخته می شود و داخل مجرای گوش شما قرار می گیرد. افت شنوایی خفیف تا متوسط را در بزرگسالان بهبود می بخشد.
ویژگی های سمعک کاملا داخل کانال:
- کوچکترین بوده و کمترین میزان قابلیت دید در گوش را دارد
- کمتر احتمال دارد نویز باد را بگیرد
- از باتری های بسیار کوچک استفاده می کند که عمر کوتاه تری دارند
- کار با آنها دشوار است زیرا کوچک هستند
- اغلب شامل ویژگی های اضافی مانند کنترل صدا یا میکروفون جهت دار نیست
- مستعد خرابی با جرم گوش است که رسیور را مسدود می کند
سمعک داخل کانال (ITC)
سمعک داخل کانال (ITC) بصورت سفارشی ساخته می شود و تا حدی در مجرای گوش قرار می گیرد. این مدل می تواند کاهش شنوایی خفیف تا متوسط را در بزرگسالان بهبود بخشد.
ویژگی های سمعک داخل کانال
- کمتر از مدل های بزرگتر در گوش قابل مشاهده است
- شامل ویژگی هایی است که روی وسایل سمعک های CIC قرار نمی گیرد
- ممکن است به دلیل اندازه کوچک، تنظیم آن دشوار باشد
- مستعد خرابی با جرم گوش است که رسیور را مسدود می کند
سمعک داخل گوشی(ITE)
سمعک داخل گوشی به دو صورت ساخته می شود، یکی که بیشتر ناحیه کاسه ای شکل گوش بیرونی شما را پر می کند (پوسته کامل) و دیگری که فقط قسمت زیرین (نیمه پوسته) را پر می کند. هر دو برای افرادی که کم شنوایی خفیف تا شدید دارند مفید است و با میکروفون جهت دار (دو میکروفون برای شنوایی بهتر در نویز) در دسترس است.
ویژگی های سمعک داخل گوشی
- شامل ویژگی هایی است که بر روی سمعک های کوچکتر قابل استفاده نیست مانند کنترل صدا
- از باتری بزرگتر برای عمر بیشتر باتری استفاده می کند و چندین گزینه برای باتری های قابل شارژ وجود دارد
- مستعد خرابی با جرم گوش است که رسیور را مسدود می کند
- ممکن است صدای باد بیشتری نسبت به دستگاه های کوچکتر بردارد
- بیشتر از دستگاه های کوچکتر در گوش قابل مشاهده است.
سمعک پشت گوشی (BTE)
سمعک پشت گوشی، بالای گوش شما قلاب شده و در پشت گوش قرار می گیرد. یک لوله، سمعک را به یک قالب سفارشی به نام قالب گوش متصل می کند که در مجرای گوش شما قرار می گیرد. این نوع سمعک برای هر سنی و تقریبا هر نوع کم شنوایی مناسب است.
ویژگی های سمعک پشت گوشی
- از گذشته به عنوان بزرگترین نوع سمعک بوده است، اگرچه برخی از طرح های جدید کوچکتر بوده و به سختی قابل مشاهده هستند
- دارای میکروفون جهت دار هستند
- قادر به تقویت بیشتری نسبت به مدل های دیگر است
- ممکن است نویز باد را بیشتر از مدل های دیگر بردارد
- ممکن است با باتری قابل شارژ موجود باشد
رسیور داخل کانال (RIC)یا رسیور داخل گوش(RITE)
سبک گیرنده در کانال و گیرنده در گوش شبیه به سمعک پشت گوشی است با این تفاوت که بلندگو یا رسیور سمعک در مجرای گوش قرار دارد. یک سیم کوچک به جای لوله، قطعه پشت گوش را به بلندگو یا رسیور متصل می کند.
ویژگی های سمعک گیرنده داخل کانال
- معمولا قسمت پشت گوشی کمتر قابل مشاهده است
- دارای میکروفون جهت دار هستند
- دارای گزینه های کنترل دستی
- ممکن است با باتری قابل شارژ موجود باشد
- مستعد خرابی با جرم گوش است که رسیور را مسدود می کند
تجویز باز
نوعی تجویز است که یا پشت گوشی با لوله نازک بوده یا ریک به همراه قالب باز در گوش است. این مدل، کانال گوش را بسیار باز نگه می دارد و باعث می شود صداهای با فرکانس پایین به طور طبیعی وارد گوش شوند و صداهای با فرکانس بالا از طریق سمعک تقویت شوند. این کار موجب می شود این سبک برای افرادی که دارای شنوایی بهتر در فرکانس پایین و کم شنوایی خفیف تا متوسط در فرکانس بالا هستند، انتخاب مناسبی باشد.
ویژگی های سمعک باز
- اغلب قابل مشاهده است
- گوش را مانند مدل های داخل گوشی مسدود نمی کند، اغلب باعث می شود صدای خودتان برای شما بهتر به نظر برسد.
- به دلیل شکل قالب غیر معمول، قرار دادن آن در گوش دشوارتر است.
قابلیت های بیشتر
برخی از ویژگی های اختیاری سمعک، توانایی شما را برای شنیدن در شرایط خاص بهبود می بخشد:
- کاهش نویز. همه سمعک ها دارای مقداری کاهش نویز هستند. میزان کاهش نویز متفاوت است. برخی نیز کاهش نویز باد را ارائه می دهند.
- میکروفون های جهت دار. این دستگاه ها بر روی سمعک طوری قرار گرفته اند تا بتوانند صداهایی که از جلوی شما می آیند را بهتر کرده و صداهایی که از پشت یا کنار شما می آیند را اندکی کاهش دهند. میکروفون های جهت دار می توانند توانایی شما را در شنیدن هنگامی که در محیطی با سر و صدای زیاد پس زمینه قرار دارید، افزایش دهند.
- باطری های قابل شارژ. برخی از سمعک ها دارای باتری قابل شارژ هستند. این امر باعث حذف نیاز به تعویض مرتب باتری، تعمیر و نگهداری برای شما خواهد شد.
- قابلیت اتصال وایرلس. سمعک ها می توانند به صورت بی سیم با برخی از دستگاه های سازگار با بلوتوث مانند تلفن های همراه، پخش کننده های موسیقی، رایانه ها و تلویزیون ها ارتباط برقرار کنند. ممکن است لازم باشد از یک دستگاه واسطه برای برداشتن تلفن یا سیگنال دیگر و ارسال آن به سمعک استفاده کنید.
- کنترل از راه دور. برخی از سمعک ها دارای کنترل از راه دور هستند، بنابراین می توانید برخی تنظیمات را بدون لمس سمعک تنظیم کنید. برخی از سمعک ها به صورت بی سیم به تلفن همراه متصل می شوند و دارای اپلیکیشن تلفن همراه هستند که امکان استفاده از تلفن همراه را به عنوان کنترل از راه دور فراهم می کند.
- ورودی صدای مستقیم. این ویژگی به شما امکان می دهد صدا را از تلویزیون، رایانه یا دستگاه موسیقی با سیم دریافت کنید.
- داشتن چندین برنامه. برخی از سمعک ها می توانند چندین تنظیمات از پیش برنامه ریزی شده را برای نیازها و محیط های مختلف گوش دادن ذخیره کنند.
- هماهنگ سازی. برای افرادی که دارای دو سمعک هستند، می توان سمعک ها را طوری برنامه ریزی کرد که با هم کار کنند تا تنظیماتی که در یک سمعک در یک گوش انجام می شود (کنترل صدا یا تغییرات برنامه) در سمعک دیگر نیز انجام شود و کنترل ساده تری را امکان پذیر کند.
مشورت با شنوایی شناس می تواند تا حد زیادی مشخص کند که دقیقا چه نوع سمعکی نیاز دارید. شنوایی شناس با توجه به میزان افت شنوایی، بودجه شما، نیازهای شنیداری و… بهترین گزینه را پیشنهاد خواهد نمود. برای دریافت مشاوره کامل و دقیق پیش از تجویز سمعک، می توانید به کلینیک سمعک دانیال مراجعه کنید.
قبل از خرید سمعک
وقتی به دنبال سمعک هستید، گزینه های خود را بررسی کنید تا بفهمید چه نوع سمعک برای شما بهترین کار را می کند. همچنین:
چکاپ بگیرید. برای رد علل قابل درمان افت شنوایی مانند جرم گوش یا عفونت به پزشک مراجعه کنید و شنوایی خود را توسط شنوایی شناس آزمایش کنید.
به یک شنوایی شناس معتبر مراجعه کنید. شنوایی شناس پس از ارزیابی به شما در انتخاب مناسب ترین سمعک کمک می کند و دستگاه را بر اساس نیازهای شما تنظیم می کند. اگر در هر دو گوش کم شنوایی دارید، با دو سمعک بهترین نتیجه را خواهید گرفت. ما در کلینیک سمعک دانیال، تمامی تجهیزات لازم جهت ارزیابی شنوایی و تجویز سمعک بر اساس استانداردهای روز دنیا را مهیا کرده ایم تا با خیالی آسوده بتوانید سمعک مناسب خود را پیدا کنید.
گارانتی را بررسی کنید. اطمینان حاصل کنید که سمعک شامل ضمانت نامه ای است که قطعات و کار را برای مدت مشخص پوشش می دهد. تمامی سمعک های کلینیک سمعک دانیال دارای ضمانتنامه معتب بوده و خدمات بعدی را پوشش خواهد داد.
برای هزینه برنامه ریزی کنید. هزینه سمعک ها بسیار متفاوت است. کنترل از راه دور، لوازم جانبی سمعک و … ممکن است هزینه اضافی داشته باشد. اما نیازی نیست خیلی نگران هزینه های سمعک باشید زیرا ما در کلینیک سمعک دانیال، امکان پرداخت قسطی سمعک را فراهم کرده این تا بتوانید بدون نگرانی در مورد هزینه، از شنیدن لذت ببرید.
برای خرید انواع سمعک به کلینیک دانیال مراجعه نمایید.
آدرس:
تهران، بالاتر از میدان ولیعصر، نرسیده به زرتشت، نبش خیابان روشن، ساختمان اطبا(پلاک ۱۸۰۲)، طبقه سوم، کلینیک دانیال
شماره تماس:
۰۲۱۸۶۰۳۵۹۰۹
۰۲۱۸۶۰۳۵۹۵۳
دیدگاهتان را بنویسید