ماساژ پشت و کمر از روش های سنتی و کاربردی برای درمان مشکلاتی از قبیل گرفتگی های ماهیچه ای و همچنین برطرف کردن انواع خستگی های فیزیکی می باشد. ماساژ پشت بر روی طیف وسیعی از عضلات و ماهیچه ها تاثیر می گذار و آن ها را درگیر می کند. بیشترین تمرکز در ماساژ پشت، بر روی ماهیچه های نیمه های پایینی کمر و ستون فقرات صورت می گیرد. ماساژ که یک روش کاملا درمانی و طبی می باشد، دارای انواع مختلفی است و بر حسب نیاز می توان از آنها برای رفع انواع گرفتگی های ماهیچه ای استفاده کرد.
درد در ناحیه پشت و کمر می تواند دلایل مختلفی داشته باشد اما امروزه به دلیل تغییرات سبک زندگی افراد و همچنین کار های پشت میز نشینی، امکان بروز این درد ها بسیار بالا خواهد بود. دلیل عمده ای که برای درد های پشت و کمر وجود دارد، سفت شدن عضلات این ناحیه می باشد که در روش های ماساژ درمانی می توان با استفاده از تکنیک های مختلف، به گرم شدن ماهیچه های کمر و همچنین افزایش گردش خون در بافت های کمر کمک کرد.
همان طور که گفتیم، ماساژ پشت دارای انواع مختلفی است و برای دستیابی به نتایج مطلوب حاصل از آن، باید با افرادی که در این زمینه تخصص دارند مشورت کنید. انواع ماساژ درمانی می تواند باعث انتقال مواد مغذی بیشتر به قسمت های مورد نظر شود که همین امر در احساس آرامش و برطرف شدن خستگی های مزمن موثر می باشد. امروزه به منظور درمان طیف وسیعی از آسیب های ستون فقرات و ماهیچه های پشت، از تکنیک ماساژ درمانی استفاده می شود. این اقدام باعث کاهش تنش های ماهیچه ای، درد و گرفگتی عضلات می شود و با ایجاد آرامش مطلوبی همراه است.
ترفند های ماساژ پشت برای رفع انواع درد
۵ روش کلی برای ماساژ پشت وجود دارد که اجرای درست و اصولی آن ها می تواند بسیاری از درد ها و گرفتگی های عضله ای ناحیه کمر و پشت را تا حدود زیادی برطرف نماید. این روش ها شامل موارد زیر می باشد:
- طب فشاری
- ورز دادن
- انتشار میوفاشیال
- پیچاندن یا نیشگون
- بادکش
طب فشاری: یکی از اصلی ترین روش های ماساژ پشت، روش طب فشاری می باشد و همان طور که از نام آن پیداست، بر پایه ی فشار عضلات پشت استوار می باشد. در این روش بر روی نقاط خاصی از بدن که در داخل بافت های نرم قرار دارند، فشار اصولی ایجاد می شود که جریان خون در این نقاط را تقویت می کند. در روش طب فشاری، از انگشت شست به عنوان عامل فشار استفاده می شود و باید تمام قسمت های پشت را درگیر کند. با وارد شدن فشار به گره های عضلانی، جریان خون در آن ها افزایش پیدا می کند و این عامل باعث احساس رفع خستگی می شود.
منظور از گره های عضلانی، جریان غیر یکنواخت خون در بافت های پشت می باشد که به دلایل مختلف صورت می گیرد اما در روش ماساژ پشت به روش فشاری، می توان جریان خون یکنواختی را در ماهیچه ها ایجاد کرد که در نهایت به ترمیم عضله و اکسیژن رسانی به تمام قسمت های آن منجر خواهد شد. تکنیک طب فشاری که امروزه مورد علاقه اکثر افراد می باشد، باعث کاهش درد ها کمر و در نتیجه، احساس آرامش و راحتی می شود.
ورز دادن: یکی دیگر از روش هایی که برای درمان درد های کمر و پشت استفاده می شود، ماساژ به روش ورز دادن است. این روش می تواند باعث افزایش تبادلات سلولی و همچنین کشش در بافت ها همبند شود. کشیده شدن و یا فشردن عضلات کمر باعث ایجاد جریان خون و لنف بیشتر می شود که دلیل آن نیز بالا رفتن دمای ماهیچه می باشد. در این روش از تمام انگشتان دست و کف دست نیز استفاده می شود حس آرامش بی نظیری را القا می کند.
انتشار میوفاشیال: در انتشار میوفاشیال، تمام انگشتان دست و به صورت صاف و به آرامی بر روی عضلات پشت و کمر کشیده می شود که باعث ایجاد جریان خون یکنواخت می شود. این روش معمولا در خلال روش های دیگر ماساژ پشت انجام می شود و موجب بالا رفتن دمای در قسمت فاسیا می شود. فاسیا یک لایه سخت از بافت همبند است که محل قرار گیری آن در زیر پوست می باشد که یکی از دلایل درد کمر نیز محدود شدن آن است. بالا رفتن دمای این ناحیه از پشت باعث افزایش فشار به آن و در نتیجه شل شدن عضلات و آزاد شدن تنش های موجود در آن می شود. در نتیجه ی برطرف شدن تنش های مختلف بافت، احساس کاهش درد عضلانی نیز القا می شود.
پیچاندن یا نیشگون: در ماساژ درمانی، تکنیک پیچاندن یا نیشگون از متداول ترین روش ها در طول ماساژ پشت می باشد. در این روش، فشار به عضلات از سبک به سفت تغییر می کند و این تغییرات فشار باعث تحریک شدن بافت های پشت و باز شدن گره های عضلانی می شود. پیچاندن می تواند باعث بالا رفتن دمای ماهیچه ها شود که در نتیجه ی آن، شل شدن، ایجاد کشش و رفع سفتی های عضلانی را خواهیم داشت. این روش نیز از بهترین روش های ماساژ کمر برای رفع درد و ایجاد حس آرامش می باشد.
بادکش: بادکش درمانی، از روش های متداول و محبوب در طب سنتی می باشد که فواید بسیاری نیز دارد. این روش به حجامت نیز شناخته می شود که به کمک آن می توان باعث شل شدن عضلات و بهبود وضعیت گردش خون محیطی در قسمت های پشت و کمر شد.
انواع مختلفی از ماساژ پشت وجود دارد که می توان با استفاده از آن ها در بهبود و رفع انواع مختلف درد های عضلانی اقدام نمود.
این روش ها شامل: ماساژ سوئدی، ماساژ بافت عمیق، ماساژ ورزشی، ماساژ لنفاوی، ماساژ بازتاب شناسی و ماساژ شیاتسو می باشد.
انجام ماساژ در هر موقعیت و زمانی، مفید می باشد اما چهار موقعیت اصلی برای انجام ماساژ وجود دارد که می توان با انجام روش های مختلف ماساژ در این موقعیت ها، به سلامت عضلات پشت و کمر کمک بیشتری نمود. این موقعیت ها شامل ایجاد درد حاد، بعد از انجام جراحی های پشت، فشار و بروز سفتی عضلات می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید