درمان سرطان سینه

درمان سرطان سینه اصلا نگران نباشید

سرطان سینه

متاسفانه سرطان سینه از شایع ترین انواع سرطان شناخته می شود که در حال حاضر در سرتاسر دنیا افراد زیادی با آن دست و پنجه نرم می کنند ؛ از این رو هرگز نباید مراجعه سالیانه به پزشک متخصص و معاینه سینه ها را نادیده انگاشت.

در این جا ذکر این نکته حائز اهیت است که بانوان عزیز ، می توانند به منظور تشخیص زودهنگام هر گونه ناهنجاری ، توده و به طور کلی هر آن چه که ممکن است بر وجود بیماری های جدی پستان ؛ از جمله سرطان سینه دلالت داشته باشد ؛ اقدام به خودآزمایی پستان در خانه نمایند.

تیم راز جراحی در مقاله ای تحت عنوان تست سرطان سینه در منزل ، به طور مفصل روش های تشخیص این بیماری را در منزل برای شما همراهان گرامی بازگو نموده است ؛ پیشنهاد می کنیم خواندن مقاله مذکور را از دست ندهید.

اگر شما هم از مواجهه با سرطان سینه واهمه دارید و می خواهید بدانید که در صورت مشاهده علائم این بیماری ، چه باید کرد ؟ و نیز می خواهید بدانید که آیا درمان سرطان سینه امکان پذیر است یا خیر ؟ ؛ حتما و حتما مقاله پیش رو را مطالعه بفرمایید.

سرطان سینه چیست ؟

سرطان سینه که در پزشکی از آن تحت عنوان Breast Canser یاد می شود ؛ نوعی بیماری پستان است که در پی رشد غیرطبیعی سلول ها در سینه رخ داده و از بافت سینه آغاز می گردد و بافت سینه یا غده های شیری را درگیر می سازد.

لازم به ذکر است که بر خلاف تصور عموم افراد ، سرطان پستان صرفا یک بیماری زنانه نبوده و در آقایان نیز مشاهده می شود ؛ هرچند آمار ابتلا به آن در میان زنان به مراتب بیشتر از مردان می باشد.

اکثر خانم ها به دلیل شناخت نادرستی که از بیماری های سینه دارند ، گمان می کنند وجود هر توده ای در سینه می تواند بیانگر سرطان سینه باشد و از این رو هنگامی که توده ای در سینه خود احساس می کنند به دلیل ترس از رویارویی با شنیدن هر گونه جمله نگران کننده ؛ از مراجعه به مطب پزشک و بررسی و معاینه مشکل به وجود آمده ، امتناع می کنند.

اما در این بخش از مقاله باید اشاره نماییم که وجود هر توده ای در پستان ، لزوما به منزله بیماری سرطان سینه نمی باشد و گاه برخی از این توده ها فقط نوعی کیست غیرسرطانی هستند که در صورت مراجعه به موقع ، به راحتی قابل درمان می باشند و با درمان بهنگام ، می توان از ریسک سرطانی شدن آن ها در آینده پیشگیری به عمل آورد.

لذا در پاسخ به این سوال که در ابتدای مقاله عنوان داشتیم ” در صورت مشاهده علائم این بیماری ، چه باید کرد ؟ ” ؛ باید گفت چنانچه هر نوع توده ای در سینه های خود احساس کردید یا تغییری در بافت سینه خود مشاهده نمودید ، فورا به پزشک مراجعه فرمایید و با تشخیص سریع ؛ از جدی شدن بیماری جلوگیری کرده و به موفقیت هر چه بیشتر نتیجه درمان بیفزایید.

درمان سرطان سینه

توده های سینه :

توده های موجود در پستان ، انواع مختلفی دارند ؛ همانطور که پیشتر ذکر نمودیم همه این توده ها سرطانی نیستند ؛ در نتیجه ، باید اشاره داشت که توده های پستان دارای انواع مختلفی می باشند که به ترتیب عبارتند از :

توده های سرطانی ( بدخیم )

توده های غیرسرطانی ( خوش خیم )

توده های بینابین ( توده هایی که در ابتدا خوش خیم بوده و به مرور حالت بدخیم به خود می گیرند. )

اگرچه در بسیاری از مقالات گفته می شود که سفت بودن توده و حرکت نکردن آن به اطراف ، می تواند بر سرطانی بودن توده دلالت داشته و بالعکس ، نرم بودن و متحرک بدودن توده می تواند بیانگر غیرسرطانی بودن توده باشد ؛ اما نمی توان گفت که وجود هر گونه توده سفت و غیرمتحرک ، صد در صد مبیّن سرطانی بودن آن است ؛ چرا که بعضی مواقع برخی توده ها هستند که در هنگام لمس ، حالت نرم داشته و از جای خود حرکت می کنند ؛ اما بر خلاف آن چه که گفته شد ، سرطانی هستند.

فاکتورهای خطر سرطان پستان :

احتمال بروز بیماری سرطان پستان ، به دنبال برخی فاکتورها تشدید می گردد ؛ در ادامه ، مهم ترین این فاکتورها را مورد بررسی قرار داده ایم.

سن : ریسک بروز این بیماری ، با بالا رفتن سن شدت می یابد.

جنسیت : احتمال وقوع سرطان پستان در خانم ها تقریبا 100 برابر بیشتر از آقایان است.

نژاد : پیدایش سرطان سینه در زنان سفید پوست ، بیش از دیگر نژادها می باشد.

وزن : خانم هایی که شاخص توده بدن آن ها بیش از 30 است ، بیش از دیگر خانم ها در معرض سرطان پستان قرار دارند.

قد : طبق تحقیقات انجام شده ، ریسک بروز این بیماری در زنان با قد بالاتر از یک متر و 75 سانتی متر ، نسبت به زنان با قد کوتاه تر از یک متر و 60 سانتی متر ؛ بیشتر است ، اما هنوز دلیل اصلی این مسئله مشخص نیست.

سن اولین قاعدگی : احتمال وقوع سرطان سینه در مواردی که اولین قاعدگی در سن بیشتر از 15 سال رخ دهد ، نسبت به مواردی که قاعدگی در سنین پایین تر اتفاق بیفتد ، به مراتب کمتر خواهد بود.

سن اولین بارداری : ریسک ابتلا به سرطان پستان در زنانی که در سنین بالا ، برای بار اول باردار می شوند ؛ بیشتر از زنانی است که در سنین کمتر ؛ یعنی قبل از 35 سالگی بارداری را تجربه کرده اند.

سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان پستان : زنانی که سابقه این بیماری در خانواده درجه یک آن ها وجود داشته است ، نسبت به زنانی که سابقه خانوادگی سرطان سینه نداشته اند ؛ بیشتر می باشد.

لازم به ذکر است که علاوه بر فاکتورهای مذکور ، برخی پارامترها و فاکتورهای محیطی نیز در تشدید ابتلا به این بیماری دخیل هستند که عبارتند از :

مصرف نوشیدنی های الکلی

استعمال سیگار و دخانیات

بی خوابی شبانه

راز جراحی سرطان سینه

آیا سرطان سینه قابل درمان است ؟

سرطان سینه ، غالبا با روش های مختلفی قابل درمان می باشد ؛ شایان توجه است که روش درمان این بیماری ، به شرایط جسمی بیمار و نوع و درجه سرطان بستگی دارد.

در مواردی که سایز تومور ، کوچک باشد ؛ عموما به تشخیص پزشک متخصص توصیه می شود که با جراحی سینه و بدون برداشت بافت پستان ، اقدام به برداشتن تومور صورت پذیرد.

اما در مواردی که اندازه تومور بزرگ باشد یا این که به شکلی باشد که سایر غدد لنفاوی بدن را نیز درگیر ساخته باشد ، به درخواست پزشک باید در وهله اول ؛ فرد تحت شیمی درمانی ، پرتودرمانی یا هورمون درمانی قرار گیرد و در صورتی که این روش ها موثر واقع نیفتاد فرد باید تحت جراحی برداشت بافت پستان قرار گیرد.

شیمی درمانی : در این روش ، با تزریق داروهای مخصوص در عروق خونی و نیز مصرف قرص های شیمیایی ؛ نسبت به درمان سرطان سینه اقدام می شود.

پرتودرمانی : روشی است که در آن سلول های سرطانی را با استفاده از اشعه ایکس ، متوقف ساخته یا از بین می برند.

ضمنا ناگفته نماند که در برخی موارد ، بعد از جراحی سرطان سینه و برداشت توده سرطانی ؛ به منظور پیشگیری از بازگشت مجدد سرطان ، پزشک انجام پرتودرمانی را توصیه می کند.

هورمون درمانی : با استفاده از هورمون درمانی ، می توان از رشد و تکثیر سلول های بدخیم سرطانی ، جلوگیری کرد.

جراحی سرطان سینه

همانطور که در بخش قبلی گفتیم ، در صورت کوچک بودن توده می توان با جراحی سینه و برداشت توده ؛ این بیماری را درمان نمود و در صورت بزرگ بودن توده درگیر ساختن دیگر غدد لنفاوی و نیز عدم پاسخگویی روش های فوق الذکر ، باید اقدام به جراحی سرطان سینه نموده و بافت سینه را تخلیه نمود.

اگر برای درمان سرطان ، سینه تخلیه شد جای نگرانی نیست ؛ بانوان عزیز می توانند با ایمپلنت یا پروتز سینه اقدام به بازسازی سینه و ترمیم پستان از دست رفته خود نمایند.

 سخن پایانی :

هرگز خود ما نمی توانیم ، سرطانی یا غیرسرطانی بودن تومورهای پستان را تشخیص دهیم ؛ از این رو در صورت خودآزمایی پستان و مشاهده علائم غیرعادی ، برای تشخیص دقیق این مسئله ، باید توسط پزشک متخصص ، مورد معاینه بالینی و بررسی های کلینیکی قرار گیریم ؛ تا خوش خیم یا بد خیم بودن توده ، توسط ایشان به اثبات برسد.

اشتراک گذاری

9 یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *