علائم دیابت

علائم دیابت

مواردی که در ادامه به آن اشاره می کنیم علائم مرسوم دیابت می باشند. البته، این علائم در برخی از مبتلایان به این بیماری آنقدر خفیف است که بیمار متوجه آن نمی شود. علائم رایج دیابت عبارتند از:

تکرر ادرار
احساس تشنگی شدید
احساس گرسنگی شدید-حتی زمانی که در حال غذا خوردن باشید
خستگی شدید
تاری دید
زخم ها و کبودی هایی که بسیار دیر بهبود پیدا می کنند
کاهش وزن ناگهانی با وجود اینکه ممکن است بیشتر از گذشته غذا بخورید (دیابت نوع ۱)
گزگز، درد یا بی حسی در کف دست یا مچ پا (دیابت نوع ۲)

تشخیص و درمان زودهنگام دیابت می تواند خطر بروز مشکلات مربوط به دیابت را کاهش دهد. ما لیستی ازبهترین داروهای درمان قند خون با فواید و عوارض آماده کرده ایم برای مشاهده روی اینجا کلیک کنید.

با وجود اینکه شباهت های فراوانی بین دیابت نوع ۱ و دیابت نوع ۲ وجود دارد، اما دلیل هرکدام از این دو نوع دیابت کاملاً متفاوت می باشد. همچنین، درمان این دو نیز با هم تفاوت بسیاری دارد.

آیا علائم دیابت می تواند به طور ناگهانی خود را نشان دهند؟

با وجود اینکه علائم در مبتلایان دیابت نوع ۲ معمولاً به تدریج خود را نشان داده و حتی ممکن است علائم به طور کلی نامحسوس بماند؛ در مبتلایان به دیابت نوع ۱ شروع علائم می تواند به طور ناگهانی رخ دهد.

علائم دیابت گاهی اوقات پس از یک بیماری ویروسی خود را نشان می دهد. در برخی از موارد، تشخیص دیابت نوع ۱ در بیمار تنها بعد از کتواسیدوز دیابتی (DKA) اتفاق می افتد. کتواسیدوز دیابتی زمانی رخ می دهد که گلوکز خون به طرز خطرناکی بالا رفته و بدن به علت نبود انسولین قادر به رساندن مواد مغذی به سلول ها نباشد. در این شرایط، بدن برای تأمین انرژی خود شروع به تحلیل چربی و عضلات بدن می کند و همین امر سبب انباشتگی کتون در خون و ادرار می شود. علائم کتواسیدوز دیابتی عبارتند از:

o بوی میوه مانند در بازدم بیمار
o نفس های مقطع و سنگین
o استفراغ

در صورت عدم درمان، کتواسیدوز دیابتی می تواند منجر به گیجی، بیهوشی و حتی مرگ بیمار شود.

بیمارانی که علائم دیابت نوع ۱ یا کتواسیدوز دیابتی را دارند باید بلافاصله برای تشخیص دقیق بیماری خود به مراکز درمانی مراجعه کنند. به خاطر داشته باشید که این علائم می تواند با مشکلات و بیماری های دیگری اشتباه گرفته شود.

برخی از مبتلایان به دیابت نوع ۱ دچار یک بازه ی زمانی «ماه عسل» می شوند. به این معنا که علائم به طور موقت برای مدت زمان کوتاهی بهبود پیدا کرده، در حالی که پانکراس همچنان در حال ترشح انسولین می باشد. این فاز ماه عسل دیابت معمولاً زمانی رخ می دهد که بیمار تازه شروع به مصرف انسولین کرده باشد. دوره ی ماه عسل ممکن است چیزی بین یک هفته تا حتی یک سال طول بکشد، اما حتماً به یاد داشته باشید که نبود علائم در دیابت نوع ۱ به هیچ وجه به معنی از بین رفتن مشکل دیابت شما نیست. پانکراس نهایتاً قدرت ترشح انسولین را دوباره از دست خواهد داد و در صورت عدم درمان، دوباره علائم شما برمی گردند.

علائم شروع دیابت نوع ۱ در خردسالان و نوزادان

خردسالانی که دچار تکرر ادرار شده باشند، بیش از حد نوشیدنی بنوشند، دچار کاهش وزن شوند و به طور غیر طبیعی احساس خستگی کرده و یا بیمار به نظر برسند واضح ترین گزینه های شروع ابتلا به دیابت نوع ۱ می باشند. در صورتی که کودک شما که در حال حاضر شب ادراری ندارد، به طور ناگهانی شروع به این کار کند باید برای اطمینان از نبود مشکل دیابت و معاینه، او را نزد پزشک ببرید.

با وجود اینکه تشخیص دیابت در خردسالان به راحتی با بررسی میزان قند خون در اورژانس یا مطب پزشک انجام می شود، اما مرحله ی دشوار تشخیص جایی است که والدین باید متوجه علائم کودک خود شده و برای انجام این تشخیص به پزشک مراجعه کنند.

جامعه باید به این آگاهی برسد که خردسالان و حتی نوزادان ممکن است مبتلا به دیابت نوع ۱ شوند، و والدین باید همواره آمادگی تشخیص چنین علائمی را در کودک خود داشته باشند.

علائم مربوط به شروع دیابت نوع ۱ در بزرگسالان

متأسفانه، در اکثر مواردی که یک بزرگسال مبتلا به دیابت می شود، تشخیص اولیه به طور اشتباه دیابت نوع ۲ را نشان می دهد. علت این امر باور اشتباه بسیاری از پزشکان درباره ی زمان شروع دیابت نوع ۱ می باشد. بر خلاف این باورها، دیابت نوع ۱ در تمامی سنین، نژاد ها و فارغ از چاقی یا لاغری فرد می توانداتفاق بیفتد. مبتلایان به دیابت نوع یکی، که دچار سطح بالای گلوکز خون بوده و در معرض عوامل خطرزای دیابت نوع ۲ قرار دارند (مثل اضافه وزن و کم تحرکی)، معمولاً قربانی این تشخیص های نادرست می شوند.

یکی دیگر از علل این تشخیص اشتباه این است که بزرگسالانی که اخیراً دچار دیابت نوع ۱ شده اند، ممکن است در ابتدا نشانه های این بیماری را نداشته باشند. در این موارد، پزشک سطح بالای قند خون را مشاهده کرده و به روش های درمانی متداول مثل رژیم، ورزش و داروهای خوراکی را پیشنهاد می دهد.

اگر دیابت من درمان و کنترل نشد راه چاره چیست؟

اگر شما یا یکی از آشنایانتان مورد تشخیص دیابت نوع ۲ قرار گرفته اید؛ اما بیماری شما در برابر درمان های تجویز شده پاسخگویی مناسب را ندارد، این امر می تواند نشان دهنده ی اشتباه در تشخیص نوع دیابت شما باشد. بنابراین در این مواقع بهتر است به یک متخصص غدد مراجعه کرده و این موضوع را با او در میان بگذارید. معمولاً تشخیص های دقیق تر برای چنین مواردی با آزمایش های آنتی بادی و اندازه گیری سطح سی-پپتید صورت می گیرد.

دیابت بارداری

زنان مبتلا به دیابت بارداری معمولاً هیچ علائمی از خود نشان نمی دهند. بنابراین، تمام بانوان باید در زمان بارداری آزمایش های مربوط به دیابت را انجام دهند.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *