Familiarity with MS disease and its treatment methods

آشنایی با بیماری ام اس و روش‌های درمان آن

بیماری ام اس یکی از بیماری‌های مغزی و نخاعی رایج است که می‌تواند علائم مختلفی برای بیماران مختلف داشته باشد. یکی از نکاتی که باید در رابطه با این بیماری بدانید این است که در ابتدای این بیماری، علائم به صورت تناوبی هستند. یعنی علائم مدتی وجود داشته و سپس خوب می‌شوند. به همین دلیل بیماران خیلی به آن توجه نکرده و به برای درمان به پزشک مراجعه نمی‌کنند.

شاید درمان مشخصی برای این بیماری وجود نداشته باشد ولی با استفاده از فیزیوتراپی اندام‌های مختلف مانند فیزیوتراپی سر و گردن می‌توانید پیشرفت خوبی در بهبود حرکات داشته باشید. به همین دلیل باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه نمایید.

بیماری ام اس

در این مطلب به صورت کامل در رابطه با بیماری ام اس و راه‌های درمان این بیماری صحبت خواهیم کرد.

بیماری ام اس چیست؟

ام اس یا Multiple Sclerosis بیماری طولانی مدت است که باعث حمله سیستم ایمنی بدن به سیستم عصبی مرکزی خواهد شد. هرچه ام اس پیشرفت بیشتری داشته باشد، سلول‌های عصبی مغز و نخاع آسیب بیشتری خواهند دید و این باعث می‌شود مغز بیمار نتواند با سایر اعضای بدن به خوبی ارتباط برقرار نماید.

سلول‌های عصبی بدن انسان دارای پوششی هستند که به غلاف میلین معروف هستند. انتقال پیام بین سلول‌های عصبی به غلاف میلین مرتبط بوده و این قسمت وظیفه این کار را بر عهده دارد. زمانی که فرد به بیماری ام اس مبتلا می‌شود، غلاف میلین تحت حمله دستگاه ایمنی تخریب شده و این می‌شود که دیگر هیچ ارتباطی وجود نخواهد داشت.

این تخریب دارای دو نوع است. در نوع اول غلاف میلین قابل ترمیم بوده و به صورت سطحی تخریب شده و در نوع دوم تخریب به صورت کامل انجام شده و دیگر سیستم عصبی بدن پوششی نخواهد داشت که پیام‌ها را منتقل کند.

در حالت کلی علائم این بیماری گسترده است و با توجه به شدت یا ضعف آن، می‌توانید از روش‌های درمانی مختلف استفاده کنید. خیلی از پزشکان برای بیمارانی که به ام اس خفیف دچار شدند، تمرینات فیزیوتراپی را پیشنهاد می‌نمایند. این تمرینات طولانی مدت بوده و خیلی از بیماران ترجیح می‌دهند تا آن‌ها را در خانه انجام دهند. به همین دلیل قیمت دستگاه فیزیوتراپی خانگی می‌تواند اهمیت زیادی داشته باشد. بهتر است قبل از هر اقدامی برای خرید این دستگاه، از پزشک خود مشاوره بگیرید تا با توجه به شدت بیماری، بهترین نوع را بخرید.

علائم بیماری ام اس

گفتیم که این بیماری گستردگی زیادی داشته و بیماران مختلف می‌توانند علائم متفاوتی را احساس نمایند. بیمارانی که به نوع بسیار خفیف بیماری ام اس دچار شدند شاید تنها خستگی و بی حسی را تجربه نمایند ولی بیمارانی نیز هستند که تا آخرین حد بیماری پیش رفته و به اختلالات حرکتی جدی دچار خواهند شد.

علائم بیماری ام اس

یکی از علائم بارز این بیماری می‌تواند مرتبط با چشم باشد. تاری دید و دوبینی دو نمونه بارز در این بیماری هستند. احتلالات احساسی، شناختی و حافظه، تشنج، ریزش مو، سردرد، خارش، سرگیجه، بی حسی، اختلالات کارکرد جنسی، اختلال در دستگاه گوارش و مثانه، افسردگی، احساس خستگی، اسپاسم عضلانی، دردهای شدید و بی دلیل در عضلات، عدم تعادل، اختلال در راه رفتن، ضعف عضلات، خواب رفتگی اعضای بدن، اختلالات تنفس و اختلال در صحبت کردن از علائم این بیماری هستند.

باید روی این نکته تاکید کنیم که گاهی ممکن است افراد سالم نیز این نشانه‌ها را داشته باشد. اگر این علائم به صورت مستمر و تا ۲۴ ساعت ادامه پیدا کند، به احتمال زیاد به بیماری ام اس مرتبط است. در حالت کلی بهتر است این علائم را جدی بگیرید و با دیدن هر کدام با پزشک مشورت نمایید.

اینکه از سلامت خود اطمینان حاصل کنید، بهتر است. چندین آزمایش ساده هیچ ضرری برای شما نخواهد داشت.

راه های درمان بیماری ام اس

باید شما را با این حقیقت تلخ رو به رو کنیم که بیماری ام اس هیچ راه درمانی قطعی ندارد ولی با استفاده از روش‌هایی می‌توان از پیشرفت آن جلوگیری کرد. البته با پیشرفت علم، راه های درمان ام اس نیز پیشرفت کرده و پزشک شما در رابطه با این موضوع، بهترین روش را به شما پیشنهاد خواهد داد.

به صورت معمول استفاده از داروهای خوراکی و داروهای تزریقی می‌تواند بهترین راه درمان باشد ولی در کنار آن‌ها فرد دارای این بیماری باید سبک زندگی خود را نیز تغییر دهد. خیلی از موضوعات هستند که می‌توانند آسیب زیادی به این بیماران وارد نمایند.

استرس و کار زیاد سمی قطعی برای بیماران ام اس است. همچنین آن‌ها باید از مصرف هر گونه دخانیات پرهیز کنند. ورزش برای تمامی افراد مهم و ضروری است ولی برای بیماران ام اس ضرورت بسیار بیشتری دارد.

رژیم غذایی نیز اهمیت خیلی زیادی داشته و باید بادقت زیادی تمامی دستورات پزشک خود را در رابطه با غذاهایی که مصرف می‌کنید، رعایت نمایید. میوه و سبزیجات تازه را باید در رژیم غذایی خود داشته باشید.

در کنار تمامی این روش‌ها برای اینکه بتوانید حرکات بدن را بهبود ببخشید می‌توانید از تمرینات فیزیوتراپی استفاده کنید. البته تمامی این تمرینات باید زیر نظر پزشک انجام شده و از فیزیوتراپیستی ماهر کمک بگیرید تا هیچ خطایی رخ ندهد. مطمئن باشید کوچک‌ترین خطایی در این تمرینات می‌تواند منجر به مشکلات زیادی برای این بیماران شود.

علائم بیماری ام اس در زنان

نکته‌ای که در این قسمت تصمیم به بیان آن داریم این است که بانوان احتمال ابتلای بیشتری به این بیماری دارند. متاسفانه با توجه به تحقیقاتی که انجمن ملی مولتیپل اسکلروزیس در رابطه با این بیماری انجام داده، زنان سه برابر احتمال بیشتری برای ابتلا به ام اس دارند.

این موضوع می‌تواند دلایل زیادی داشته باشد. برای مثال سیستم ایمنی بانوان در دوران بارداری سرکوب می‌شود. این می‌تواند یکی از دلایل شایع ابتلا زنان به بیماری ام اس باشد. یکی دیگر از دلایلی که دانشمندان در حال تحقیق روی آن هستند، پایین بودن سطح ویتامین دی در بدن بانوان است.

علائم بیماری ام اس در زنان می‌تواند بی حسی، مشکلات بینایی، مشکلات جنسی، مشکلات حرکتی به خصوص در راه رفتن، تاثیرات هورمونی و … باشد. خانم‌ها همیشه باید توجه بیشتری به این بیماری داشته باشند تا در صورت ابتلا بتوانند از پیشرفت آن جلوگیری نمایند.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *