آشنایی با جی‌پی‌اس مولتی فرکانس شمیم

جی‌پی‌اس مولتی فرکانسه شمیم یک گیرنده ماهواره‌ای است که قابلیت اتصال به بسیاری از ماهواره‌ها را دارد و حتی می‌توان آن‌ها را ردیابی کند. با استفاده از این گیرنده‌ها می‌توان دقت نقشه‌برداری را افزایش داد و اطلاعات را با شرایط بهتر به‌دست آورد. با این تفاسیر این گیرنده‌ها موردتوجه بسیاری از سازمانکها قرار دارند و از آن‌ها برای نقشه‌برداری و دریافت اطلاعات استفاده می‌کنند. جی‌پی‌اس مولتی فرکانسه شمیم گزینه‌ای مناسب برای دریافت اطلاعات نقاط گوناگون است.

شمیم

فرکانس گیرنده جی‌ پی‌ اس فرکانسه شمیم چیست؟

فرکانس یعنی تعداد امواجی که در یک بازه زمانی مشخص از یک مکان عبور می‌کنند. گیرنده جی‌پی‌اس مولتی فرکانس شمیم هم دارای یک سیگنال مشخص است. عملکرد ماهواره‌های جی‌پی‌اس و جی‌ان‌اس‌اس به یکدیگر شبیه است سیگنال‌های ارسالی این ماهواره‌ها در باند فرکانسی L هستند. این سیگنال‌ها، کدهای فاصله‌یابی و ناوبری  هستند تا کابران بتوانند مختصات ماهواره را در هر زمانی محاسبه کنند.

کاربردهای جی پی اس مولتی فرکانسه شمیم در کنترل دقیق

این جی‌پی‌اس به عنوان یکی از پرکاربردترین ابزار برای نقشه‌کشی استفاده می‌شود. با استفاده از این جی‌پی‌اس می‌توان به حد میلیمتری داده‌ها دست یافت و تعیین نقاط با استفاده از این جی‌پی‌اس به راحتی انجام‌پذیر است. با استفاده از این دستگاه می‌توان حرکات هدف موردنظر را به‌طور پیوسته کنترل کرد. برای پروژه‌های مهندسی و پیاده کردن شبکه‌های محلی هم از این دستگاه استفاده می‌شود.

کاربرد گیرنده مولتی فرکانسه شمیم در معدن

جی‌پی‌اس مولتی فرکانس شمیم در معدن هم کاربرد زیادی دارد. برای کاهش هزینه‌های عملیاتی سالانه می‌توان از این دستگاه استفاده کرد. با استفاده از این جی‌پی‌اس‌ها می‌توان بدون استفاده از تجهیزات نقشه‌برداری، ماشین و تیغه‌های بلدوزر را به راحتی کنترل کرد. سیگنال‌هایی که از طریق ماهواره‌ها ارسال می‌شوند دقت ترازیابی بالایی دارند و موقعیت قرارگیری وسایل نقلیه را تعیین می‌کنند. با توجه به وضعیت موجود در معادن می‌توان به یک وضع بهینه برای خاکبرداری یا خاکریزی توسط سیگنال‌ها دست پیدا کرد.

شمیم

کاربردهای جی پی اس مولتی فرکانسه شمیم در کاداستر

کاداستر از نظر فدراسیون بین المللی به سیستمی می‌گویند که وضعیت املاک ملکی غیرمنقول یک منطقه را مشخص می‌کند. در این سیستم تمام اطلاعات، اندازه و محدوده زمین و نحوه ثبت  خصوصیات ملک در آن مشخص است. برای نقشه‌برداری‌های ثبتی با توجه به متراکم بودن عوارض برای اضافه کردن نقطه با فواصل کوتاه باید از دستگاهی استفاده کرد که بتوان از طریق آن امواج گوناگون را دریافت نمود. از آنجایی که در مناطق شهری موانع بسیار زیادی وجود دارد می‌توان از دستگاه جی‌پی‌اس مولتی فرکانسه شمیم که دقت بالایی دارد استفاده کرد. در این حالت باید موارد زیر را هم موردبررسی قرار داد:

  • تحلیل حرکتهای منطقه پوسته زمین
  • کنترل محلی دقیق تغییر شکل زمین
  • کنترل محلی دقیق تغییر نشست زمین
  • تحلیل حرکتهای قاره ای صفحات پوسته و تغییر شکل آنها در مقیاس زمین

دقت گیرنده مولتی فرکانسه شمیم

دقت این گیرنده از سامانه شمیم بسته به شرایط محیطی از ۳ متر تا ۳۰ متر متغیر است. در صورتی که این میزان دقت برای استفاده از این دستگاه وجود داشته باشد نمی‌توان در کاداستر از آن استفاده کرد و برای کارهای ناوبری مناسب است اما در صورت بهره‌مندی از تصحیحات سامانه شمیم، می‌توان به دقت ۱ تا ۲۰ سانتی‌متر رسید که کارایی این ماهواره‌ را افزایش می‌دهد. هرچه فاصله کمتر باشد دقت اطلاعات بیشتر است.

ایستگاه‌های مرجع سامانه شمیم(کورس شمیم)

در حالت ایده‌آل بودن یک شبکه GNSS، کیفیت تراکم ایستگاه‌های شبکه بالاست. در این حالت فاصله مناسب برای یک شبکه حدوداً ۷۰ کیلومتر است و در بدترین حالت آن این فاصله به ۳۵ کیلومتر می‌رسد. این فاصله‌ها تاثیر زیادی در دقت سیگنال‌ها خواهند گذاشت. در سامانه شمیم، تعیین موقعیت و نقشه‌برداری املاک با تحول روبرو شده است و با استفاده از این سامانه میتوان در برخی نقاط زمین نقشه‌های دقیقی به‌دست آورد. فاصله بین ایستگاه‌های سامانه شمیم بین ۶۰ تا ۱۹۰ کیلومتر است و میانگین فاصله بین ایستگاه‌ها ۱۲۵ کیلومتر می‌باشد. این مورد باعث عدم پوشش بخش عمده‌ای از شهرهای کشور و اراضی کشاورزی شده است.

روش‌های نقشه‌برداری توسط گیرنده مولتی فرکانسه شمیم

نقشه‌برداری شمیم با روش‌های مختلفی انجام می‌شود. برای بیس لاین بلند از مشاهدات استاتیک استفاده می‌شود. این روش در فواصل طولانی دقیق است اما نسبت به روش‌های دیگر کندتر عمل می‌کند. برای شبکه‌های کنترل محلی روش استاتیک سریع استفاده می‌شود. برای برداشت جرئیات و توپوگرافی روش کینماتیک مناسب است. مهمترین حالت برای نقشه‌ برداری توسط این دستگاه به‌این صورت است که گیرنده GNSS را در یک نقطه معلوم قرار گیرد؛ سپس، گیرنده روور را در انتهای طول دیگر قرار داد. پس از آن باید آن را برای ذخیره دیتا را تنظیم کرد. معمولاً  ۱۵، ۳۰ یا ۶۰ ثانیه برای این کار زمان لازم است. گاهی اوقات با توجه به طول بیس لاین، تعداد ماهواره‌های در معرض دید، و هندسه یا آرایش نسبی ماهواره‌ها، ممکن است به مدت زمان بیشتری نیاز باشد. روش استاتیک سریع FAST STATIC هم از دیگر روش‌هاست. با توجه به شرایط محیط و نوع نقشه‌ای که مورد نیاز باشد باید از روش‌های مختلف برای نقشه برداری توسط گیرنده مولتی فرکانس شمیم استفاده شود. نقشه برداری شمیم باید توسط مجموعه‌ای انجام شود که پرسنل آن تجربه بالایی در این زمینه داشته باشند. مهندسانی که در این زمینه فعالیت می‌کنند باید بتوانند اطلاعات دقیقی از این دستگاه به دست آورند و نقشه‌برداری با دقت بسیار بالا انجام شود.

شمیم

سخن پایانی

همانطور که در این مطلب توضیح دادیم جی‌ پی‌ اس مولتی فرکانس به‌عنوان یکی از ماهواره‌های بسیار دقیق برای نقشه‌برداری توسط سیستم شمیم کاربردهای فراوانی دارد. باتوجه به کاربرد فراوان این دستگاه می‌توان در منطق گوناگون و با اهداف خاص از آن استفاده کرد. روش‌های مختلفی برای استفاده از این ماهواره وجود دارد که باید با توجه به شناخت موقعیت از آنها استفاده کرد. در مجموعه مهندس خدمات متنوعی در زمینه نقشه برداری ارائه می‌شود که می‌توان سامانه شمیم برای این کار استفاده کرد. درصورتی که نیاز به دریافت چنین خدماتی دارید می‌توانید از طریق مجموعه ما اقدام کنید. مهندسان مجموعه ما تجربه بالایی در این زمینه دارند و با سیگنال‌های دریافتی از طریق این ماهواره نقشه‌های بسیار بادقتی را ایجاد خواهند کرد. برای دریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

منبع: مجموعه مهندس: https://mohandesco.ir/

 

برچسب ها : شمیم,نقشه شمیم,نقشه برداری شمیم,نقشه برداری

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *