قهوه نوشیدنی محبوب و خوش طعمی است که به بخشی از زندگی روزانه بسیاری از مردم تبدیل شده است.در آمریکا روزانه بیش از ۵۰۰ میلیون فنجان مصرف میشود و پس از آب پرمصرفترین نوشیدنی این کشور است. به طوریکه خرید قهوه در آمریکا و در سایر کشورها به یکی از ملزوامت زندگی تبدیل شده است. اما سوالی که همیشه ذهن محققان و علاقهمندان به قهوه را مشغول کرده این است که آیا قهوه میتواند به افزایش طول عمر کمک کند؟
تحقیقات بسیاری نشان دادهاند که قهوه سرشار از ترکیبات فعالی مانند کافئین است که پتانسیل بالایی در کاهش التهاب و پیشگیری از بیماریهای مزمن دارد. برخی مطالعات به این نتیجه رسیدهاند که مصرف قهوه میتواند خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان را کاهش دهد. این یافتهها همگی نشان از آن دارند که قهوه میتواند نقشی مهم در حفظ سلامت ایفا کند.
تحقیقات در خصوص تاثیرات نوشیدن قهوه
در سال ۲۰۱۸ دانشمندان با کشف بیش از ۱۰۰۰ ترکیب بیولوژیک فعال در قهوه، پنجره جدیدی به فواید این نوشیدنی گشودند. یکی از مهمترین این ترکیبات، «کلروژنیک اسید» است که نقش مهمی در بهبود متابولیسم گلوکز و افزایش حساسیت انسولین دارد. این بدان معناست که بدن با مصرف قهوه، قادر است به شکلی مؤثرتر قندها را هضم کرده و به کار گیرد. به بیان سادهتر کلروژنیک اسید به سلولها کمک میکند تا گلوکز را بهتر جذب کرده و سطح قند خون را کنترل کنند.
این ویژگی قهوه به ویژه برای پیشگیری از دیابت نوع ۲ حائز اهمیت است. در سال ۲۰۱۹چ پژوهشی سیستماتیک نشان داد که مصرف منظم قهوه میتواند خطر ابتلا به این نوع دیابت را کاهش دهد. جالب است بدانید که حتی پیش از این در سال ۲۰۱۳ تحقیقی دیگر نشان داده بود که افرادی که روزانه بیش از ۶ فنجان قهوه مینوشند کمتر در معرض خطر دیابت نوع ۲ قرار دارند.
ترکیبات موجود در قهوه
اما کلروژنیک اسید تنها ترکیب مفید در قهوه نیست. قهوه همچنین حاوی ملانوئیدها، کوآیناینها، لیگنانها و تریگونلین است؛ ترکیباتی که خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی دارند. این مواد با مبارزه با رادیکالهای آزاد در بدن، از آسیبهای سلولی جلوگیری میکنند. رادیکالهای آزاد مولکولهای ناپایداری هستند که در اثر هضم غذا و واکنش به آلودگیها و سموم محیطی ایجاد میشوند و میتوانند به التهاب و بروز بیماریهای مختلفی نظیر مشکلات قلبی، آب مروارید و حتی سرطان منجر شوند.
بررسیها نشان دادهاند که ۸۴ درصد از قهوهنوشان، قهوه خود را به عنوان بخشی از صبحانه مصرف میکنند. این واقعیت نشان میدهد که بسیاری از مردم به دنبال اثرات تحریککننده کافئین در قهوه هستند. کافئین با مسدود کردن سیگنالهای مغزی که فعالیتهای مغز را تنظیم میکنند، باعث افزایش هوشیاری و انرژی میشود. این همان حس نشاطی است که بسیاری از افراد صبحها با نوشیدن قهوه تجربه میکنند. علاوه بر این کافئین به عنوان یک برونکودیلاتور ضعیف عمل میکند، یعنی میتواند با آرام کردن عضلات ریه و باز کردن مجاری هوایی، تنفس را تسهیل کند.
قهوه و کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی
کافئین که معمولاً به عنوان محرک شناخته میشود به طور مداوم در تحقیقات نشان داده شده که میتواند مزایای متعددی برای سلامت قلب و دیگر بخشهای بدن داشته باشد. برخلاف تصور عمومی که کافئین را باعث افزایش تپش قلب و فشار خون میداند، مصرف منظم و متعادل قهوه میتواند خطر مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی را کاهش دهد. قهوه به پیشگیری از بیماریهایی مانند دیابت نوع ۲ و چاقی کمک میکند که این ها از مواردی هستند که باعث بروز مشکلات قلبی میشوند.
تحقیقات نشان میدهند که افرادی که دچار چاقی مفرط هستند و قهوه بیشتری مینوشند معمولاً شاخص توده بدنی (BMI) کمتری دارند و این باعث کاهش کلسترول و فشار خون و در نتیجه کاهش خطر بیماریهای قلبی منجر میشود. علاوه بر این قهوه میتواند خطر ابتلا به بیماریهای کبدی و مغزی مانند پارکینسون و آلزایمر را کاهش دهد.
یک مطالعه گسترده در سال ۲۰۰۵ نیز نشان داد که مصرف روزانه قهوه میتواند خطر مرگ زودهنگام را بین ۷ تا ۱۲ درصد کاهش دهد. به طور کلی مصرف متعادل قهوه میتواند باعث بهبود سلامت و افزایش طول عمر کمک کند، مشروط بر اینکه به میزان معقول مصرف شود.
تاثیر مصرف روزانه قهوه بر افزایش طول عمر
در یک مطالعه گسترده که روی ۸۹۰۰ زن مبتلا به سرطان سینه انجام شد، محققان به بررسی تأثیر مصرف قهوه و چای بر روی سلامت و طول عمر این زنان پرداختند. این تحقیق به این صورت بود که پرستاران هر چهار سال یک بار پرسشنامههایی درباره عادات غذایی، سبک زندگی و عوامل مرتبط با آنها را برای زنان تکمیل میکردند. با تحلیل این دادهها، مریم فروید و همکارانش از AICR میانگین مصرف قهوه و چای این زنان را حداقل یک سال پس از تشخیص سرطان و در طول چهار سال بعد از آن محاسبه کردند.
در طول این چهار سال، ۲۵۰۱ نفر از این زنان فوت کردند که ۱۰۵۴ مورد از این مرگها به علت بازگشت سرطان بود. نتایج نشان داد که مصرف بیش از سه فنجان قهوه در روز میتواند خطر مرگ ناشی از سرطان سینه را تا ۲۵ درصد کاهش دهد. همچنین نوشیدن بیش از دو فنجان قهوه در روز به طور کلی با کاهش خطر مرگ به هر دلیلی مرتبط بود.در مقابل، مصرف سه فنجان چای در روز پس از تشخیص سرطان، خطر مرگ به هر دلیلی را تا ۲۶ درصد کاهش داد.
این یافتهها پس از در نظر گرفتن عواملی مانند شاخص توده بدنی (BMI)، فعالیت بدنی، و سایر فاکتورهای تأثیرگذار به دست آمد. این نتایج نشان میدهد که مصرف قهوه و چای میتواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم برای افرادی باشد که از سرطان سینه نجات یافتهاند، اما به تنهایی باعث افزایش طول عمر نمیشود. با این حال، این دادهها به بیماران اطمینان میدهد که مصرف منظم قهوه و چای میتواند به بهبود سلامت کلی آنها پس از درمان سرطان کمک کند.
کسب اطلاعات بیشتر: معرفی برترین برند های قهوه در جهان ۲۰۲۳
ترکیبات قهوه که موجب افزایش طول عمر میشود
قهوه به عنوان یکی از نوشیدنیهای محبوب در سراسر جهان، دارای ترکیبات مختلفی از جمله کافئین و مواد شیمیایی گیاهی است که توجه محققان را به خود جلب کرده است. این ترکیبات نه تنها به افزایش انرژی و هوشیاری کمک میکنند بلکه در تحقیقات آزمایشگاهی نیز نشان داده شده که میتوانند نقش مهمی در کنترل رشد سلولهای سرطانی ایفا کنند.در یکی از مطالعات اخیر مشخص شد که مصرف قهوه میتواند با کاهش سطح انسولین و کاهش التهاب در بدن به افزایش طول عمر کمک کند.
این یافتهها نشان میدهد که قهوه نه تنها یک نوشیدنی لذتبخش است، بلکه میتواند تأثیرات مثبتی بر سلامت کلی بدن داشته باشد.مصرف قهوه در حد اعتدال، برای اکثر افراد بیخطر در نظر گرفته میشود. با این حال، کافئین به عنوان یک ماده محرک، ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد عوارضی مانند اضطراب، تپش قلب یا بیخوابی شود. بنابراین، افرادی که حساسیت خاصی به کافئین دارند باید در مصرف قهوه احتیاط کنند.
مصرف قهوه صبحگاهی موجب افزایش عمر میشود؟
در پژوهشی که روی بیش از ۱۷۰ هزار نفر از بریتانیاییهایی که هیچ سابقهای از سرطان یا بیماری قلبی نداشتند، انجام شد، محققان به نتایج جالبی در مورد مصرف قهوه دست یافتند. افرادی که قهوه را بدون شیرینی مصرف میکردند، بین ۱۶ تا ۲۱ درصد کمتر از کسانی که قهوه نمینوشیدند، در معرض خطر مرگ قرار داشتند.
اما نکته جالبتر این است که حتی کسانی که قهوهشان را با شکر مینوشیدند در صورت استفاده چهار فنجان قهوه و شکر در روز، ۲۹ تا ۳۱ درصد کمتر از سایرین در معرض خطر مرگ بودند.این نتایج، طی یک دوره پیگیری هفتساله به دست آمد و نشان داد که مصرف قهوه، چه تلخ و چه شیرین میتواند نقش محافظتی در برابر مرگ و میر داشته باشد.
خرید قهوه از فروشگاه دمی نو
فروشگاه خرید قهوه دمی نو به نشانی https://damyno.com با داشتن انواع محصولات و فرآورده های قهوه، امکان خرید قهوه عمده ، خرید دانه قهوه، پودر قهوه و قهوه فوری را در انواع برندهای معتبر را با بهترین قیمت و به صورت خرید عمده فراهم کرده است. جهت خرید قهوه فوری و خرید پودر قهوه با بهترین قیمت و کیفیت میتوانید با مراجعه به سایت دمی نو به عنوان سایت مرجع و تخصصی در زمینه خرید قهوه، دانه قهوه، پودر قهوه، قهوه فوری، کپسول قهوه، قهوه اسپرسو، قهوه عربیکا، قهوه روبوستا، قهوه ترک، قهوه فرانسه، قهوه برند، لوازم جانبی قهوه، موکاپات، فرنچ پرس، قهوه جوش دستی را با بهترین قیمت از سراسر ایران سفارش دهید. در فروشگاه دمی نو امکان خرید قهوه فوری را با بهترین قیمت و به صورت خرید عمده یا تکی فراهم کرده است.
جهت دریافت مشاوره خرید انواع قهوه و قهوه فوری با شماره پشتیبانی دمی نو تماس گرفته و انواع قهوه و پودر قهوه را از سراسر ایران سفارش دهید:
آدرس دمی نو: تهران _ پونک-بالاتر از میدان پونک-نبش خیابان هفتم-پلاک ۳۱۳-واحد ۵
شماره پشتیبانی: ۹۱۰۲۲۱۲۴-۰۲۱
برچسب ها : قهوه,اسپرسو,کافئین,سلامتی,طب سنتی
دیدگاهتان را بنویسید