درختی با ابهت شبیه انسان
نخل خرما از قدیم الایام در ایران وجود داشته است. منشأ دقیق این خرما مشخص نیست، اما به نظر می رسد که در ایران حدود ۴۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح کشت شده است. درخت خرما مقدس است. در اساطیر فرهنگ ایرانی نیز از آن به نشانه دوستی، صلح و رفاه تعبیر شده است. آنها نمادی از رفاه، باروری و توانایی بالا رفتن از درگیری ها هستند. وقتی سر درخت قطع شود دیگر رشد نمی کند و تنه شروع به ناپایداری می کند و در نهایت مانند انسان می میرد. جالب است بدانید که نخل ها توسط واحد شمارش «شخص» شمارش می شود و عجیب نیست اگر ایرانی ها با درختان خرما مانند یک انسان زنده رفتار کنند.
درختان نخل می توانند تا ۲۳ متر رشد کنند و مردم برای چیدن خرما در فصل برداشت خرما پازون در ایران باید از تنه بالا بروند. خرما پازون در گرم ترین فصل و زمان های سال معمولا در مرداد اتفاق می افتد. میوه این درخت سخاوتمند از دسته های قرمز پررنگ تا طلایی متغیر است. پوست نازک، طعم شیرین و دانه سفت دارند. آنها به خانواده توت ها تعلق دارند که تمام قسمت گوشتی آن خوراکی است.
هنر قومیت ها
خرما در ایران و منطقه خاورمیانه از اهمیت اقتصادی و فرهنگی بالایی برخوردار است. محصولات مختلف زیادی از درخت خرما ساخته شده است. از برگ ها سبدهای زیبایی مانند کاپو بافی در استان خوزستان درست می شود. همچنین از الیاف آن کالاهایی مانند جعبه، لباس های آسیاب شده به نام سیس بافی در استان بوشهر ساخته می شود. و این تنها چند هنر دست ساز است که توسط اقامتگاه های مکان هایی که از نخل خرما بهره می برند، تولید می شود.
بهترین آب و هوا برای پرورش نخل در مناطق گرم بیابانی جهان است. نخل خرما باید پاهایش را در آب و سرش را در آتش آسمان بگذارد.» یکی از مردم محلی می گوید. ایران بعد از مصر دومین تولیدکننده خرما است و پس از آن الجزایر، عربستان سعودی و پاکستان قرار دارند. اکثریت خرما در نوار جنوبی کشور مانند کرمان، سیستان و بلوچستان، خوزستان، بوشهر و هرمزگان رشد می کند.
منبع تغذیه
خرما از زمان های قدیم جزء لاینفک رژیم غذایی انسان بوده است. خرما را در غذای خود، سرو در مراسم عزاداری و سالگرد مرگ، در ماه مبارک رمضان و به عنوان پیش غذا برای غذاهای با طبع سرد (ماهی، شیر و…) استفاده می کردند. ویتامین ها، آهن، پروتئین و غیره. برای خانم های باردار، خرما یک وعده غذایی عالی است و کسانی که می خواهند لاغر شوند، خرما را به عنوان غذای اصلی می دانند.
خرما واژه ای فارسی به معنای خرما و از مواد ضروری غذاهای جنوبی ایرانیان است. دو نوع محصول خرما وجود دارد. اولی محصولات خرما مانند خرما برنج (خرما پولو) و املت خرما است. آنها معمولاً خانگی و در بخش های کوچک هستند. برخی از این ها مانند املت خرمای ایرانی درست می شوند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که یک ماهیتابه را بردارید و روی اجاق بگذارید. پیاز خرد شده را ابتدا با خرما و سپس تخم مرغ را در تابه تفت دهید و چند دقیقه تفت دهید تا تخم مرغ سفت شود. می توانید این غذای آسان و پر انرژی را با چند عدد گردو برای یک صبحانه یا برانچ سالم سرو کنید. یکی دیگر از غذاهای عالی خرما برنج است. بسته به منطقه و سلیقه آنها دستور العمل های مختلفی در دسترس است، اما معمولاً از لوبیا عدس، گردو، شیر، کره، گوشت چرخ کرده و ادویه های مختلف مانند زعفران و دارچین تشکیل شده است. همه آنها به صورت لایه لایه با برنج مخلوط می شوند و آماده سرو با خرمای محبوب مضافتی هستند. از میان تمام غذاهای عالی که با خرما درست می شوند، تعداد کمی از غذاهای دیگر بیشتر از بقیه متمایز هستند. یکی کلمپه. کلمپه نوعی کلوچه پر از خرما است که مخصوصاً در استان کرمان درست می شود. این کوکی مغذی فاقد شکر افزوده است و کاملاً در یک رژیم غذایی سالم مخصوصاً برای گیاهخواران قرار می گیرد.
از سوی دیگر، محصولات تجاری دیگری نیز وجود دارد که ماده اصلی آن خرما است، به عنوان مثال سرکه خرما، الکل خرما، روغن هسته خرما و شربت خرمای ایرانی. این محصولات به مقدار کمتر برای مصارف شخصی در منزل مانند سرکه خرما نیز تولید می شوند.
انواع و اقسام خرمای ایرانی
انواع خرما در ایران بسیار زیاد است. قبل از صحبت در مورد انواع خرما در ایران، بد نیست بدانید که خرما به خرمای کاملا رسیده اشاره دارد. نارس ها را خارک و به آن هایی که تقریباً دریده اند رطب می گویند. قصب مانند خرماهای دیگر نیست. از خارک به مرحله نهایی می رود، بدون اینکه به روتاب بپیچد. به دلیل وجود بیش از ۴۰۰ نوع خرما در ایران تقریبا غیرممکن است که به هر نوع خرما در ایران اشاره کنیم. کبکاب، مضافتی، پیارم، ربی، زاهدی از چند مورد محبوبتر و مهمتر هستند.
شهر بهبهان در جنوب غربی ایران، خانه نخل کبکب است. این خرما طعم شیرین بالایی دارد و به عنوان مصرف صنعتی یا مستقیم استفاده می شود. نوع دیگر خرمای مضافتی است که عمدتاً در شهرستان بم و جیرفت می روید. این خرما محبوب ترین خرما در شهرهای بزرگ ایران است. استان های جنوبی از نظر اقتصاد منطقه ای سود قابل توجهی دارند. پیارم گران ترین خرما و مناسب افراد دیابتی است زیرا قند آن فروکتوز است. حالا اگر به دنبال یک خرما با عیار بالا با بافت شکلاتی هستید، باید سراغ رابی بروید. این خرما بیشتر در استان بزرگ استان سیستان بلوچستان کشت می شود. در نهایت ارزان ترین و در دسترس ترین نوع خرما زاهدی نام دارد. این گونه عمدتاً در شهر دوست داشتنی بوشهر می روید و عمدتاً برای محصولات سرکه و الکل استفاده می شود.
دیدگاهتان را بنویسید