Traditional Islamic medicine versus modern medicine

طب سنتی اسلامی در برابر طب مدرن

تقریباً تمام تاریخ شناسان داخلی و خارجی ازعان دارند که ایران در سالهای نه چندان دور مهد پرورش و تربیت دانشمندان بزرگ جهانی بوده است. در این میان علم پزشکی مستثنی نبوده و می توان دانشمندان بزرگی را در این زمینه مثال زد که همگی ایرانی هستند. دانشمندانی مانند ابن سینا که کتاب های او هم اکنون در دانشگاه های بزرگ پزشکی دنیا تدریس می شود.

پیشرفت های علمی ایران تنها مربوط به دوران پس از ورود اسلام به ایران نیست. سال ها قبل از اسلام، ایران و تمدن ایران زمین، یکی از پیشرفته‌ترین تمدنهای موجود بر روی کره زمین بوده است. با ورود اسلام به کشورمان ایران و اهمیتی که اسلام به دانشمندان و کسب علم می داد، انگیزه ایرانیان برای پیشرفت در زمینه های مختلف علمی بیشتر شد. همین امر باعث شد که کشورمان ایران به یکی از پیشرفته ترین کشور های دنیا تبدیل شود.

در زمینه پزشکی هم پیشرفت ها فوق العاده بود. منابع بسیاری در دسترس است که نشان می دهد،هر پزشک ایرانی را در سال‌های نه چندان دور، می توان یک دکتر خوب و همه فن حریف به حساب آورد. باز هم در همان منابع تاریخی معتبر می توان چگونگی انتقال دانش و تجربه ی پزشکان و دانشمندان بزرگ مسلمان ایرانی را به غرب و کشورهای اروپایی پیدا کرد. به جرات می‌توان گفت که دنیای پزشکی امروز مدیون تلاش ها و زحمت های پزشکان مسلمان و دکتران با تجربه ایرانی است. حتی بسیاری از تجهیزات پزشکی برای اولین بار در ایران ابداع شده است.

دکتر خوب سنتی - دکتر مدرن

با توجه به مطالبی که ذکر شد علم پزشکی مدرن امروز را می توان برگرفته از طب سنتی دانست؛ پس چه شده است که اکنون تقابلی در بین پزشکان و دکتران مدرن و پزشکان سنتی ایرانی، این کاربلدان کارکشته، به وجود آمده است؟

طب سنتی ایرانی پس از ورود اسلام با طب اسلامی که برگرفته از از وحی الهی است ترکیب شد. این خود باعث شکوفایی بیشتر این طب گردید. درست است که بسیاری از منابع طب سنتی اسلامی ما در جنگ های مختلف نابود شد و به دست نسل های جدید نرسید. اما بخش اعظم و بزرگی از این طب همچنان درمانگر بسیاری از بیماری هایی است که طب مدرن در درمان آنها درمانده است.

به ذهن خطور می کند که پزشکان مدرن به خاطر مسائل مادی ممکن است مانع بروز و فراگیر شدن طب سنتی ایرانی در جامعه امروز ما شوند! این نظریه به قدرت نقض می شود چرا که تمامی پزشکان ما به سوگندنامه بقراط خود افتخار می کنند. پس هر کاری که یک پزشک و دکتر خوب انجام میدهد در راستای بهبود سلامت کلی جامعه است. همین موضوع نشان می دهد که باید علت های بعضی تقابل های کوچک میان طب سنتی و مدرن را با تحقیقات بیشتر پیگیری کرد و برطرف نمود.

تقابل و رویارویی موجود بین طب سنتی و مدرن، در زمان بروز کرونا به اوج خود رسید. پس از از فراگیر شدن این ویروس منحوس، طب مدرن با تمام قوا به مبارزه با این بیماری پرداخته است. در این چند ده ماه گذشته، شاهد تلاش های پزشکان و کاربلدان عزیز در سراسر دنیا بوده ایم؛ اما نتایج نشان دهنده اثربخش بودن این تلاش‌ها نیستند. تمام این موارد در حالی است که طب سنتی ادعا می کند به راحتی می تواند این ویروس را کنترل کند! طب سنتی ایرانی، بارها در مجالس و نشست های مختلف علمی و در میان کاربلدان خبره، عنوان کرده که قادر به درمان بیمارانی است که به این ویروس مبتلا شده اند. با این حال در رسانه های مختلف داخلی و خارجی به شدت به مقابله با طب سنتی پرداخت می شود.

دو موضوع اینجا وجود دارد که باعث ایجاد سوال در ذهن ها شده است: اول این که چرا تا این حد مقابله با طب سنتی اسلامی در رسانه‌ها و جامع علمی کشور وجود دارد؟ و دوم اینکه چرا به طب سنتی اسلامی اجازه داده نمی‌شود تا ادعاهای خود را در یک بستر علمی تحقیقاتی ثابت کند؟ سوالاتی که مطرح شد را نمی توان در این مقاله پاسخ داد! پاسخ به این سوالات باید در مراکز تصمیم گیری بالاتر کشوری انجام شود.

بسیاری از پزشکان سنتی ادعا کردند که در آزمایشات و تحقیقات خود ده ها بیمار را بررسی و تحت درمان قرار داده اند. این پزشکان ادعا کردند که درمیان بیمارانی که تحت درمان قرار داده اند، حتی یک مورد کشته هم وجود نداشته است! همین امر نشان می دهد که هر چه سریعتر باید مراکز تصمیم‌گیری بهداشتی کشور، فرصت تحقیق و ارائه نتایج را به پزشکان سنتی اسلامی بدهد. چیزی که مهم است و هرکسی به آن ازعان دارد این است که سلامت جامعه ازتمام اولویت‌های موجود مهمتر است.

به شما پیشنهاد می کنیم که برای بررسی بیشتر، موضوعاتی که در این مقاله، بیان کردیم را در اینترنت جستجو کنید. شما به راحتی می توانید مقالاتی را که پزشکان سنتی اسلامی منتشر کرده اند را ببینید، مطالعه کنید و به نتیجه گیری بپردازید. ما در یک وضعیت بحرانی به سر می بریم. بحرانی بین المللی، که برای پیروزی بر این بحران بیش از همه احتیاج به اتحاد داریم. در بحران ها بشر منافع شخصی را کنار باید بگذارد تا اولویت های مهمتر حفظ شود. اگر مردم وجود نداشته باشند، اثبات برتری علوم پزشکی برای چه کسی فایده ای خواهد داشت؟

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *