تفاوت کابینت نئوکلاسیک و مدرن چیست؟ + مزایا و معایب

امروزه انواع کابینت کلاسیک، مدرن و نئوکلاسیک با طراحی و مشخصات متفاوت ساخته و برای استفاده در دکوراسیون‌های مختلف به خصوص برای نصب در فضای داخل آشپزخانه به بازار عرضه شده‌اند.

مقایسه کابینت نئوکلاسیک و کابینت مدرن به شما کمک خواهد کرد تا بهترین کابینت را برای استفاده در داخل خانه خود انتخاب کنید.

کابینت نئوکلاسیک چیست؟

نئوکلاسیک بر گرفته از کلمه انگلیسی neo-classic است که به معنی آمیختن و ترکیب ویژگی‌های جدید با سبک کلاسیک است. برای همین کابینت‌هایی که در زمره محصولات نئوکلاسیک قرار می‌گیرند ترکیبی از ویژگی‌های کابینت های کلاسیک و مدرن را به طور همزمان دارند. این ویژگی باعث شده است بسیاری از خریداران علاقه‌مند به خرید کابینت نئوکلاسیک باشند.

کابینت نئوکلاسیک را می توان یک محصول با الهام گیری از سبک نئوکلاسیک انگلیس و فرانسه دانست که در آشپزخانه های مدرن و ساده مورد استفاده قرار می گیرد. مهم ترین ویژگی این محصول را می توان استفاده از طراحی های ساده و کلاسیک در کنار هم دانست و شما می توانید این سبک را در منزل خود مورد استفاده قرار دهید.

در ادامه ضمن معرفی مدل‌های کلاسیک و مدرن به مشخصات کابینت نئوکلاسیک و تفاوت آن با ممبران اشاره می‌شود.

کابینت‌ کلاسیک چیست؟

طراحی مدل‌های کلاسیک ( با توجه به میزان تزئینات، نوع چوب یا مدل کابینت)، می‌تواند آمیزه‌ای از هنر و سادگی باشد. این مدل‌ها بیشتر در ساختمان‌های دارای معماری کلاسیک استفاده می‌شوند و سابقه استفاده از آن‌ها در آشپزخانه به قرن ۱۸ ام و ۱۹ ام میلادی برمی‌گردد. لازم است اشاره شود جنس کابینت های کلاسیک در بسیاری از موارد از چوب یا الوار با کیفیت به دست آمده از تنه درختان است.

کابینت کلاسیک

کابینت کلاسیک باتوجه به طراحی ها و معماری های گذشته ساخته می شوند. اصولاً طرح های کلاسیک باتوجه به معماری های گذشتگان که به تزئینات و جزئیات بهای بیشتری می دادند، ساخته شده و از آثار کشورهای مثل روم و یونان باستان نشأت می گیرند. طراحان امروزی با نگاه به آثار گذشتگان، طرح های آنان را به صورت امروزی به کار می گیرند. کابینت کلاسیک، نمایی شاهانه و مجلل دارند که به طور کلی برای منازلی که دکوراسیون کلاسیک دارند، بسیار مناسب اند. از جمله کابینت های این سبکی، کابینت های تمام چوب و کابینت های ممبران است که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.

کابینت‌ مدرن چیست؟

بر خلاف مدل‌های کلاسیک، کابینت مدرن ممکن است با مواد اولیه متفاوتی طراحی و ساخته شده باشند. برای مثال می‌توان به استفاده از استیل ضدزنگ، آلومینیوم یا سایر فلزات برای ساخت آن‌ها اشاره کرد. این مدل‌ها حتی ممکن است با استفاده از مواد پلیمری و شیشه طراحی و ساخته شده باشند.  البته امروزه بسیاری از کابینت‌های مدرن با استفاده از ام دی اف (به عنوان یکی از بهترین مواد اولیه برای ساخت کابینت و کمد دیواری)، ساخته می‌شوند.

علیرغم وجود کابینت های کلاسیک که طرفداران خاص خود را دارد، کابینت های مدرن، هماهنگی بیشتری با دکوراسیون و طراحی داخلی خانه ها و آپارتمان های امروزی دارند. در چند دهه اخیر طراحی ها و معماری های ساختمانی پیشرفت زیادی کرده است. طراحی ها روز به روز هندسی تر و ساده تر از قبل شده و هماهنگی و هارمونی بین اجزای یک طراحی چشم نوازتر می شود. این موضوع در کابینت های آشپزخانه نیز همینطور بوده و علم دکوراسیون و طراحی داخلی رشد چشمگیری داشته است.

مشخصات کابینت نئوکلاسیک چیست؟

کابینت نئوکلاسیک, کابینت نئوکلاسیک سفید, کابینت نئوکلاسیک جدید, جزیره کابینت نئوکلاسیک,

در بخش قبل اشاره‌ای به مشخصات و مواد اولیه مورد استفاده برای طراحی و ساخت کابینت های کلاسیک و مدرن شد. سبک طراحی کابینت‌های نئوکلاسیک بین این دو مدل است. برای همین ممکن است برخی از افراد که علاقه‌مند به خرید کابینت‌های ‌لوکس متناسب با دکوراسیون لاکچری هستند علاقه‌مند به ثبت سفارش و خرید این مدل باشند.

 به طور کلی باید گفت که این محصول با مقاومت و استحکام بسیار بالایی در بازار عرضه می شود و همین مسئله باعث می شود که کالا با طول عمر بالایی در دسترس شما قرار گیرد. باید در نظر داشته باشید که این کالا از جدیدترین نمونه های موجود در بازار به شمار می رود و نظافت آن به دلیل آن که رنگ مورد استفاده در محصول از نوع پلی اورتان است بسیار ساده خواهد بود. در کنار این مسئله نباید از یاد برد که این سری از محصولات را می توانیم با رنگ های براق نیز داشته باشیم.

 کابینت ممبران چیست؟

ممبران به ماده‌ای گفته می‌شود که سطح بیرونی ورق ام دی اف را با استفاده از یک فناوری خاص پوشش می‌دهد. با توجه به امکان ایجاد طرح‌ها و رنگ‌بندی‌های متنوع، استفاده از ممبران برای بسیاری از کاربردها امکان پذیر است. این مدل‌ها در چند سال اخیر در بسیاری از ساختمان‌های نوساز استفاده شده‌اند.

کابینت های ممبران هیچ محدودیتی در طرح و رنگ ندارند لذا در تمامی رنگ ها یافت می شوند اگر چه انتخاب رنگ کابینت به عوامل مختلفی نظیر رنگ دیگر لوازم منزل، طرح خانه، متراژ آشپزخانه، مدرن یا کلاسیک بودن آن و صد البته سلیقه شخصی وابسته است لیکنرنگ های سفید، صدفی، شیری، قهوه ای و سفید طلایی در میان بانوان ایرانی بسیار پر طرفدار است.

کابینت‌های ممبران با توجه به نوع و مشخصات روکش (که روی ورق ام دی اف قرار می‌گیرد)، مشخصات کیفیت متفاوتی دارد. در این روش تلاش می‌شود با ایجاد وکیوم یا خلا بین سطح ورق ام دی اف و ممبران، هوای بین این دو را تخلیه کنند. پس از آن امکان چسباندن پوشش به سطح ام دی اف وجود خواهد داشت.

 تفاوت کابینت نئوکلاسیک و مدرن چیست؟

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های کابینت نئوکلاسیک و مدرن در قیمت خرید یا هزینه تولید و مهارت لازم برای ساخت آن‌ها است. کابینت مدرن به طور معمول از مدل‌های کلاسیک و نئوکلاسیک ارزان‌تر است. برای همین برای خرید آن نیاز به پرداخت مبالغ کمتری خواهد بود.

اما فرق کابینت نئوکلاسیک و مدرن منحصر به قیمت خرید آن‌ها نیست. این مدل‌ها از نظر مشخصات کیفی خود با یکدیگر تفاوت‌های مهمی دارند.

  • ماندگاری و دوام

با توجه به این که مدرن به مرور زمان با قرار گرفتن در معرض گرما و رطوبت کیفیت خود را از دست می‌دهد، پس از نصب آن در محیط آشپزخانه شاهد کاهش کیفیت اولیه کابینت خواهید بود.

این در حالی است که دوام کابینت نئوکلاسیک به طور معمول بالاتر است و برای همین کیفیت اولیه و ظاهر مطلوب خود را برای مدت بیشتری حفظ خواهد کرد.

  • قابلیت تعمیر

مدل‌های نئوکلاسیک در بسیاری از موارد قابل تعمیر هستند. برای همین در صورتی که مشکل یا آسیب جزئی برای کابینت شما به وجود بیاید می‌توانید از یک کابینت‌ساز بخواهید تا آن را رفع کند. اما کابینت مدرن در صورتی که خراب شود به سادگی قابل تعمیر نخواهد بود و در بسیاری از موارد نیاز به تعویض آن با کابینت نو خواهید داشت.

  • تنوع رنگ 

کابینت‌های نئوکلاسیک تنوع رنگ بالایی داشته و امکان استفاده از آن‌ها در فضای آشپزخانه با توجه به سلایق افراد وجود دارد. برای مثال، می‌توانید امکان خرید این محصولات با رنگ‌های تیره و روشن از سفید تا آبی و غیره را داشته باشید.

  • نوع کاربری

از نظر کاربری فرق کابینت نئوکلاسیک و مدرن چندان زیاد نیست. زیرا هر دوی آن‌ها برای استفاده در داخل آشپزخانه طراحی و ساخته شده‌اند. برای همین شما خواهید توانست امکان نصب و استفاده از هر دوی آن‌ها در داخل منزل را داشته باشید.

  • مقاومت در برابر خط و خش

یک فرق کابینت نئوکلاسیک و مدرن در میزان مقاومت آن‌ها در برابر خراشیدگی است. ممکن است مدل‌های نئوکلاسیک در برابر خط و خش ناشی از اشیای نوک تیز حساس باشند. این ویژگی یکی از معایب این مدل محسوب می‌شود. این در حالی است که ممبران (در صورتی که کیفیت روکش بالایی داشته باشد)، ممکن است مقاومت بیشتری در برابر خط و خش داشته باشد.

  • مقاومت در برابر رطوبت

کابینت های  مدرن با قرار گرفتن در معرض رطوبت با سرعت بیشتری کیفیت خود را از دست خواهد داد. اما کابینت نئوکلاسیک دوام بیشتری در معرض آب و رطوبت خواهد داشت.

جمع بندی

امروزه انواع کابینت با توجه به سلیقه و نیاز شهروندان محترم در داخل کشور طراحی و ساخته می‌شوند. برای همین خواهید توانست با توجه به بودجه خود یکی از بهترین مدل‌های موجود در بازار را برای خرید انتخاب کنید. در این متن تلاش شد به بررسی تفاوت کابینت نئوکلاسیک و مدرن با در نظر گرفتن ویژگی‌های هر یک از آن‌ها پرداخته شود.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *