چرا آزمایش پانل خون برای مراقبت های اولیه کلیه و کبد مهم است؟
مدیر سایت۱۴۰۰-۱۲-۰۲۰ نظر418برای ارزیابی کارایی این اندام ها از آزمایش های کلیه و کبد استفاده می شود. آنها اغلب با استفاده از نمونه های خون و ادرار انجام می شوند. این آزمایش ها می توانند بیماری های کبد، زردی، سیروز کبدی، بیماری های کلیوی و عفونت های مجاری ادراری را تشخیص دهند. لطفاً برای دانستن بیشتر در مورد آزمایشات و چرایی اهمیت آنها برای برخی از بیماران به خواندن ادامه دهید.
مطالعه بیشتر: بازگشت جوانی و زیبایی با تزریق چربی به صورت
نیاز به آزمایش کلیه و کبد
مواد شیمیایی خطرناک یا سمی ممکن است اثرات مختلفی بر بدن داشته باشند. مواد شیمیایی و سایر مواد خطرناک معمولاً در سیستمهای مختلف بدن حرکت میکنند و ممکن است به اندام یا اندامهای خاصی آسیب بزنند که به آن «ارگان(های) هدف» گفته میشود. خوشبختانه، بدن سیستم هایی برای کنترل و حذف بسیاری از این مواد شیمیایی، عمدتاً در کبد و کلیه ها، دارد. این ظرفیت برای حذف عناصر سمی ممکن است به کاهش اثرات آنها بر اندام آسیب دیده کمک کند.
یکی از وظایف متعدد کبد و کلیه حذف مواد شیمیایی مضر است. به عنوان مثال کلیه ها ترکیب معدنی خون را کنترل می کنند و حجم خون را حفظ می کنند. کبد مسئول تبدیل غذا به انرژی، تشکیل پروتئین و ذخیره کربوهیدرات است. اگرچه این اندام ها در حذف سم بسیار فعال هستند، اما ممکن است در نتیجه عملکردهای دیگر آنها آسیب ببیند.
آسیب کلیه و کبد ممکن است حاد یا مزمن باشد. یک فرآیند حاد به عنوان یک دوره کوتاه (ساعت تا هفته) بین قرار گرفتن در معرض سم و ایجاد علائم یا یافته های پزشکی تعریف می شود. یک فرآیند مزمن زمانی است که چندین سال از قرار گرفتن در معرض سم و ایجاد علائم یا یافته های پزشکی می گذرد. نوع سم و سطح قرار گرفتن در معرض آن ممکن است تشخیص یک فرآیند یا بیماری حاد یا مزمن را پیچیده کند.
آزمایش پانل خون برای کلیه و کبد
به جای آزمایش خود ماده شیمیایی مضر، غربالگری پزشکی برای بیماری مزمن کبد و کلیه معمولاً شامل آزمایشی است که کارایی این اندام ها را ارزیابی می کند. در حالی که این استراتژی دارای توضیحات متعددی است، مهمترین آنها این است که شناسایی بسیاری از مواد شیمیایی که باعث بیماری مزمن کبد و کلیه در بدن می شوند، دشوار است.
آزمایشهای مختلفی برای شناسایی ناهنجاریها وجود دارد. آزمایشات پانل خون، که اغلب به عنوان آزمایش عملکرد کبد و کلیه شناخته می شود، اغلب انجام می شود. شش آزمایش عملکرد کبد و دو آزمایش عملکرد کلیه در یک پروفایل استاندارد شیمی خون انجام می شود.
تمام آزمایشات عملکرد کبد به استثنای بیلی روبین، اندازه گیری سطح آنزیم است. این آنزیم ها معمولاً در سلول های کبدی یافت می شوند و مقدار معینی از آنها در سطح “طبیعی” در گردش خون گردش می کنند. تست های عملکرد کلیه به دنبال آنزیم نیستند. در عوض، آنها محصولات متابولیک عملکردهای طبیعی بدن را بررسی می کنند.
مطالعه بیشتر: آشنایی با قرص مغز و اعصاب
اگر تست عملکرد کبد یا کلیه به طور غیر طبیعی بالا باشد، گام بعدی این است که مشخص شود چه چیزی باعث این ناهنجاری شده است. توجه به این نکته ضروری است که آزمایشهای کبد یا کلیه بالا برای تشخیص نیست، بلکه نشانههایی از عملکرد ناهنجار اندام است.
بیماری ها و شرایط مختلف ممکن است باعث افزایش این تست ها شوند. هپاتیت (التهاب کبد) ناشی از عوامل عفونی مانند ویروس ها و موادی مانند الکل دو مورد از شایع ترین علل هستند. دیابت و فشار خون بالا دو عامل اصلی آسیب کلیه هستند.
در نتیجه
آیا به طور کلی در مورد آزمایش کلیه و کبد سوالی دارید؟ با ارائه دهنده مراقبت های اولیه خود صحبت کنید تا درباره اینکه چگونه آزمایش کامل پانل خون ممکن است به شما در درک بهتر سلامتی خود کمک کند، بیشتر بدانید.
دیدگاهتان را بنویسید