اگر این روزها درگیر مشکلات روحی متعددی هستید و به دنبال بهترین روانشناس می باشید، در این مقاله با ما همراه باشید.
با افزایش دغدغه ها و گرفتاری های افراد در سال ۱۴۰۱، نیاز به روانشناس بیش از پیش احساس می شود. اما شاید سوالات متعددی درباره ی روان شناسان در ذهن شما شکل گرفته باشد. سوالاتی از قبیل دکتر روانشناس خوب چگونه روان شناسی می باشد؟ بهترین روان شناسان را چگونه بشناسیم؟ به لیست روانشناسان برتر چگونه دسترسی پیدا کنیم و … در این مقاله تلاش می کنیم تا به صورت مختصر، منسجم و مفید به این مقوله بپردازیم و به این سوالات پاسخ دهیم.
بهترین روانشناس چگونه روانشناسی می باشد؟
روانشناسی دانشی گسترده است و همین وسعت و گستردگی سبب شده رویکردهای نوینی در علم روان شناسی پدیدار گردند. اما اگر بخواهیم به صورت کلی به این پرسش پاسخ دهیم، باید بگوییم که بهترین روان شناسان، روان شناسانی می باشند که با نگاهی علمی به مشاهده و مطالعه ی تفکر، رفتار و احساس مراجعین بپردازند. این نگاه و دانش علمی سبب می شود که نگاهی خالی از قضاوت و پیش داوری شکل بگیرد. همچنین این نگرش به درک بهتر مراجع و توضیح و شناخت بهتر رفتار او می انجامد.
بهترین دکترهای روانشناس
در بسیاری از موارد، افراد برای بهبود وضعیت روح و روان خویش در پی یافتن بهترین روان شناسان هستند. اگرچه این امر طبیعی است، اما باید این موضوع را بررسی کنید که در نگاه شما صفت «بهترین» چه مواردی را در بر می گیرد؟
برخی از افراد، روانشناس معروف را بهترین می دانند. اما تجربه ثابت کرده است که عامل معروفیت، تنها عامل و فاکتور مهم برای بهترین بودن نمی باشد.
از آنجا که روان شناسی، زمینه ها و شاخه های متعددی دارد، بهترین روان شناسان مطالعات مستمری در حوزه ی تخصصی خود دارد. برای شناخت بهترین روان شناسان لازم است رزومه ی کاری آنها را به دقت بررسی کنید. آگاهی از تعهد روان شناسان، اجرای باکیفیت تکنیک ها و روش های درمانی، تمرین ها، پیگیری و … از مهم ترین مواردی هستند که می توانند جایگاه روان شناسان را مشخص کنند. علاوه بر این ارزیابی بازخوردهای مراجعین نیز می تواند تا حد زیادی کمک کننده باشد.
نکته ی بسیار مهمی که لازم است به آن توجه نمایید، این است که در فرایند درمان، فاکتورهای مهمی اثرگذار می باشند. به عنوان نمونه همکاری بیمار و برقراری حس اعتماد بین روانشناس و مراجع، می تواند نقش چشمگیری در روند درمان داشته باشد.
مهم ترین روش های درمان
دکتر روانشناس به منظور حل مشکلات مراجعان از روش های متعددی بهره می گیرد. به طور کلی انتخاب روش مناسب، ارتباط مستقیمی با شرایط، نیاز و مشکل بیمار دارد. رویکرد و روش روان شناسان به عوامل گوناگونی بستگی دارد. از مهم ترین عوامل می توان به شرایط و وضعیت درمان، تجربه ی درمانگر و امر آموزش اشاره نمود. علاوه بر این در شرایط خاص، روان شناسان می توانند رویکردهای گوناگون را با یکدیگر ترکیب کنند و به کار گیرند.
در نهایت همه ی روش ها و رویکردهایی که بهترین دکترهای روانشناس به کار می گیرند، یک هدف مشترک دارند و آن هدف هم، کمک به بیمار، بهبود حال و ارتقای کیفیت زندگی او می باشد.
در پایان لازم می دانیم که اشاره کنیم با توجه به ارزیابی مراجعین از نظر پیگیری و تعهد و همچنین مقایسه و بررسی کیفیت کار روان شناسان گوناگون، دکتر رامین علوی در زمره ی بهترین دکترهای روانشناس قرار گرفته اند.
تفاوت روانشناس با مشاوره
رواندرمانی و مشاوره هر دو از روش های روانشناختی برای کمک به مراجعان دارای مشکل یا اختلال روانی یا عاطفی استفاده میکنند.
برخی افراد تفاوت کوچکی بین این دو اصطلاح قائل می شوند. “مشاوره” یک درمان مختصر است که یک علامت یا موقعیت خاص را هدف قرار می دهد، در حالی که “روان درمانی” یک درمان طولانی مدت است که سعی می کند بینش بیشتری نسبت به مشکلات یک فرد به دست آورد. با این حال، بسیاری از افراد از این اصطلاحات به جای یکدیگر استفاده می کنند.
یک تمایز این است که “مشاوره” را می توان در زمینه های دیگر نیز استفاده کرد. به عنوان مثال، ممکن است شخصی مشاوره شغلی دریافت کند یا یک زوج ممکن است مشاوره قبل از ازدواج دریافت کنند که به معنای ارزیابی و افزایش آگاهی و ارائه آموزش می باشد. با این حال، در زمینه سلامت روان، “مشاوره” اغلب بجای “روان درمانی” یا “درمان” استفاده می شود.
مشاوره
از نظر فنی، «مشاور» به معنای «مشورت دادن» است. این فرایند شامل دو نفر است که با هم کار می کنند تا یک مشکل را حل کنند. این اصطلاحی است که همراه با بسیاری از انواع پند دادن به کار می رود. برای مثال، برنامه ریزی تخصیلی و راهنمایی ازدواج هر دو، نوعی از مشاوره هستند.
تقریباً هر کسی با تحصیلات روانشناسی ممکن است ادعا کند که یک مشاور است اگر در نقش مشاوره باشد. اصطلاح مشاوره همچنین ممکن است به درستی برای اشاره به آنچه در رابطه با یک روان درمانگر رخ می دهد استفاده شود.
در زمینه سلامت روان، “مشاوره” به طور کلی برای نشان دادن یک درمان نسبتاً مختصر که عمدتاً بر رفتار متمرکز است استفاده می شود. اغلب یک علامت خاص یا موقعیت مشکل ساز را هدف قرار می دهد و پیشنهادات و توصیه هایی را برای مقابله با آن ارائه می دهد.
در مشاوره، مشاور راهنمایی و پشتیبانی می کند، زیرا فرد راه هایی را برای مدیریت بهتر زندگی و سازگاری با تغییرات یا ناملایمات پیدا می کند.
مشاوران انواع مختلفی دارند، مانند درمانگر ازدواج و خانواده، مشاور اعتیاد و سوء مصرف مواد و غیره.
روان درمانی
از سوی دیگر، “روان درمانی” به طور کلی یک درمان طولانی مدت است که بیشتر بر کسب بینش در مورد مشکلات جسمی و عاطفی مزمن تمرکز دارد. تمرکز آن بر فرآیندهای فکری فرد است، و اینکه چگونه ممکن است تحت تأثیر رویدادهای گذشته قرار گیرند و در زمان حال مشکل ایجاد کنند.
به عبارت دیگر، روان درمانی به علت اصلی و مسائل اصلی مشکلات فعلی می پردازد تا تغییرات پایدار و رشد شخصی رخ دهد.
انواع مختلفی از درمان وجود دارد که تحت عنوان کلی روان درمانی قرار می گیرند، از جمله رویکردهایی مانند درمان شناختی رفتاری، رفتار درمانی دیالکتیکی، روانکاوی و بسیاری موارد دیگر.
شباهت ها
شباهتهای زیادی بین مشاوره و روانشناس وجود دارد، و حتی با وجود تمایزها، مشاوره اغلب شامل برخی رویکردها و تکنیک های رواندرمانی میشود. شباهت ها عبارتند از:
ایجاد یک رابطه ایمن و درمانی بین روانشناس و یک فرد
اثربخشی برای طیف وسیعی از افراد، چه بزرگسالان و چه کودکان
درک احساسات و رفتارهای فرد و پرداختن به مسائل با هدف بهبود زندگی فرد
تفاوت ها
در حالی که متخصصان سلامت روان با مدارک پیشرفته تر (مثلاً دکترای روانشناسی) احتمال بیشتری دارد که روان درمانی ارائه دهند، یک دکتر روانشناس ممکن است هر دو نوع مشاوره و رواندرمانی را انجام دهد. با این حال برای مشکلات جدی بهتر است به یک روانشناس با مدرک دکتری تخصصی مراجعه کنید.
در پایان
دلایلی وجود دارد که بخواهید به جای روانشناس، مشاور را انتخاب کنید، یا برعکس. اما مهم ترین مرحله شروع کار است.
پیدا کردن روانشناسی که کاملاً به او اعتماد دارید ممکن است کمی طول بکشد و ممکن است لازم باشد قبل از یافتن درمانگر مناسب به چند روانشناس مراجعه کنید. به خاطر داشته باشید که شما مصرف کننده هستید، و خرید کردن در اطراف اشکالی ندارد. شخصیت ها متفاوت هستند و بهترین درمانگر برای شخص دیگری ممکن است درمانگر مناسبی برای شما نباشد.
دیدگاهتان را بنویسید