احتمالاً میدانید که ویتامین C سیستم ایمنی را تقویت میکند و کلسیم استخوانها را تقویت میکند، اما اگر نمیدانید دریافت منیزیم کافی برای سلامتی شما چقدر مهم است، ممکن است برخی از اطلاعات مهم سلامتی را از دست بدهید.
به عنوان چهارمین ماده معدنی فراوان در بدن، منیزیم مسئول بیش از ۳۰۰ فرآیند بیوشیمیایی از جمله تنظیم سطح کلسیم، پتاسیم و سدیم، سنتز پروتئین، تنظیم سطح قند خون و فشار خون، حفظ عملکرد عضلات و اعصاب، ثابت نگه داشتن ریتم قلب است. جذب سایر مواد معدنی، قوی نگه داشتن استخوان ها، سم زدایی و موارد دیگر. اوه، این خیلی است!
دکتر نورمن شیلی، متخصص برجسته جهان در مدیریت استرس و درد، میگوید: «هر بیماری شناخته شده با کمبود منیزیم مرتبط است و درمان گمشده بسیاری از بیماریها است.» و اعتقاد بر این است که حداقل ۸۰٪ از جمعیت از کمبود منیزیم رنج می برند بدون اینکه حتی خود بدانند.
هیئت منصفه حضور دارد: منیزیم ماده مغذی است که همه ما به آن نیاز داریم.
و ممکن است کمبود منیزیم داشته باشید و حتی متوجه آن نباشید. در اینجا برخی از علائم و نشانه های کلیدی وجود دارد که باید مراقب آنها بود:
۱. گرفتگی ساق پا، انقباضات غیرارادی ماهیچه یا چشم می گیرید
آیا تا به حال شده است که به طور ناگهانی دچار گرفتگی عضلات پا شده اید که تسلیم نمی شود یا تعجب کرده اید که چرا چشم شما از تکان خوردن متوقف نمی شود؟ ممکن است کمبود منیزیم باشد. منیزیم نقش مهمی در سیگنالهای عصبی عضلانی سالم و انقباض عضلانی ایفا میکند، بنابراین در صورت کمبود، این نوع از ناهنجاریهای ماهیچهای ممکن است رخ دهد. سندرم پای بی قرار یکی دیگر از علائم هشدار دهنده کمبود منیزیم است. برای غلبه بر گرفتگی عضلات پا، درد عضلانی و سندرم پای بی قرار، باید مصرف منیزیم و پتاسیم را افزایش دهید.
همچنین سطوح پایین منیزیم در بدن می تواند منجر به تجمع اسید لاکتیک شود که باعث درد و سفتی در عضلات می شود. مصرف منیزیم می تواند به تسکین درد و درد کمک کند، زیرا به قلیایی شدن بدن و کنترل سطح pH سالم کمک می کند.
۲. شما یک مکمل فقط کلسیم مصرف می کنید
سالهاست که می شنویم “مطمئن شوید که کلسیم خود را دریافت می کنید!” اما اگر مکملهای کلسیم را بدون منیزیم مصرف میکنید، ممکن است در کمبود منیزیم خود نقش داشته باشید. مطالعات نشان داده اند که مصرف کلسیم به خودی خود می تواند میزان جذب منیزیم را کاهش دهد. همچنین وجود منیزیم برای جذب کلسیم در استخوانها ضروری است. اگر این کافی نیست، مصرف مکمل کلسیم تنها با بیماری هایی مانند کلسیفیکاسیون شریانی که در غیر این صورت به عنوان سخت شدن شریان ها شناخته می شود، مرتبط است. افزایش مصرف روزانه منیزیم در واقع می تواند نحوه استفاده بدن از کلسیم را بهبود بخشد و از بروز بیماری های قلبی عروقی جلوگیری کند.
۴. خوب نمی خوابید یا بی خوابی دارید
اگر ۶ تا ۸ ساعت خواب جامد نداشته باشید، بهترین نخواهید بود. کیفیت پایین خواب می تواند نشانه کمبود منیزیم باشد و حتی می تواند منجر به بی خوابی، اضطراب، بیش فعالی و بی قراری شود. یک مطالعه نشان داد که مصرف منیزیم قبل از خواب کیفیت خواب را بهبود می بخشد.
۵. زندگی شما استرس زا است
زندگی می تواند استرس زا باشد و هیچ راه حلی برای آن وجود ندارد. و استرس روحی و جسمی هر دو می تواند باعث کمبود منیزیم شود. حتی چیزهایی مانند جراحی ها، بیماری های مزمن، داروها یا رویدادهای آسیب زا در زندگی می توانند نقش داشته باشند. در مواقع استرس، بدن شما بیش از حد معمول به منیزیم نیاز دارد. اگر در حال حاضر پایین هستید، استرس می تواند مشکل را تشدید کند. همچنین هورمون های استرس آدرنالین و کورتیزول زمانی که سطح منیزیم پایین است افزایش می یابد. اطمینان از دریافت منیزیم کافی به شما کمک می کند تا آرام و جمع و جور باشید.
۶. از اضطراب یا حملات پانیک رنج می برید
علائم وحشت و اضطراب بدترین هستند. و از آنجایی که منیزیم اثر آرام بخشی بر سیستم عصبی مرکزی دارد، سطوح پایین منیزیم می تواند باعث تحریک پذیری و عصبی شدن شود. با ادامه کاهش سطح منیزیم، می تواند شما را مستعد سطوح بالای اضطراب، افسردگی، حملات پانیک کند. نشان داده شده است که مکمل منیزیم به تقویت حس آرامش و آرامش عضلات و بهبود خلق و خوی کمک می کند.
۷. فشار خون بالا یا بیماری قلبی دارید
منیزیم با کلسیم برای حمایت از فشار خون سالم و سلامت قلب و عروق کار می کند. فشار خون بالا یا فشار خون بالا می تواند نشانه کمبود منیزیم و کلسیم باشد. و از آنجایی که فشار خون بالا عامل ۵۰ درصد سکته های مغزی ایسکمیک است، بهتر است از داروهای پیشگیری کننده استفاده کنید و منیزیم خود را دریافت کنید.
یک مطالعه منتشر شده در مجله آمریکایی تغذیه بالینی نشان داد که رژیم غذایی غنی از منیزیم ممکن است خطر سکته مغزی را تا ۸ درصد کاهش دهد. مطالعه دیگری در ژورنال Circulation اثربخشی مکملهای منیزیم را بر روی بیماران مبتلا به بیماری قلبی آزمایش کرد و نشان داد که بیماران قلبی که دو بار در روز به مدت ۶ ماه منیزیم مصرف میکنند، استقامت فیزیکی بهتر و رگهای خونی سالمتری دارند.
۸. مشکلات معده دارید
بیماری های گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر، سلیاک و بیماری کرون می توانند مانع از جذب مقدار مناسبی از مواد مغذی از جمله منیزیم شوند.
۹. شما نمی توانید آن احساس خستگی را از بین ببرید
اگر به نظر می رسد نمی توانید کمی در مرحله خود اهمیت دهید، کمبود منیزیم ممکن است مشکل شما باشد. منیزیم نقش مهمی در نحوه تولید انرژی سلولی بدن دارد. اصلی ترین منبع انرژی در بدن ATP (آدنوزین تری فسفات) است که به منظور بیولوژیک بودن به یون منیزیم متصل است. اگر ATP در بدن شما به سختی با منیزیم شریک شود، ممکن است شما را خسته و خسته کند.
۱۰. سردردهای میگرنی می گیرید
میگرن می تواند ناتوان کننده باشد. و اگر آنها را دریافت کنید ممکن است منیزیم کمی داشته باشید. افرادی که از سردردهای میگرنی رنج می برند، معمولاً در مقایسه با افرادی که اینگونه نیستند، سطح بافت و منیزیم سرم کمتری دارند. یک مطالعه نشان داد که مکمل حاوی ۳۶۰ تا ۶۰۰ میلی گرم منیزیم روزانه تا ۴۲ درصد دفعات سردردهای میگرنی را کاهش می دهد.
۱۱. شما از PMS رنج می برید
تحقیقات نشان داده است که زنان مبتلا به PMS (سندرم پیش از قاعدگی) سطح منیزیم کمتری نسبت به زنان بدون PMS دارند. کمبود منیزیم حتی با سایر مشکلات سلامتی زنان از جمله تعادل هورمونی، اختلالات استخوانی، گرفتگی عضلات، انرژی کم، میگرن و نوسانات خلقی مرتبط است.
۱۲. شما از داروهای نسخه ای یا بدون نسخه استفاده می کنید
برخی داروها مانند دیورتیک ها، داروهای آسم، قرص های ضد بارداری، درمان جایگزین استروژن یا قرص های قلبی می توانند میزان جذب منیزیم را در بدن کاهش دهند و در عین حال میزان دفع شده توسط بدن را افزایش دهند.
۱۳. شما به طور منظم نوشیدنی های کافئین دار یا الکلی می نوشید
اگر به طور منظم قهوه، چای و نوشابه می نوشید، خطر کمبود منیزیم بیشتر است. کافئین باعث میشود که کلیهها منیزیم اضافی آزاد کنند، حتی اگر کمبود داشته باشید. علاوه بر این نوشابههای تیره کافئین حاوی فسفات هستند، مواد شیمیایی که با منیزیم متصل میشوند و آن را برای بدن غیرقابل جذب میکنند.
۱۴. شما پیش دیابت هستید یا دیابت نوع دوم دارید
منیزیم نقش مهمی در روشی که بدن شما قند را متابولیسم می کند، ایفا می کند. منیزیم به فعالیت و آزادسازی انسولین و حفظ سطح سالم گلوکز خون کمک می کند. و کمبود منیزیم نه تنها می تواند علت دیابت نوع دوم باشد، بلکه یک علامت نیز می باشد. رژیم غذایی سرشار از منیزیم نشان داده است که به طور قابل توجهی خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می دهد. یک مطالعه اخیر نشان داد که اضافه کردن تنها ۱۰۰ میلی گرم منیزیم در روز خطر ابتلا به دیابت را تا ۱۵ درصد کاهش می دهد.
۱۵. شما مبتلا به پوکی استخوان هستید
هر چه سن ما بالاتر می رود بیشتر در معرض خطر کمبود منیزیم هستیم. یک مطالعه منتشر شده در Biology Trace Element Research نشان داد که مکمل منیزیم شروع پوکی استخوان را به طور قابل توجهی پس از ۳۰ روز کاهش می دهد. ترکیب منیزیم با ویتامینهای D3 و K2 یک راه مؤثر برای تراکم طبیعی استخوان است حتی اگر قبلاً پوکی استخوان داشته باشید.
پینگ بک: شکر: چقدر شیرین است؟ – آرپسه