Stroke exercises

ورزش های سکته مغزی

سکته مغزی یکی از شایع‌ترین آسیب‌های مغزی است به دلیل ایجاد اختلال و مشکل در خون‌رسانی به مغز و عدم رسیدن اکسیژن به سلول‌های مغز اتفاق می‌افتد. گاهی اوقات میزان آسیب‌های سلول‌های مغز ناشی از سکته‌ به حدی زیاد است که منجر به مرگ فرد می‌شود. آمار سکته مغزی در افراد بالای ۵۵ سال، نسبت به افراد جوان‌تر بیشتر است و مردان نسبت به زنان بیشتر در معرض این بیماری قرار دارند. این بیماری با عوارضی مانند مشکلات بینایی، فلج عضلات بدن، از دست دادن قدرت تکلم، ادراک بینایی و کما به‌همراه دارد. برای بهبود این بیماران باید از فیزیوتراپی سکته مغزی استفاده کرد. در این مقاله قصد داریم درباره اهمیت و تاثیر فیزیوتراپی سکته مغزی، بهترین زمان انجام فیزیوتراپی و بهترین کلینیک ارائه دهنده خدمات فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل صحبت کنیم.

image_1656142202.png

 سکته مغزی با چه علائمی همراه است؟

سلول‌های مغزی برای ادامه حیات به اکسیژن نیاز دارند و زمانی که مغز با کاهش جریان خون مواجه می‌شود؛ اختلالی به نام سکته مغزی رخ خواهد داد و سلول‌ها با عدم وجود اکسیژن از بین می‌روند. سکته مغزی دارای دو نوع مختلف شامل سکته مغزی ایسکمی و سکته مغزی خونریزی دهنده است. دلیل سکته مغزی ایسکمی وجود لخته در مغز و بسته شدن رگ‌های خونی است و دلیل سکته مغزی خونریزی دهنده، پارگی عروق مغزی و خونریزی بافت مغز می‌باشد. احساس بی حسی و ضعف در یک سمت بدن، عدم تعادل و بروز مشکل در راه رفتن، سرگیجه و سردرد، تاری دید و دوبینی، اختلال در تکلم، کاهش سطح هوشیاری، عدم هماهنگی در اندام‌های بدن از مهم‌ترین علائم سکته مغزی محسوب می‌شوند‌. دلایل بروز سکته مغزی نیز عبارتند از: افزایش سن، چاقی و اضافه وزن، عدم تحرک، ابتلا به بیماری‌های قلبی، فشار خون، چربی خون، اعتیاد به سیگار و الکل و دیابت است. بیماران برای کاهش عوارض ناشی از سکته مغزی مانند فلج موقت بدن، آتروفی عضلات، تورم مغز، اختلال در تکلم، اختلال در راه رفتن، بی اختیاری کنترل ادرار، افسردگی، کاهش حافظه و سطح هوشیاری  از فیزیوتراپی سکته مغزی کمک می‌گیرند.

فیزیوتراپی سکته مغزی چیست و چه اهمیتی دارد؟

یکی از روش‌های درمانی بسیار موثر و مفید برای درمان عوارض ناشی از سکته مغزی که پس از ۲۴ ساعت از زمان سکته در بیمارستان یا منزل شروع می‌شود؛ فیزیوتراپی است. فیزیوتراپی سکته مغزی باعث می‌شود که بیمار روند بهبودی خود را سریع‌تر طی کند. متخصص فیزیوتراپی هم از نظر جسمی و هم از نظر حرکتی بیماران را درمان می‌کند. برنامه‌ریزی مراحل فیزیوتراپی سکته مغزی با توجه به نوع سکته و میزان شدت آن انجام می‌شود. تمرین درمانی بعد از سکته مغزی بر اساس سن بیمار چیده خواهد شد. وقتی جلسات تمرین درمانی بعد از سکته مغزی به اتمام رسید؛ مشکلات حرکتی بیمار به میزان زیادی کاهش پیدا می‌کند و با کمک فیزیوتراپی می‌توان انعطاف سیستم عصبی مغز را کنترل کرد.‌ به ساماندهی سلول‌های مغزی، به دست آوردن چیزهای از دست رفته مغز و بازیابی عملکرد اندام‌ها توسط فیزیوتراپی، سکته مغزی نوروپلاستیسیتی می‌گویند. در فیزیوتراپی اقداماتی مانند روش‌های ایمن حرکت و جابه‌جایی مانند نشستن و پایین آمدن از روی تخت، آموزش استفاده از آرتوز، واکر، عصا، پروتز و صندلی چرخ‌دار، تمرین‌های کششی، تقویت کردن حس عمقی و حفظ تعادل،‌ تقویت وضعیت خوابیده، نشسته، نیمه خوابیده و ایستاده، بازیابی عملکرد مثانه و عضلات به بیمار آموزش داده می‌شود‌

image_1656142293.png

مراحل فیزیوتراپی سکته مغزی توسط فیزیوتراپ

  • بررسی‌ها و مراقبت‌های اولیه پس از سکته مغزی

بعد از سکته مغزی فیزیوتراپیست همه مشکلات پزشکی بیمار را به خوبی مورد بررسی قرار می‌دهد تا مناسب‌ترین روش را برای درمان و شروع فیزیوتراپی سکته مغزی انتخاب کند. شروع مراقبت‌ها پس از ۲۴ ساعت از زمان سکته مغزی اجازه نمی‌دهد که مفاصل بیمار خشک و عضلات او منقبض شوند. فیزیوتراپیست برای درمان فلج شدن بدن و جلوگیری از اسپاسم عضلانی، وضعیت بدنی بیمار را اصلاح می‌کند و برای نشستن او جهت جلوگیری از ایجاد لخته در ریه و بهبود تنفس، شرایطی مناسبی فراهم می‌آورد.

  • استفاده از بهترین تجهیزات برای فیزیوتراپی سکته مغزی

بیماران سکته مغزی بعد از مدتی دوباره می‌توانند مسافت کوتاهی را راه بروند. اما تا قبل از شروع راه رفتن مجدد فیزیوتراپیست؛ باید نحوه استفاده از تجهیزاتی به نام ویلچر را به بیمار آموزش دهد. واکر و عصا از از تجهیزات مورد نیاز برای راه رفتن بیمار در خانه است‌. گاهی اوقات به دلیل شرایط نامناسب بیمار و مشکلات حرکتی او باید در منزل بیمار یک سطح شیب‌دار برای حرکت ویلچر ایجاد شود یا ورودی منزل عریض‌تر شود.

  • استفاده از حرکات فیزیوتراپی برای حرکت مجدد بیمار

اگر علائم بیمار سکته مغزی پس از چند روز بهبود پیدا نکند و به حالت پایدار دربیاید؛ فیزیوتراپیست سکته مغزی باید سراغ درمان فعال و حرکات حرفه‌ای برای بهبود اندام‌ها برود. مراحل درمان باید به حدی منظم باشد که بیمار بتواند فعالیت‌های باکیفیت و بیشتری انجام دهد. در این مرحله، برای بازیابی حرکات بیمار با استفاده از بالابر یا به کمک چند نفر بیمار را سرپا نگه می‌دارند تا با تحمل وزن و کمک به راه رفتنف باعث شوند که عضلات بیمار قوی شود. البته قبل از راه‌ رفتن و استفاده از حرکات فیزیوتراپی سکته مغزی، باید با تمرین‌های مناسب انعطاف‌پذیری بدن بیمار را دوباره برگرداند.

  • انجام تمرین‌های ورزشی فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل

برای پشت سر گذاشتن جلسات فیزیوتراپی به بیمار توصیه می‌شود که با انجام تمرین‌های ورزشی فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل، مهارت‌های حرکتی خود را دوباره به دست آورد. تمرین‌های ورزشی مربوط به بلند کردن دست‌ها، حرکت پاها و سایر اعضای بدن باید در چند جلسه فیزیوتراپی سکته مغزی به صورت منظم انجام شود. در دوران کرونا فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل بیشتر از قبل رواج پیدا کرد.

image_1656142352.png

ارائه خدمات فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل توسط کلینیک دایان

اگر برای انجام مراحل فیزیوتراپی سکته مغزی در منزل به‌دنبال بهترین کلینیک فیزیوتراپی هستید؛ ما کلینیک فیزیوتراپی دایان با آدرس اینترنتی http://www.dayanphysiotherapy.com را پیشنهاد می‌کنیم. این کلینیک معتبر در شهر تهران واقع شده است و برای افرادی که توانایی حضور در کلینیک را ندارند؛ خدمات فیزیوتراپی در منزل را با رعایت تمام اصول بهداشتی ارائه می‌دهد تا مشکلات کمردرد، زانو، مچ دست، مچ پا و حرکات بیماران اصلاح شود. برای مشاوره و دریافت نوبت از این کلینیک باید با شماره تلفن‌های موجود در سایت تماس بگیرید. استفاده از مجرب‌ترین کادر درمانی، بهره‌مندی از بهترین تجهیزات، کمک به درمان مشکلات مفصلی، عضلانی، اسکلتی بیماران سکته مغزی با روش‌های فیزیوتراپی و توانبخشی از مهم‌ترین مزایای کلینیک دایان به شمار می‌رود./

اشتراک گذاری

1 یک پینگ

  1. پینگ بک: سیب زمینی سرخ کرده در مقابل بادام – آرپسه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *