According to family counseling, what are the challenges of raising children by grandparents?

براساس نظر مشاوره خانواده تربیت بچه ها توسط پدر بزرگ و مادربزرگ ها چه چالش هایی دارد؟

 

مرکز مشاوره

براساس مطالعات حوزه روانشناسی و مشاوره خانواده و بررسی های صورت گرفته در حوزه روابط خانواده با سالمندان، مهم نیست که چقدر نوه های خود را دوست دارید و برای شما شیرین ترین موجوادت دنیا هستند، بزرگ کردن آنها با چالش های زیادی همراه است. ما به عنوان پدربزرگ و مادربزرگ، معمولا زمانهایی با نوه های خود تعامل داریم که والدین درگیر مشکلات و مسائل هستند و مسئولیت نگهداری آنها به طور موقت و برای ساعاتی با ما هست. برای بسیاری از ما، پدربزرگ و مادربزرگ بودن، به معنای یک آخر هفته با هم، یک قرار بازی بعد از ظهر، تعطیلات تابستانی، یا فردی که می توانیم همیشه روی محبت او حساب کنیم، تعریف می شود. اما هنگامی که شرایط زندگی تغییر می کند، مثلاً از طریق طلاق، مرگ والدین، تغییر در کار والدین یا بسیاری از اتفاقات دیگر، اغلب این پدربزرگ و مادربزرگ ها هستند که مسئولیت بزرگ کردن نوه خود را بر عهده می گیرند که می تواند نیمه وقت یا تمام وقت باشد.

امروزه تعداد بسیاری از پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها در حال ایفا کردن نقش والدین برای نوه های خود هستند و این تغییر مسئولیت برای آنها می تواند با مشکلات و چالشهای بسیاری همراه باشد. اگرچه براساس اطلاعات بدست آمده از مشاوره ازدواج و نظر آقای دکتر محمدرضا تابع جماعت، بزرگ کردن نوه‌هایتان درعین چالش‌برانگیز بودن، می‌تواند بسیارارزشمند و معنادار نیز باشد. درست است که ممکن است مجبور باشید با مشکلات روزمره آنها سر و کار داشته باشید، اما همچنین ارتباط بسیار بیشتری با دنیای آنها، از جمله فعالیت های مدرسه و اوقات فراغت آنها، بدست خواهیدآورد. همچنین ممکن است بخاطر تعامل با آنها حس جوانی و غرور کنید که مسئولیت این موجودات پاک و معصوم را برعهده شما قرار داده اند. شما می توانید با ایجاد یک محیط امن برای نوه های خود، در رشد مناسب آنها اثری مهم داشته باشید و کاری کنید تا حس دوست داشتنی بودن داشته باشند و با تجربه این احساس امنیت، مسیر و چالش های زندگی خود را با آرامش بیشتری طی کنند.

بررسی حقوق خود به عنوان پدربزرگ و مادربزرگ

برخی شرایط باعث می شود که پدربزرگ و مادربزرگ به دنبال کمک قانونی باشند. اگر طلاق، مرگ و یا مواردی که موجب می شود نوه های شما مورد بی توجهی یا سوء استفاده قرار گرفته باشند، وجود دارد و شما نمی دانید که باید چکار کنید، حتما لازم است تا از کمک حرفه ای و قانونی کمک بگیرید تا نسبت به حقوق قانونی خود آگاه شوید و بتوانید به آنها کمک کنید.

احساسات خود را بپذیرید

چشم انداز بزرگ کردن نوه ها ممکن است باعث ایجاد طیف وسیعی از احساسات شود. عواطف مثبت، مانند عشقی که به نوه‌هایتان احساس می‌کنید، لذتی که از دیدن آن‌ها در حال یادگیری و رشد تجربه می کنید و آرامش در ایجاد محیطی باثبات برای آن‌ها، به راحتی قابل تشخیص هستند و می توان راجع به آنها صحبت کرد اما اعتراف به احساساتی مانند رنجش، گناه یا ترس از اینکه نکنه از پس بزرگ کردن انها بر نیایید، دشوارتراست. مهم است که آنچه را که احساس می کنید، چه مثبت و چه منفی، بپذیرید و به این درک برسید که آنها طبیعی هستند. خود را به خاطر شک و تردیدهای ذهنی تان مورد اتهام قرار ندهید.

آنچه ممکن است احساس کنید

استرس و نگرانی از اینکه چه اتفاقی خواهد افتاد و اینکه آیا شما از پس این مسئولیت بر می آیید یا نه، می تواند برای شما استرس و نگرانی زیادی را به همراه بیاورد. ممکن است نگران این باشید که چگونه مسئولیت‌های اضافی را انجام خواهید داد و اگر اتفاقی برای شما بیفتد، چه اتفاقی پیش روی نوه هایتان خواهد بود و آنها بدون شما چطور زندگی می کنند؟

خشم یا رنجش ممکن است نسبت به فرزندان خود، خشم یا عصبانیت داشته باشید که مسئولیت مراقبت از فرزندشان را بر عهده شما گذاشته اند یا ممکن است که ازمقایسه با سایر دوستانی که هم سن شما هستند و از دوران سالمندی لذت می برند، خشمگین و ناراحت باشید.

احساس گناه ممکن است شما به عنوان مراقب نوه تان، در قبال شکست‌های آنها، احساس گناه و مسئولیت داشته باشید و شاید فکر کنید به قدر کافی خوب نیستید و نمی توانید آنقدر که باید به آنها کمک کنید.

غم و اندوه ممکن است احساس غم کنید که چرا نوه تان از داشتن والدین اصلی خود محروم است و نمی تواند از این حق طبیعی برخوردار باشد؟

وقتی احساسات منفی هجوم می آورند چه کنیم؟

براساس نظر سرکارخانم دکتر نسرین باقری به یاد داشته باشید که اگرچه ممکن است آن انرژی را که در جوانی داشتید، اکنون نداشته باشید، اما خرد و دانشی دارید که فقط با تجربه به دست می آید، مزیتی که براساس اطلاعات بدست آمده از مشاور روانشناس می تواند تفاوت بزرگی در زندگی نوه شما ایجاد کند. شما والدینی هستید که قبلاً این کار را انجام داده اید و از اشتباهات خود درس گرفته اید پس آنچه را که برای ارائه دارید دست کم نگیرید!

اگر شما سالم باشید یعنی نوه های سالمی هم تربیت خواهید کرد: اگر مراقب سلامتی خود نباشید، نمی توانید از نوه های خود نیز مراقبت کنید. خوردن وعده های غذایی مغذی، ورزش منظم و خواب کافی را در اولویت قرار دهید. به خاطر داشته باشید که باید سلامتی خود را جدی بگیرید و پا یه پای یک کودک، نوجوان و یا جوان پرانرژی و آزاده راه بیایید.

زمانهایی را برای رسیدگی به خود واقعی” تان اختصاص دهید:اختصاص دادن زمان برای استراحت و آرامش برای جلوگیری از فرسودگی و افسردگی ضروری است. از “زمان من” برای پرورش دادن خود واقعیتان استفاده کنید.

اشکالی ندارد که برای کمک به نوه های خود تکیه کنید.بچه‌ها باهوش‌تر و توانمندتر از آن چیزی هستند که ما اغلب فکر می کنیم. اگر نیاز به کمک دارید، از آنها درخواست کنید و بدانید که با کمک خواستن از دیگران و توجه به نیازهایتان می توانید یک رابطه سالم بسازید.

حمایت کردن همه چیز را عوض می کند:

مطالعات نشان می‌دهد که پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌هایی که به خوبی با استرس اضافی ناشی از بزرگ‌کردن نوه‌ها کنار می‌آیند، کسانی هستند که به دنبال حمایت دیگران هستند. کسی را پیدا کنید که بتوانید در مورد اوضاع خود و اتفاقاتی که در حال گذراندن آنها هستید با او صحبت کنید. این به شما فرصتی می دهد تا احساسات خود را حل کنید و به پذیرش موقعیت برسید. اگر احساسات خود را انکار کنید یا نادیده بگیرید، آنها به روش های دیگری ظاهر می شوند و ممکن است بر روابط شما با نوه هایتان تأثیر بگذارند.

سخن پایانی:

امیدواریم که مقاله بالا برای شما سودمند بوده باشد و توانسته باشد تا به شما به عنوان مسئول و مراقب کمک کرده باشد. اگر در چنین شرایطی هستید، حتما مراجعه به کلینیک روانشناسی و صحبت کردن با یک روانشناس را جدی بگیرید و بدانید که حضور یک روانشناس خوب می تواند بسیار راهگشا باشد. یکی از کلینیک های روانشناسی خوب در زمینه مشاوره خانواده و مسائل خانوادگی مرکز مشاوره انتخاب نو است که می تواند برای شما بسیار کمک کننده باشد. در انتها این را بدانید که شما می توانید از پس سختی ها بر بیایید و با تصمیمات درست، شادی و نشاط را برای خود و نوه تان، به ارمغان بیاورید و این موضوع فقط نیازمند تلاش و صبراست.

 

برچسب ها : مرکز مشاوره خانواده,مرکز مشاوره ازدواج,مراکز مشاوره,مشاور روانشناس

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *