تاثیر تونر بر کیفیت چاپ

تاثیر تونر بر کیفیت چاپ

برندهایی که دستگاه چاپ رنگی با کیفیت تولید می کنند معمولا در کشور ژاپن قرار دارند که برترین آنها شرکت کونیکا مینولتا می باشد و محبوب ترین آن ها دستگاه کپی رنگی کونیکا ۴۵۲ می باشد. بنابراین پر مصرف ترین تونر رنگی تونر کونیکا ۴۵۲ می باشد. و توصیه ما برای کیفیت بالا و استهلاک کم دستگاه خرید تونر فابریک کونیکا می باشد.

آیا چاپگر شما با وجود جوهر / تونر، خیلی کم رنگ چاپ می کند؟

چاپ کم رنگ یا متن محو شده یکی از رایج‌ترین مشکلات چاپگر است و همه ما در زمان‌های مختلف چیزی را برای چاپگر ارسال کرده‌ایم، اما وقتی چیزی شبیه به یک نمونه چاپی محو یا کم رنگ در پایان منتشر می‌شود، ناامید و عصبانی می‌شویم…

به طور طبیعی، برای بسیاری از ما، اولین واکنش احتمالاً این است که فرض کنیم سطح جوهر/تونر ما کم است. در حالی که ممکن است فقط نیاز به تعویض جوهر یا کارتریج تونر داشته باشید، ممکن است مشکل دیگری در چاپگر شما وجود داشته باشد که باعث چاپ های کم رنگ یا محو شدن متن می شود.

اگر چاپگر شما جوهر دارد اما پرینت‌های کم رنگ ارائه می دهد، یا چاپگر کونیکا، کنن یا حتی زیراکس شما خیلی سبک چاپ می‌کند، ما به شما کمک می‌کنیم تا دلیل آن را بیابید و به راحتی به تعمیر آن بپردازید.

در اینجا شایع ترین دلایل چاپ متن یا تصاویر محو شده توسط چاپگر آورده شده است:

سطح جوهر یا تونر کم است
چسبیدن تونر به غلتک فیوزر یا مشکل در غلتک انتقال.
تنظیمات کم جوهر یا تراکم تونر
رطوبت کم یا زیاد
سر چاپ جوهر افشان مسدود شده است.

 

علت رایج چاپ های سبک یا محو شده:

۱. سطح جوهر و تونر پایین است
همانطور که در بالا ذکر شد، کارتریج های شما ممکن است به سادگی خالی یا رو به اتمام باشند، بنابراین آنها را چک کنید.

با رفتن به کنترل پنل و مشاهده ویژگی های چاپگر/وضعیت کارتریج خود می توانید این کار را در رایانه شخصی خود انجام دهید. این دقیقاً به شما می گوید که چقدر جوهر یا تونر در کارتریج ها باقی مانده است و آیا آنها مشکلی ایجاد می کنند یا خیر.

اگر پرینتر لیزری دارید، ارزش آن را دارد که کارتریج تونر خود را تکان دهید (مطمئن شوید که این کار را با کارتریج جوهر انجام ندهید، در غیر این صورت ممکن است جوهر روی خود یا اطرافتان بریزد). این کار باعث توزیع مجدد پودر تونر در اطراف کارتریج می شود و قبل از اینکه نیاز به تعویض آن داشته باشید، چند صفحه دیگر در اختیار شما قرار می دهد. کافی است کارتریج را با دو دست بگیرید و به آرامی آن را از یک طرف به سمت دیگر و بالا و پایین به مدت حدود ۱۰ ثانیه تکان دهید. سپس آن را دوباره در چاپگر خود قرار دهید و سعی کنید چاپ کنید.

 

۲. چسبیدن تونر به غلتک فیوزر یا مشکل در غلتک انتقال
در چاپگر لیزری شما، فیوزر بخشی است که پودر تونر را گرم می کند و به چسبیدن و مهر و موم شدن کاغذ برای ایجاد یک چاپ کمک می کند. گاهی اوقات، تونر ممکن است به غلتک بالایی فیوزر بچسبد. اگر بتوانید یک تصویر شبح‌دار از نسخه چاپی خود را در جای دیگری در صفحه مشاهده کنید، می‌تواند مشکل شما باشد. این به این دلیل اتفاق می‌افتد که آخرین چیزی که چاپ شده است ذرات تونر را که کاملاً ذوب نشده‌اند به فیوزر می‌چسبد، هنگامی که مورد بعدی چاپ می‌شود، روی کاغذ منتقل می‌شود و جلوه‌ای از یک تصویر شبح‌آلود کم‌نور را در بالای صفحه ایجاد می‌کند.

سعی کنید واحد فیوزر خود را بردارید (پس از جدا کردن پرینتر) و بررسی کنید که آیا غلتک بالایی تونر به آن چسبیده است یا خیر. اگر اینطور است، احتمالاً ارزش آن را دارد که آن را با یک مورد جدید جایگزین کنید .

 

۳. مشکل در غلتک انتقال
غلتک انتقال شما از شارژ الکتریکی خود استفاده می کند تا تونر را از واحد درام کارتریج شما به صفحه برساند. گاهی اوقات، ممکن است به اشتباه در چاپگر شما قرار گرفته باشد و باعث آن چاپ های سبک شود. با دقت آن را با استفاده از قلاب هایی که همراه آن است بردارید و دوباره سعی کنید آن را وارد کنید. وقتی به درستی درج شود، باید زیبا و صاف به نظر برسد. (اگر در برداشتن آن مشکل دارید، ابزارها را شکسته یا سعی نکنید آن را پاره نکنید! از یک تکنسین کمک بخواهید).

از طرف دیگر، ممکن است چیزی روی سطح خود داشته باشد که تأثیر مضری بر بار الکتریکی آن داشته باشد و بنابراین، توانایی آن در انتقال صحیح تونر به صفحه شما، باعث پرینت کم رنگ شود. سعی کنید سطح را با دستان خود لمس نکنید زیرا ممکن است آن را بدتر کند! یا سطح را با یک پارچه خشک پاک کنید یا از یک قوطی هوای فشرده برای تمیز کردن آن استفاده کنید.

 

۴. تنظیم چگالی جوهر/تونر کم
برخی از چاپگرها به شما امکان می دهند تنظیمات تراکم جوهر و تونر خود را تغییر دهید. تنظیم پیش‌فرض شما می‌تواند روی کم تنظیم شود، که باعث می‌شود آن پرینت‌های ضعیف را دریافت کنید. اگر چاپگر شما دارای تنظیمات تراکم جوهر/تونر است، پس از کلیک بر روی چاپگر خود در «دستگاه‌ها و چاپگرها» باید بتوانید آن‌ها را پیدا کنید. اگر به نظر می‌رسد که با چگالی کم چاپ می‌کنید، آن را کمی افزایش دهید و سپس چاپ را امتحان کنید

 

۵. چاپگر شما ممکن است در منطقه ای با رطوبت کم یا زیاد قرار داشته باشد
ما مدتی پیش به این موضوع پرداختیم، اما رطوبت موجود در دفتر شما در واقع می تواند بر عملکرد چاپگر شما تأثیر بگذارد. کارتریج جوهر یا تونر و همچنین کاغذی که استفاده می کنید دارای opti است.

با این حال، به دلیل مشکلات در فرآیند مرکب زدایی، بهره برداری از آن نسبتاً محدود است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تأثیر ترکیب تونر، فرآیندهای چاپ و شرایط خمیرسازی بر مرکب‌زدایی کاغذهای باطله اداری از طریق فرآیند فلوتاسیون است. مرکب زدایی از کاغذهای چاپ شده توسط ۲۱ دستگاه کپی و چاپگر لیزری مختلف در شرایط ملایم آزمایش شد. تأیید شد که هم تونر و هم دستگاه چاپ نقش مهمی در جوهرزدایی دارند. راندمان جوهرزدایی در موارد مختلف به طور قابل توجهی متفاوت بود، از مقادیر کم (<100 میلی متر مربع سطح لکه در هر متر مربع سطح کاغذ جوهر زدایی) تا مقادیر بالا (> 1000 میلی متر مربع سطح لکه در هر متر مربع سطح کاغذ بازیافت شده). ثابت شد که وجود کوپلیمرهای استایرن-اکریلات و اکسیدهای آهن در تونر منجر به کاهش جوهرزدایی می شود. علاوه بر این، سرعت پایین چاپ نیز تأثیر منفی بر راندمان جوهر زدایی داشت. با توجه به تحقیقات انجام شده، حذف ذرات بزرگتر از ۱۵۰μm یک عامل تعیین کننده در فرآیند جوهر زدایی است. همچنین نشان داده شد که جوهرزدایی کاغذهای باطله اداری به شدت به شرایط خمیرسازی مانند دما، زمان و قوام بستگی دارد. به طور خاص، بیشترین میزان جوهرزدایی زمانی ثبت شد که سه عامل به طور همزمان بالاترین مقادیر را داشتند. در این شرایط، تقریباً ۹۸ درصد کاهش در سطح کل لکه‌ها با شناورسازی به دست آمد. مهم ترین عامل قوام خمیر شدن و درجه حرارت کمتر اهمیت داشت. به طور دقیق تر، تنها با افزایش دما، کاهشی معادل ۹۵.۴ درصد از سطح لکه ها حاصل شد، در حالی که تنها با افزایش قوام، ۹۶.۴ درصد کاهش سطح لکه ها پس از فرآیند فلوتاسیون به دست آمد. به طور کلی، شدت شرایط خمیرگیری منجر به کاهش اندازه لکه های تونر و در نتیجه افزایش راندمان جوهر زدایی شد.

مطالعات متعددی مشکل در مرکب زدایی کاغذهای باطله اداری (OWP) را نشان داده است که اساساً به مشکل در جوهر زدایی کاغذهایی که توسط چاپگرهای لیزری چاپ شده یا در دستگاه های فتوکپی تکثیر شده اند نسبت داده شده است . مطالعات متعددی با تمرکز بر بهبود کارایی جوهر زدایی OWP از طریق روش‌های مختلف جوهر‌زدایی از جمله روش‌های آنزیمی، اولتراسوند، تابش اشعه ماوراء بنفش و روش‌هایی که از کوپلیمرهای بلوکی و غیره استفاده می‌کنند، وجود دارد. مرکب زدایی عمدتاً شامل دو فرآیند اساسی است، یعنی فرآیند خمیرسازی و فرآیند جداسازی. فرآیند خمیرسازی شامل جدا شدن جوهر از الیاف و چیدمان ذرات جوهر به منظور جدا شدن آسان از سوسپانسیون فیبر می باشد. فرآیند جداسازی، که به دنبال فرآیند خمیرسازی انجام می‌شود، شامل حذف جوهر جدا شده از خمیر با شستشو یا شناورسازی یا غربالگری یا جداسازی گریز از مرکز است . فلوتاسیون فرآیند جداسازی است که از طریق آن ذرات جوهر آبگریز با اعمال حباب های هوا به سطح تعلیق شناور می شوند و در نتیجه از خمیر خارج می شوند. فلوتاسیون روش اصلی حذف جوهر OWP است.

بر اساس مطالعات متعدد، به نظر می رسد که کارایی جوهرزدایی OWP تحت تأثیر ویژگی های عملکرد چاپگر یا دستگاه فتوکپی، ترکیب تونر و ویژگی های زیرلایه به عنوان مثال پوشش آن است. در طی فرآیند چاپ که به نام زیروگرافی نامیده می شود، ذرات تونر به صورت الکترواستاتیک روی ورق کاغذ قرار می گیرند و در نتیجه فونت های مورد نظر روی کاغذ ایجاد می شود. متعاقباً کاغذ و تونر تحت فشار و گرما قرار می گیرند که باعث ذوب شدن ذرات تونر و در نهایت تشکیل یک توده فشرده می شود. گرما و فشار نقش مهمی در اتصال تونر به سطح ورق کاغذ دارند. هنگامی که خمیر OWP انجام می شود، ذرات بزرگ اما بسیار انعطاف پذیر نیز تشکیل می شوند. این ذرات نه از طریق الک پس از شستشو و نه از طریق فرآیند فلوتاسیون به طور کامل حذف نمی شوند.

بیشتر جوهرهای به صورت پودر (تونر) که در دستگاه‌های کپی و چاپگرهای لیزری استفاده می‌شوند، دارای پلیمرهای ترموپلاستیک به عنوان حامل هستند که عمدتاً کوپلیمرهای استایرن-اکریلات، پلیمرهای آکریلات، پلی استرها یا کوپلیمرهای استایرن-بوتادین هستند. معمولاً کربن آمورف و اکسیدهای آهن نیز به عنوان رنگدانه اضافه می شوند. قطر ذرات تونر تقریباً ۲۰ میکرومتر (یا حتی کمتر از ۱۰ میکرومتر در ماشین‌های با وضوح بالا) است در حالی که چگالی آنها بین ۱ تا ۱.۵ گرم بر سانتی‌متر مکعب است.مقاومت الکتریکی ذرات تونر بزرگتر از ۱۰۱۳ Ω·cm است و بار الکتریکی آنها از ۱۰ تا ۳۰μC/g متغیر است [۲۱]. آنها همچنین با آب گریزی بالاتر از سلولز مشخص می شوند [۱]. در طول فرآیند چاپ، ذرات تونر بالاتر از نقطه نرم شدن خود گرم می شوند تا به اتصال موثر با الیاف دست یابند زیرا در دمای بین ۷۰ تا ۱۲۰ درجه سانتیگراد چسبناک می شوند. شایان ذکر است که دمای سیلندرها به ۲۰۰ درجه سانتیگراد می رسد زیرا ذوب سریع (۱۱ میلی ثانیه تا ۱ ثانیه) تونر در زمانی که در داخل است مورد نیاز است.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *