پروتز مچ پا، جزو کاربردی ترین اندام های مصنوعی بوده که تاکنون دیده اید. این نوع از پروتز، کیفیت لازم را داراست و می تواند انتظارات شما را از یک مچ پا کارامد و ایده آل برآورده سازد. اما آیا می دانید انواع پروتز مچ پا کدامند و چه زمانی می توان از آن ها استفاده کرد؟ یا اینکه قیمت پروتز مچ پا چقدر است؟ پاسخ تمامی این سوالات را در ادامه خواهید خواند. با ما همراه باشید.
درباره پای مصنوعی (پروتز پا) بیشتر بدانیم:
پا، از حساس ترین قسمت های بدن بوده که همواره در معرض آسیب است. شاید عامل این آسیب، وارد شدن یک ضربه شدید به پا باشد! و یا شاید هم قطع آن به دلیل بیماری دیابت. به علاوه یک تصادف شدید و یا سقوط از ارتفاع نیز گاه عامل از دست رفتن پا است. پا قلب دوم هر انسانی بوده و لذا آسیب دیدن آن، تالمات روحی و جسمی فراوانی را برای افراد ایجاد می کند.
خبر خوبی که برای بیماران قطع عضو پا داریم این است که خوشبختانه روش های مختلفی وجود دارد که با بهره مندی از آن ها می توان شرایط ایده آلی را برای راه رفتن تجربه کرد. از فیزیوتراپی که بگذریم، استفاده از پای مصنوعی به عنوان یک پروتز مخصوص، راهکار مناسبی است.
پروتزها انواع مختلفی دارند؛ پروتز بالای زانو و پایین زانو، پروتز موقت و دائم، پروتز تک محور، چند محور، هوشمند و… از جمله آن ها هستند. پروتز مچ پا، زیر مجموعه پروتز پایین زانو است.
پروتز مچ پا، به راه رفتن و ایستادن بیمار کمک شایانی خواهد کرد. قطعات استاندارد و پیشرفته ای که در ساخت پروتز مچ پا به کار رفته، منعطف و متحرک اند و به فرد اجازه پریدن و دویدن را می دهند.
درباره انواع پروتز مچ پا
همانطور که می دانید در سال های اخیر با پیشرفت علوم و فناوری های جدید، انواع و اقسام پروتز مچ پا از سوی برترین تولیدکنندگان، طراحی و به بازار ارائه شده است. متقاضیان خرید این محصولات، با توجه به سبک زندگی، اهداف و نیازی که دارند، توان مالی و… از بین گزینه های موجود، بهترین و مناسب ترین پروتز را انتخاب خواهند کرد.
انواع پروتز مچ پا، با استفاده از متریال هایی مانند آلومینیوم، رزین پلی استر، سیلیکون، مواد پلاستیکی مقاوم در برابر حرارت، تیتانیوم و… ساخته شده اند. این مواد سبک اند و در عین حال مقاومتی بالا دارند. بنابراین، بعید است که بیمار، وزن اضافی از پروتز را احساس کند.
برای بهره مندی کامل از قابلیت پروتز مچ پا و برای آنکه عملکرد طبیعی را از آن شاهد باشید، تنها یک راه دارید و آن، انتخاب صحیح پروتز مچ پا است. خوشبختانه تنوع پروتز مچ پا، به اندازه ای هست که هر فرد بسته به اندازه پا، وزن بدن، نوع فعالیت و… بتواند از بین آن ها انتخاب کند.
چه زمانی می توان از پروتز مچ پا استفاده کرد؟
از زمانی که مچ پا در یک حادثه قطع می شود تا رسیدن به وقت مناسب برای استفاده از پروتز مچ پا، باید حدوداً ۳ الی ۶ ماه صبر کرد. در این بازه زمانی، جراحت وارد شده به مچ پا، تا حدودی التیام می یابد و بدن فرم تازه ای به خود می گیرد. در این مدت زمان، روند درمان، به صورت گام به گام پیش می رود و در هر مرحله، از تجهیزات مخصوصی برای کمک به بهبود وضعیت بیمار استفاده خواهد شد. با گذشت این مدت زمان، بیمار آماده استفاده از پروتز مچ پا موقت می شود.
اما پس از پروتز موقت، باید ۳ الی ۶ ماه دیگر بگذرد تا فرد بتواند از پروتز دائمی استفاده کند. در این زمان، بیمار با فیزیوتراپی به بهبود نسبی دست پیدا کرده و بدن او آماده استفاده از پروتز مچ پا مصنوعی می باشد.
قیمت پروتز مچ پا چقدر است؟
قیمت پروتز مچ پا، از مهم ترین موضوعاتی است که ذهن متقاضیان خرید آن را به خود مشغول کرده است. تنوع بسیار زیادی که در قیمت انواع پروتز مچ پا می بینید، این پرسش را در ذهن خریداران به وجود می آورد که چرا برخی از پروتزها گران و برخی دیگر ارزان اند؟ برخی فکر می کنند اگر به سراغ پروتزهای گران قیمت بروند، برای همیشه از کارایی آن بهره مند می شوند و تا آخر عمر می توانند از آن استفاده کنند. در صورتی که اینطور نیست و حتی گران ترین پروتز مچ پا، بین ۳ تا ۵ سال دوام دارد.
قیمت پروتز مچ پا، بستگی به نوع آن و جنس مواد اولیه ای که در تولید آن به کار رفته و… دارد. البته هزینه قالب گیری پروتز نیز جداگانه محاسبه خواهد شد. طبیعتاً برای خرید مچ پا هوشمند که در طراحی آن از سنسورها و میکروپروسسورها استفاده شده، می بایست هزینه بیشتری پرداخت شود. به علاوه برند سازنده قطعات پروتز مچ پا، در قیمت گذاری بر روی آن، در نظر گرفته می شود.
جمع بندی
همانطور که می دانید بهترین پروتز مچ پا، به گونه ای طراحی شده که در هنگام ایستادن به روی آن، وزن بدن به شکل یکنواخت روی آن توزیع خواهد شد. انتظار می رود که چنین پروتزی، به آسانی به ساق پا متصل گردد و به بیماران این امکان را بدهد که موقع راه رفتن، نقاط فشار پا را تغییر دهند.
در هنگام خرید پروتز مچ پا، بیش از هرچیز باید به کیفیت آن توجه کرد. سه کلینیک ارتوپدی فنی پایار و خانه سفید و رنسانس با هدف جلب رضایت مشتریان به این حوزه گام نهاده اند و در همین راستا، باکیفیت ترین انواع پروتز مچ پا را ساخته و ارائه می دهند.
دیدگاهتان را بنویسید