Types of building cooling systems

انواع سیستم سرمایشی ساختمان

امروزه به دلیل وضع نامناسب اقتصادی افراد به دنبال خرید سیستم‌های سرمایشی با قیمت مناسب می‌گردند تا در هزینه‌های انرژی خود صرفه جویی کنند. در این مقاله به معرفی انواع سیستم سرمایشی ساختمان می‌پردازیم تا شما با توجه به نیاز خود بهترین آن را خریداری کنید. برخی از افراد به دنبال ارزان‌ترین محصولات هستند، در صورتی که این کار اصلاً درست نبوده و امکان دارد شما را به سمت محصولات تقلبی هدایت کند.

انواع سیستم های سرمایشی ساختمان

سیستم‌های سرمایشی و تهویه مطبوع انواع مختلفی دارد که شما باید قبل از خرید با همه آن‌ها به صورت خلاصه آشنا شوید. به طور کلی هنگام خرید تجهیزات و وسایل ساختمانی سه دسته افراد داریم، دسته اول معمولا برایشان هزینه مهم نیست، دسته دوم به دنبال محصولات بسیار ارزان یا دسته دوم می‌گردند و دسته سوم افرادی هستند که به دنبال اجناس مقرون به صرفه و با کیفیت می‌گردند.

سایت به فیکس برای هر سه دسته محصولاتی را معرفی می‌‌کند و برای دریافت اطلاعات بیشتر کافی است تا با مشاوران سایت به صورت رایگان مشورت کنید. در این قسمت به طور کامل به معرفی کولر گازی، کولر آبی، کولر گازی پرتابل، کولر گازی اسپلیت، فن کویل، کولر گازی اینورتر، چیلرها و داکت اسپلیت‌ها می‌پردازیم.

 محبوب و رایج ترین وسیله سرمایشی: کولر آبی

امکان ندارد شما با این وسیله آشنا نباشید، حتی به اشتباه به خیلی از سیستم‌های سرمایشی می‌گویید کولر، برای مثال حتماً شده وارد یک مجتمع شوید و از آن‌ها بپرسید اینجا کولر نصب نشده است؟ شاید منظور شما وسیله‌ای است که هوا را خنک می‌کند. کولرهای آبی از بهترین گزینه و انتخاب‌ها برای مناطق گرم و خشک هستند.

دلیل محبوبیت و رایج بودن این محصولات، کم مصرف بودن آن‌ها است. عملکرد این دستگاه این گونه است که هوای بیرونی را دریافت کرده و به کمک آب خنک و پوشال آن را به هوای خنک تبدیل کرده و به کانال‌های داخل خانه ارسال می‌کند. تولید هوا با کمک از، رطوبتی را نیز به همراه دارد در نتیجه همین موضوع باعث شده تا این کولر برای از و هوای خشک گزینه بسیار مناسبی باشد.

 مدرن ترین وسیله سرمایشی: کولر گازی و انواع آن

کولر گازی انواع مختلفی دارد و به عنوان کولرهای لاکچری محسوب می‌شوند. اگر در مکانی کولر گازی مشاهده کردید بدانید مصرف انرژی آن‌جا کمی بالاتر از مکان‌های دیگر است. اما همان‌طور که گفته شد کولر گازی انواع مختلفی دارد برای مثال کولر گازی پرتابل برای فضاهای کوچک بوده و به همین دلیل توان کمتری نسبت به کولر گازی‌های دیگر دارد.نصب کولر گازی پرتابل بسیار آسان و راحت بوده و معمولا در چارچوب پنجره‌ها قرار می‌گیرد.

کولر گازی اسپلیت

کولر گازی اسپلیت، به دلیل دو بخشی بودن سیستم می‌توانند برای مساحت و متراژهای بزرگ‌تر نیز تعبیه شوند. این کولرگازی به مراتب قوی‌تر از کولر گازی پرتابل بوده و به همین دلیل کمی از نظر ابعاد بزرگ‌تر از آن‌ها بوده است. یکی از ویژگی‌های جذاب این دستگاه این است که هم به عنوان سیستم سرمایشی و هم به عنوان سیستم گرمایشی شناخته می‌شود.

تصور افراد از کولر گازی این است که وسایل بسیار پر مصرف و هزینه‌بری هستند در صورتی که محصولات جدید به هیچ عنوان پر مصرف نبوده و حتی با کمک کمپرسورهای کم مصرف بسیار مقرون به صرفه و بهینه هستند.

 

کولر گازی اینورتر

حال به سراغ دنیای مدرن‌تر می‌رویم، کولرگازی‌های انورتر به نوعی از نسل‌ کولر گازی اسپلیت هستند اما این کولرگازی‌ها به نحوی اتوماتیک هستند. برای مثال به جای خاموش و روشن کردن؛ به راحتی خود را با محیط سازگار کرده و تنها با کاهش و افزایش دور موتور، دمای محیط را به تعادل می‌رساند.

تمامی این کارایی‌ها به خاطر داشتن کمپرسور با دور متغیر است. به همین دلیل ای نوع کولرهای گازی مصرف انرژی بسیار پایین و مقرون به صرفه‌تری دارند. حتی میزان خرابی آن‌ها نیز نسبت به کولرهای دیگر کمتر می‌باشد. البته ناگفته نماند که اصلاً قیمت ارزانی ندارند و باید برای خرید هزینه بیشتری بپردازید. کولرهای گازی از انواع سیستم سرمایشی ساختمان است که در هر جایی قابل استفاده است اما معایبی نیز دارد.

 فن کویل ها از مقرون به صرفه ترین سیستم سرمایشی ساختمان

فن کویل‌ها همانند اسپلیت‌ها هم به عنوان سیستم سرمایشی و هم به عنوان سیستم گرمایشی شناخته می‌شوند و از محبوب‌ها هستند. چه چیزی بهتر از دستگاهی که هم در فصل تابستان و هم در فصل تابستان به کار شما می‌آید؟ این سیستم‌ها به سرعت دمای محیط را به دمای دلخواه شما تبدیل می‌کنند.

عملکرد این دستگاه به کمک فن‌های سانتریفیوژ بوده و برای گرما و سرما بخشیدن به محیط از کمک می‌گیرند. از ویژگی‌های بی‌نظیر این دستگاه می‌توان به نصب راحت، طراحی زیبا و کم مصرف‌تر بودن اشاره کرد. یکی از عیب‌های فن کویل‌ها این است که رطوبتی را به محیط وارد نمی‌کند. البته این عیب در مناطق شمالی کشور به عنوان مزایا شناخته می‌شود.

چیلرها قوی ترین سیستم سرمایشی ساختمان

تقریباً به طور کامل با انواع سیستم سرمایشی ساختمان آشنا شدید اما نباید چیلرها و مینی چیلرها را از این لیست خط بزنیم چون این محصولات از قوی‌ترین سیستم‌های سرمایشی هستند که معمولا در مجتمع‌های تجاری بزرگ تعبیه می‌شوند البته در ساختمان‌های بزرگ باید یک چیلر مرکزی و فن‌هایی به طور جداگانه تعبیه شوند. چیلرها خود به دو دسته جذبی و تراکمی تقسیم بندی می‌شوند.

چیلر جذبی

در این نوع چیلرها از مولد حرارتی استفاده می‌شود و در فرآیند خنک سازی محیط در این دستگاه به این صورت است که بخار از کندانسور، تحت فشار به مایع تبدیل شده و در مولد حرارتی به بخار تبدیل می‌شود. چیلرهای جذبی نیز به دو دسته چیلر جذبی تکی و چیلر جذبی دو گانه تقسیم بندی می‌شوند.

چیلر تراکمی

در چیلرهای تراکمی سرمایش توسط کمپرسور انجام می‌شود. عملکرد و فرآیند سرمایشی سیستم چیلر تراکمی به این صورت است که گاز در کمپرسور توسط برق متراکم شده و سپس به سمت کندانسور سوق داده می‌شود. در این فرآیند گاز به مایع تبدیل شده و به اپراتور می‌رسد تا در آن جا با کاهش فشار دوباره به گاز تبدیل شده و محیط را خنک کند

سیستم سرمایشی فضاهای اداری و ساختمان های بزرگ

داکت اسپلیت‌ها به عنوان سیستم‌های سرمایشی ابر قدرت شناخته می‌شوند. این سیستم برای فضاهای اداری و ساختمان‌های بسیار بزرگ کاربرد دارد و کمتر در واحدها و منازل کوچک می‌توانید این سیستم را مشاهده کنید. در داکت اسپلیت‌ها ساختار سرمایش این‌گونه است که هوای گرم باید از کندانسور و لوله‌های مسی عبور کند تا به کمک گاز مبرد خنک شده و به محیط برود.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *