How to design a website for ourselves?

چگونه برای خودمان طراحی سایت کنیم؟

امروزه اغلب کسب‌وکار‌ها توانسته‌اند با راه‌اندازی یک سایت، کار خود را رونق بخشیده و پیشرفت روزافزون را برای خود به ارمغان آورند. به سبب نفوذ دنیای مجازی در بطن امور زندگی و در دسترس بودن اینترنت برای همه افراد، استفاده از این پلتفرم برای راحت‌تر شدن کار‌ها و همچنین پیشرفت مشاغل گسترش یافته است. به همین بهانه تصمیم داریم در این مقاله شما را با طراحی سایت و نحوه راه‌اندازی یک سایت آشنا کنیم. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

کاربردهای طراحی سایت

اگر اهل فضای مجازی و علاقمند به علوم کامپیوتر باشید، با مفهوم کلی طراحی سایت آشنا هستید؛ اما اگر از دنیای کامپیوتر دور باشید، بد نیست با مرور مفهوم طراحی وب سایت همراه ما باشید. برای آن که بتوانید یک وبسایت طراحی کنید باید پیش از هرچیز ارکان طراحی سایت را بدانید. تیم برنرزلی در سال ۱۹۹۱ نخستین وبسایت را راه‌اندازی کرد و به این ترتیب به نوعی پدر طراحی سایت دنیا لقب گرفت. او که در سایت خود از هیچ گرافیک، تصویر و حتی رنگی استفاده نکرده بود هرگز احتمال نمی‌داد که سایت‌ها با چنین سرعتی پیشرفت کرده و به دنیایی از سایت‌های رنگارنگ تبدیل شوند. جالب است بدانید که سایت متنی برنرزلی همچنان در دسترس است. بر اساس فرایندی که انجام می‌شود، طراحی سایت پروسه‌ای است که لایه‌سازی صفحات وب، تولید محتوا، طراحی گرافیکی و رعایت اصول سئو را شامل می‌شود. وب دیزاین به طور کلی طی چهار مرحله انجام می‌شود:

  1. طراحی وایر فریم
  2. طراحی گرافیک سایت
  3. کدنویسی و برنامه‌نویسی
  4. راه‌اندازی

هر یک از مراحل فوق مجموعه‌ای از اعمال و فعالیت‌ها را شامل می‌شوند که در نهایت یک سایت را می‌سازند. حال هر یک از این مراحل را به تفکیک بررسی می‌کنیم.

  • طراحی وایر فریم: برای آغاز هر طراحی، نیاز به یک طرح کلی داریم. حتی در نقاشی کردن نیز ابتدا کلیات را مشخص کرده و سپس به سراغ جزئیات می‌رویم. در ساخت سایت نیز همین‌طور است. وایر فریم در واقع یک نمای کلی از صفحات سایت و جایگاه المان‌های گوناگون در صفحه سایت است که با توجه به نیاز و سلیقه مشتری طراحی می‌شود. این مرحله، نخستین گام در طراحی وبسایت است که بنیان کار شما به حساب می‌آید.
  • طراحی گرافیک: جذابیت دیداری سایت یکی از مهم‌ترین عوامل در جذب مخاطب است. اگر سایتی که طراحی می‌کنید زیبایی بصری قابل قبولی نداشته باشد، هیچ‌گاه نظر مراجعین را به خود جلب نخواهد کرد. در این مرحله از ساخت سایت با توجه به مخاطب سایت و نوع محتوای ارائه شده، با استفاده از نرم افزارهای موجود، طراحی گرافیک سایت انجام می‌شود تا سایت رنگی جدید به خود بگیرد.
  • کدنویسی و برنامه‌نویسی: مدیریت سایت با استفاده از کدنویسی انجام می‌شود. در این مرحله با توجه به بودجه و ترجیحات خود می‌توانید سایت را طراحی کنید. رایج‌ترین و محبوب‌ترین پلتفرمی که در این زمینه کاربرد دارد، وردپرس است؛ اما می‌توان یک فریم ورک اختصاصی نیز برای این منظور طراحی کرد. همه‌چیز به میزان بودجه و سلیقه‌تان دارد.
  • راه‌اندازی سایت: در انتهای کار با انتخاب یک نام دامنه مناسب و یک میزبان یا هاست، پیکربندی سایت را انجام داده و آن را در بستر اینترنت جهانی در دسترس قرار می‌دهید.

انجام تمامی این مراحل نیازمند دانش و اطلاعات کافی است و بدون یادگیری مهارت طراحی سایت، عملاً نمی‌شود هیچ سایتی را طراحی کرد. در ادامه بیشتر درباره طراحی سایت صحبت خواهیم کرد.

یادگیری طراحی سایت ساده

به طور کلی طراحی وب سایت یک حرفه تخصصی است که برای انجام دادن آن باید آموزش‌هایی را پشت سر بگذارید. پیش از هر چیز بهتر است سه گامی که در ادامه بیان خواهیم کرد را مد نظر قرار دهید:

  • شرح وظایف یک طراح وبسایت را بدانید. برای آن که وارد یک حرفه شوید، بهتر است با پستی‌ و بلندی‌های راه آشنا شده و سختی‌های راه را بشناسید. به این ترتیب می‌توانید دید بهتری نسبت به کاری که انجام خواهید داد، داشته باشید. گاهی اوقات با یک نگاه کلی به یک رشته مجذوب آن می‌شوید و این در حالی است که جنبه‌های منفی و نقاط ضعف آن را نمی‌شناسید. اما اگر از همان ابتدا تمامی ابعاد طراحی سایت را بشناسید، پس از ورود به بازار کار دچار دلزدگی از این حرفه نخواهید شد.
  • تخصص‌های لازم برای طراحی سایت را بشناسید. باید بدانید که طراحی یک سایت کاری نیست که یک نفر به تنهایی انجام دهد. در واقع یک تیم در کنار هم و با انجام فعالیت‌های تخصصی، طراحی وبسایت را انجام می‌دهند. در طراحی سایت سه وظیفه مهم و اساسی وجود دارد:
  • برنامه نویسی server side : در این قسمت از طراحی وب سایت برنامه‌نویس به کمک زبان‌های برنامه‌نویسی، ارتباط بین سرور و مرورگر را برقرار می‌کند. برای انجام این کار باید زبان‌هایی چون php را بدانید.
  • برنامه‌نویسی client side : برنامه‌نویس سمت کاربر محیطی را طراحی می‌کند که کاربر با آن در ارتباط است و به نوعی پوسته سایت را می‌سازد. برنامه‌نویسان این حیطه برای انجام کار خود از زبان‌های برنامه‌نویسی مثل JavaScript، HTML و CSS استفاده می‌کنند.
  • گرافیک سایت: یکی دیگر از مشاغل سه‌گانه ساخت سایت، طراحی گرافیکی سایت است. برای طراحی اولیه سایت، طراحی اشکال گرافیکی، طراحی لوگو و مواردی از این دست از یک طراح گرافیک استفاده می‌شود. اگر به کارهای گرافیکی، هنری و خلاقانه علاقه دارید، این قسمت مخصوص شماست.

پس از آشنایی با این رشته‌ها می‌توانید بسته به علایق و استعداد‌های خودتان، مناسب‌ترین را انتخاب کنید. نکته دیگر این است که فرق بین طراح سایت و توسعه‌دهنده سایت را بدانید. اگر به انجام طراحی‌های ظاهری سایت علاقمندید، طراحی گرافیکی را دنبال کنید؛ اما اگر قصد دارید یک توسعه دهنده سایت باشید، باید زبان‌های برنامه‌نویسی را بشناسید. برای آن که به یک طراح سایت تبدیل شوید، در ابتدا کار با نرم‌افزار‌های گرافیکی را یاد بگیرید. این نرم‌افزار‌ها با دیزاین و تصویرسازی سایت کمک می‌کنند؛ بنابراین می‌توانید با کمک رنگ‌ها و اشکال، جلوه خاصی به سایت ببخشید.

پس از یادگیری این موارد، به سراغ زبان‌های برنامه‌نویسی وب مثل CSS بروید. البته یادگیری وردپرس یک روش راحت‌تر برای راه‌اندازی سایت بدون دانش کدنویسی است که مسیر را برای شما کوتاه‌تر می‌کند. با استفاده از وردپرس می‌توانید بدون نیاز به برنامه‌نویسی سایت خود را طراحی کنید؛ چرا که برای هر قابلیت، یک افزونه دارد که کار شما را پیش می‌برد. از طرفی وردپرس رایگان است و هرنوع وبسایتی را می‌توان با استفاده از آن راه‌اندازی کرد. ضمنأ منابع متعددی برای یادگیری وردپرس وجود دارد. اما توجه داشته باشید که راه‌اندازی سایت با کیفیتی بی‌نظیر و امنیتی قابل توجه با دانش محدود به وردپرس امکان‌پذیر نخواهد بود.

 

چگونه یک سایت حرفه ای را طراحی کنیم؟

برای ساخت سایت به روش حرفه‌ای با کیفیت بالا و امنیت مثال‌زدنی، دیگر استفاده از وردپرس بدون اطلاع از دانش برنامه‌نویسی ممکن نیست. در چنین شرایطی لازم است با سپردن کار به دست کاردان، یک نتیجه عالی و حرفه‌ای را در سایت خود مشاهده کنید. «گروه لاگ» یک گروه فعال در زمینه طراحی سایت است که می‌تواند بهترین سایت‌ها را برای شما طراحی کند. این گروه باتجربه و دانش خود در این زمینه، شما را در داشتن سایتی موفق با مخاطبین بالا یاری می‌کند. برای مشاهده نمونه کار‌های گروه لاگ و وب‌سایت‌های طراحی شده توسط این گروه، به سایت گروه لاگ مراجعه کنید. همچنین می‌توانید برای دریافت مشاوره با کارشناسان این گروه در ارتباط باشید.

loggroup.ir

کلام آخر

در این مقاله به معرفی شغل طراحی سایت و چگونگی طراحی یک سایت شخصی پرداختیم. علاوه بر این، شما را با یک گروه طراح سایت آشنا کردیم که می‌توانید برای طراحی سایت‌های حرفه‌ای از آن‌ها کمک بگیرید. گروه لاگ حرفه‌ای، با تجربه و قابل اطمینان است و این مسأله را می‌توانید با مشاهده نمونه کار‌های آن‌ها تأیید کنید. ‌امیدواریم مطلب فوق برایتان مفید و کاربردی باشد.

 

برچسب ها : طراحی سایت

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *