بررسی علت تقه زدن گیربکس اتومات x33

بررسی علت تقه زدن گیربکس اتومات x33

خودروی MVM x33 یک خودروی شاسی‌بلند محبوب و پرطرفدار در ایران است. گیربکس این خودرو به‌صورت اتوماتیک و از نوع CVT است. هر خودرویی پس از گذشت زمان دچار ایراد و خرابی می‌شود. گیربکس این خودرو هم علی‌رغم کیفیت بالایی که دارد، از این قاعده مستثنا نیست. گیربکس این خودرو نیز ممکن است دچار مشکلاتی شود. بروز صداهای مختلف و تقه زدن ازجمله این مشکلات است. علت تقه زدن گیربکس اتومات x33 می‌تواند گرما، آلوده بودن روغن گیربکس، شل ‌شدن قطعات و اتصالات داخلی گیربکس، عملکرد نامناسب شیر رادیاتور، سبک رانندگی نادرست و خرابی سوپاپ‌ها و شیرهای الکترونیکی گیربکس باشد. اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات از گیربکس اتومات خودروی MVM x33 هستید، با ما همراه باشید.

 

خودروی MVM x33

این خودرو از نوع کراس‌اوور شهری و ساخت شرکت مدیران‌خودرو است. حجم موتور این خودرو ۲۰۰۰ لیتر و نوع گیربکس آن CVT است. تلفیق گیربکس CVT و حجم ۲۰۰۰ لیتری این خودرو قدرت کافی در ترددهای بین‌شهری و شهری را ایجاد نموده‌ است. این خودرو در مقایسه با خودروهای هم‌رده قیمتی و فاقد گیربکس CVT کیفیت بالاتر و مصرف سوخت و هزینه نگهداری پایین‌تری دارد. این نوع گیربکس عملکرد روانی دارد و همین ویژگی باعث می‌شود خودرو سوخت کمی مصرف کند و دنده به‌آرامی تعویض شود. لازم به ذکر است این خودرو در بین مدل‌های شاسی‌بلند شهری جزو پرفروش‌ترین و پرطرفدارترین محصولات است.

 

علت تقه زدن گیربکس اتومات x33

هر گیربکسی با توجه به تعداد دنده‌های تعریف شده و مدل طراحی، تعداد مشخصی قفس سیاره‌ای دارد. هر یک از قفس‌های سیاره‌ای می‌تواند ۲ ضریب مشخص یا همان دنده ایجاد کند. به‌منظور اینکه گیربکس با استفاده از باندهای ترمزی، ضریب موردنظر و مناسب را انتخاب کند، از مدارهای هیدرولیکی که توسط ساعت گیربکس کنترل می‌شوند، استفاده می‌کند.

در حالت نرمال، گیربکس اتوماتیک با توجه به نحوه رانندگی راننده و شرایط، ضریب مناسب را انتخاب می‌کند و فرآیند تعویض دنده به‌نرمی و آرامی انجام می‌شود. اما گاهی شرایطی به وجود می‌آید که تعویض دنده همراه یا ضربه و یا اصطلاحا تقه همراه است. علت تقه زدن گیربکس اتومات x33 می‌تواند گرما، خرابی سوپاپ‌ها و شیرهای الکترونیکی، ، سبک رانندگی نادرست، شل شدن قطعات و اتصالات داخلی گیربکس، آلوده بودن روغن گیربکس و عملکرد نامناسب شیر رادیاتور باشد. به‌طورکلی عدم کنترل دما و حرارت بالا یک خطر جدی برای گیربکس‌های اتومات است و می‌تواند علت تقه زدن گیربکس اتومات x33 باشد.

ازجمله سایر علل ایجاد تقه در هنگام تعویض دنده در جعبه‌دنده‌های اتومات موارد زیر است:

 

سبک رانندگی نادرست

رانندگی با خودروهای مجهز به گیربکس اتومات نیازمند مهارت و تجربه نیز است. اگر شخص به‌صورت ناشیانه و اشتباه اقدام به رانندگی کند، در درازمدت خودروی او مخصوصا گیربکس با مشکلات عدیده‌ای روبرو خواهد شد. به‌طور مثال اگر راننده فشار بیش‌ازحد به پدال گاز خودروی MVM x33 وارد کند و خودرو با تغییر سرعت‌های ناگهانی بسیار روبرو شود، سیستم کامپیوتری گیربکس اصطلاحا دچار گیجی می‌شود. در این وضعیت به گیربکس آسیب جدی وارد می‌شود. همین سرگردانی گیربکس در تعویض دنده می‌تواند علت تقه زدن گیربکس اتومات x33 باشد.

 

خرابی سوپاپها و شیرهای الکترونیکی

اگر هر یک از سوپاپ‌ها و یا شیرهای الکترونیکی خودروی MVM x33 عملکرد درستی نداشته باشد، فشار نابجا روی روغن گیربکس ایجاد شده و اختلال در جریان آن ایجاد می‌شود. بروز اختلال در جریان روغن می‌تواند علت تقه زدن گیربکس اتومات x33 باشد.

 

آلوده بودن روغن گیربکس

روغن گیربکس و یا همان واسکازین وظیفه روان‌کنندگی گیربکس‌های اتوماتیک را دارد. اگر اجزای داخلی گیربکس اتوماتیک به‌درستی روغن‌کاری نشوند، ممکن است دچار شکنندگی و خوردگی شوند. لذا به صاحبان خودروهای مجهز به گیربکس اتوماتیک اکیدا توصیه می‌شود به‌طور دوره‌ای و منظم اقدام به تعویض روغن گیربکس کنند. عدم تعویض به‌موقع روغن باعث آلوده شدن روغن می‌شود. آلودگی روغن نیز به سیستم گیربکس آسیب جدی وارد می‌کند و باعث بروز ضربه و یا تقه در هنگام تعویض دنده می‌گردد.

 

عملکرد نامناسب شیر رادیاتور

درصورتی‌که سیستم خنک‌کننده و یا همان رادیاتور عملکرد درستی نداشته باشد، حرارت در محیط گیربکس اتوماتیک به‌شدت افزایش می‌یابد. گرما و حرارت بیش‌ازحد آسیب جدی به گیربکس اتوماتیک وارد می‌کند. گرما ممکن است باعث ذوب شدن قطعات داخلی گیربکس و گاها فرار شدن روغن گیربکس شود. کاهش سطح روغن و آسیب‌دیدگی قطعات داخلی گیربکس می‌تواند از علل بروز ضربه و یا تقه در هنگام تعویض دنده باشد.

 

رفع تقه زدن گیربکس اتومات

به‌منظور رفع این مشکل راننده باید با حفظ آرامش مراحل زیر را انجام دهد:

  1. راننده باید ابتدا به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه سرباتری را جدا کند.
  2. سپس سرباتری را دوباره نصب کند و همزمان با فشار دادن پدال ترمز، دنده را از حالت P به حالت R تغییر دهد.
  3. در این مرحله حدود ۳ تا ۵ ثانیه صبر کند و دنده را از حالت R به حالت N تغییر دهد.
  4. مجددا ۳ ثانیه صبر کرده و دنده را از حالت N به حالت D تغییر وضعیت دهد.
  5. دوباره ۳ ثانیه صبر کرده و تمام مراحل گذشته را ۸ بار در وضعیت رفت و برگشتی تکرار کند.
  6. دنده را در وضعیت D گذاشته و کم‌کم سرعت را افزایش دهد.
  7. درنهایت سرعت را کاهش داده تا خودرو به‌صورت کامل متوقف شود.

 

تعمیر گیربکس ام وی ام x33

گیربکس خودروی ام‌وی‌ام نیز همانند بسیاری از خودروها پس از گذشت زمان و کارکرد بسیار، دچار خرابی می‌شود. ازجمله نشانه‌های خرابی گیربکس این خودرو موارد زیر است:

  • بوی سوختگی
  • بروز هر نوع صدا
  • نشت و یا کاهش روغن گیربکس
  • اختلال در تعویض دنده
  • بروز صدا در هنگام تعویض دنده

راننده باید در صورت مشاهده هر یک از علائم فوق سریعا برای تعمیر گیربکس خودروی خود اقدام کند.شما می توانید جهت تعمیر گیربکس ام وی ام x33 به سایت تعمیرکار  وارد شوید.

 

سخن پایانی

گیربکس اتومات خودروی MVM x33 همانند بسیاری از خودروهای دیگر با گذشت زمان و در صورت عدم نگهداری صحیح دچار ایراد و خرابی می‌شود. یکی از علائم وجود ایراد در سیستم گیربکس ایجاد ضربه و یا تقه است. به علت تقه زدن گیربکس اتومات x33 در این مطلب اشاره و مراحلی نیز جهت رفع این ایراد عنوان شد. رایج‌ترین علت بروز چنین ایرادی عدم تعویض به‌موقع روغن گیربکس است. اگر شما هم به دنبال تعمیر گیربکس اتوماتیک خودروی ام‌وی‌ام خود هستید، به سایت تعمیرکار مراجعه کنید.

 

برچسب ها : خودرو

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *