خطرات بیماری های جنسی مادر در بارداری

خطرات بیماری های جنسی مادر در بارداری

بیماری های مقاربتی، شرایط پیچیده ای هستند که خطرات قابل توجهی، برای زنانی که باردار نیستند را در پی دارند. اما بیماری های مقاربتی در دوران بارداری چه تأثیراتی روی مادر و جنین می توانند داشته باشند؟

آیا در دوران بارداری باید آزمایشات مربوط به بیماری های مقاربتی را انجام دهم؟

در صورتی که باردار هستید یا قصد بارداری دارید، باید آزمایشات بیماریهای مقاربتی را انجام دهید، زیرا این بیماری ها می توانند خطرات زیادی برای مادر و جنین به دنبال داشته باشند. این عفونت ها هرچه زودتر شناسایی و درمان شوند، چشم انداز کلی بهتری برای مادر و جنین انتظار می رود.

اگر در اوایل بارداری آزمایشات بیماری های مقاربتی را انجام نداده اید، توصیه می شود در اسرع وقت از نظر بیماری های مقاربتی مورد بررسی قرار گیرید، مخصوصاً اگر بارداری شما، نتیجه ی رابطه با یک شریک جنسی جدید باشد.

کدام بیماری های مقاربتی باید در دوران بارداری بررسی شوند؟

اکثر پزشکان، تعدادی از بیماری های مقاربتی را از طریق آزمایش خون و نمونه گیری با سواب بررسی می کنند. این بیماری های مقاربتی شامل موارد زیر می شوند:

  • سفلیس
  • هپاتیت بی
  • هپاتیت سی
  • گنوره آ
  • کلامیدیا
  • تریکومونیازیس
  • HIV

اگر فکر می کنید ممکن است دچار بیماری های مقاربتی دیگری شده باشید، باید با پزشک خود در میان بگذارید تا شما را تحت درمان قرار دهد و احتمال بروز عوارض در بارداری را کاهش دهد.

خطرات احتمالی ابتلا به بیماری های مقاربتی در دوران بارداری چه مواردی هستند؟

بیماری های مقاربتی می توانند برای مادر باردار و جنین، عوارضی جدی داشته باشند. برخی از این عوارض ممکن است در زمان تولد خود را نشان دهند. گرچه برخی از آنها ممکن است تا ماهها یا سالها بعد پنهان بمانند. عوارض احتمالی بیماری های مقاربتی شامل موارد زیر می شوند:

۱-انتقال بیماری های مقاربتی به جنین

بیماری های مقاربتی مختلف می توانند از طریق زایمان طبیعی و شیردهی به کودک منتقل شوند.

خطرات بیماری های جنسی مادر در بارداری

خطرات بیماری های جنسی مادر در بارداری

۲- زایمان زودرس یا وزن کم هنگام تولد

کلامیدیا، گنوره آ، سفلیس و هپاتیت سی، همگی می توانند موجب زایمان زودرس و وزن کم نوزاد هنگام تولد شوند.

۳-تولد نوزاد مرده

متأسفانه، برخی از بیماری های مقاربتی علاوه بر زایمان زودرس می توانند منجر به مرده زایی و یا در موارد نادر باعث مرگ جنین اندکی پس از تولد شوند.

۴-عفونت ها

ابتلای مادر به بیماری های مقاربتی در دوران بارداری، می تواند موجب عفونت های مختلفی از جمله عفونت های چشمی، عفونت های خونی و پنومونی در کودک شود.

۵-آسیب مغزی، نابینایی و ناشنوایی

مشکلات جدی مانند آسیب مغزی، نابینایی و ناشنوایی از عوارضی هستند که نوزاد ممکن است در اثر ابتلای مادر خود به بیماری های مقاربتی در دوران بارداری تجربه کند.

۶-بیماری کبد مزمن

بیماری کبد مزمن، شرایط احتمالی دیگری است که به ویژه در زمان ابتلای مادر باردار به هپاتیت سی، ممکن است کودک به آن دچار شود.

خطرات بیماری های جنسی مادر در بارداری

خطرات بیماری های جنسی مادر در بارداری

آیا بیماری های مقاربتی در دوران بارداری قابل درمان هستند؟

درمان بیماری های مقاربتی در دوران بارداری، بستگی به نوع عفونت و میزان آن دارد. کلامیدیا، گنوره آ، سفلیس و تریکومونیازیس و  باکتریال واژینوزیس همگی قابل درمان هستند و می توان آنها را با آنتی بیوتیک هایی که در دوران بارداری منع مصرف ندارند، درمان کرد. استفاده از پماد برای درمان زگیل تناسلی در زنان نیز باید با مشورت پزشک متخصص انجام شود. به صورت کلی از به کار بردن هر نوع دارو بدون مشورت دکتر در دوران بارداری امتناع کنید. فراموش نکنید که در صورت ابتلا به زگیل تناسلی برای عدم انتقال آن به نوزاد در حین بارداری، زایمان سزارین به شدت سفارش می شود؛ چرا که خطر ابتلای نوزاد به آن در زمان زایمان طبیعی بسیار بالا است.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *