سئو محتوا یکی از مهمترین مباحث علم بهینهسازی سایت است که تاثیر بسزایی در میزان بازدید و ارتقای رتبه سایت در نتایج جستجو دارد. یک محتوای سئو شده و خوب، میتواند در بسیاری از جستجوهای کاربران در موتور جستجو رتبه مناسب کسب کرده و کاربر را وارد سایت نماید؛ از طرفی، محتوایی که با استانداردهای سئو و در عین حال رعایت اصول نگارشی و خوانایی تالیف شده باشد، میتواند کاربر را درون سایت حفظ کرده و نرخ پرش یا bounce rate سایت را کاهش دهد.
در این مقاله قصد داریم در خصوص سئو محتوا و اصول تولید محتوای سئو شده توضیحاتی را ارائه نماییم؛ با ما همراه باشید.
تعریف سئو محتوا چیست؟
سئو محتوا فرایند تولید محتوایی است که صفحات سایت را به رتبه بالایی در موتورهای جستجو میرساند. سئوی محتوا تقریباً با هر چیزی که در قالب نوشته و با ساختار متنی در وبسایت شما قرار داده میشود، مرتبط است
سه عنصر اصلی وجود دارد که برای تولید محتوا بر اساس اصول سئو لازم است که به آنها توجه کنید. در نظر داشتن این سه نکته کمک میکند تا تولید محتوای مطالب سایت خود را بر اساس چارچوب سئو پیش ببرید. در نتیجه، رتبه خوبی را در نتایج جستجوی گوگل و سایر موتورهای جستجو کسب کنید. این سه عنصر اصلی عبارتاند از استراتژی کلمات کلیدی، ساختار سایت و کپی رایتینگ.
تحقیق کلمه کلیدی
تحقیق کلمه کلیدی از مراحل ابتدایی در فرایند تولید محتوای مبتنی بر سئو است. در حوزه سئو، استفاده صحیح و اصولی از کلمات کلیدی اهمیت زیادی دارد. تحقیق کلمات کلیدی باعث میشود تا لیستی کامل از کلماتی را پیدا کنید که مطابق جستجوی کاربران هدف شما هستند.
فرایند شناسایی کلمات کلیدی میتواند اولین گام در ایجاد استراتژی سئوی محتوا باشد. اگر به دنبال افزایش ترافیک ارگانیک وبسایت خود هستید، باید بدانید که مخاطبان شما به دنبال چه محتوایی هستند.
فرایند تحقیق کلمه کلیدی به منظور ایجاد استراتژی سئو محتوا، به طور کلی از ۴ گام تشکیل شده است. ابتدا وظیفه و کاربرد اصلی کسبوکار خود را مشخص کنید. سپس یک فهرست از تمام کلمات مورد نظر را تدوین کنید که میخواهید وبسایت شما در نتایج جستجو نشان داده شود. به دقت به هدف اصلی از جستجوی این کلمات توجه کنید.
تلاش کنید منطق پشت این جستجو را فهمیده و متوجه شوید که کاربر دقیقاً چه میخواهد. در نهایت، صفحات فرود خود را با توجه به همین کلمات کلیدی بهروز کنید. این یک راهنمای ساده برای ایجاد استراتژی سئو محتوا است.
کپیرایتینگ در سئوی محتوا
کپی رایتینگ در سئو محتوا به تولید محتوای یونیک و منحصر بفردی اشاره دارد که در جهت بهبود رتبه محتواهای مختلف سایت در نتایج جستجو انجام میشود. این فعالیت با هدف جلب توجه مخاطبان، افزایش بازدید و ارتقاء رتبه وبسایت در نتایج جستجوها انجام میشود. به عبارت دیگر، کپی رایتینگ در سئو محتوا به استفاده از کلمات کلیدی مرتبط، ساختار مناسب جملات و پاراگرافها و ارائه محتوای ارزشمند و یونیک به منظور جلب توجه موتورهای جستجو و جذب کاربران میپردازد.
در این فرایند، تولید محتوا به گونهای انجام میشود که در عین با کیفیت بودن برای کاربر، برای موتورهای جستجو نیز بهینهسازی شود تا محتوا مرتبط با جستجوی کاربران و مهم در نظر گرفته شود. این کار شامل بهروزرسانی محتوا، استفاده از کلمات کلیدی در عناوین، متنها، و توضیحات، بهبود ساختار و قالب محتوا و بهرهمندی از اصول نوشتاری جذاب میشود.
مهمترین نکته حائز اهمیت در خصوص کپی رایتینگ در سئو محتوا این است که باید محتوای منحصر بفرد تولید نمایید و از کپی کردن متون از سایتهای دیگر اجتناب کنید.
مراحل تولید محتوای سئو شده
منظور از تولید محتوای سئو شده، ایجاد محتوایی است که علاوه بر جذب کاربران، به بهترین شکل ممکن توسط موتورهای جستجو درک و رتبهبندی شود. در ادامه، به برخی از اصول مهم تولید محتوا بر اساس سئو اشاره میشود:
۱- تحقیق و انتخاب کلمات کلیدی
همانطور که پیشتر ذکر شد، منظور از این مرحله، شناسایی کلمات کلیدی است که مخاطبان هدف ما در موتور جستجو وارد میکنند. برای شناسایی این کلمات میتوان از ابزارهای مختلفی نظیر گوگل ترند، کنسول جستجوی گوگل، گوگل کیورد پلنر و… استفاده نمود.
۲- عنوان مناسب
داشتن عنوان مناسب برای یک محتوا، نقش مهمی در سئوی محتوا ایفا میکند عنوان محتوا باد بهگونهای نوشته شود که در عین جذاب و مرتبط بودن برای کاربر، کلمه کلیدی صفحه را نیز پوشش دهد.
۳- ساختار سلسلهمراتبی
یک محتوا باید ساختار سلسلهمراتبی در عنوانگذاری داشته باشد تا متن به شکل قابلفهمی بخشبندی شود و درک ساختار متن برای کاربر خواننده و خزندههای موتور جستجو آسان شود. این فرایند از طریق تگهای عنوان h1 تا h6 انجام میشود.
۴- استفاده از URL بهینه
لینک یا URL صفحه باید دارای ساختار بهینه باشد؛ یکی از نکات داشتن یک URL بهینه، این است که از کلمه کلیدی صفحه در URL استفاده شود. همچنین ساختار طبقهبندی قابل درک برای محتوای صفحات میتواند کمک زیادی به ایندکس شدن صحیح صفحات در نتایج جستجو بکند.
۵- خاصیت ALT تصاویر
برای اینکه یک محتوا از دید موتور جستجو غنی و ارزشمند شناسایی شود، باید علاوه بر محتوای متنی، از سایر محتواها نظیر تصویر، ویدئو و… نیز استفاده شود. اما موتور جستجو برای درک محتوای تصاویر به کار رفته در صفحه، به خاصیت ALT یا متن جایگزین تصاویر رجوع میکند. پس برای داشتن یک محتوای سئو شده و کسب بازدید از طریق جستجوهای مبتنی بر تصویر، لازم است تا در خاصیت ALT تصاویر، از کلمه کلیدی هدف صفحه استفاده نمایید.
۶- استفاده از لینکهای داخلی
مدل پیلار-کلاستر، ساختار محتوایی محبوب موتورهای جستجو در سایتها میباشد. در این ساختار محتوایی، از طریق لینکسازی داخلی، صفحات مختلف سایت به یکدیگر مرتبط میشوند و خزندههای موتور جستجو خیلی راحتتر در صفحات سایت پیمایش نموده و در نهایت سایت خیلی بهتر ایندکس میشود.
۷- محتوای ارزشمند
در فرایند تولید محتوای سئو شده، بخشی از توجه ما باید به تالیف محتوای منحصر به فرد، مفید و ارزشمند برای مخاطبان باشد. دلیل این امر آن است که از دید موتور جستجو، رفع نیاز و خواسته کاربر، حتی از رعایت اصول تکنیکال سئو نیز مهمتر است و موتور جستجو رضایت کاربر را بر استانداردهای خود ارجح میداند.
نقش مدیر سایت در سئوی محتوا
مدیر سایت میتواند شما را در زمینه شناسایی کلمات کلیدی پرجستجو، تولید محتوای مبتنی بر اصول سئو، بهبود سرعت سایت، اصلاح ساختار محتوایی و ساختار طبقهبندی url صفحات و… یاری رساند.
یک مدیر سایت خوب، میتواند تا حد زیادی خیال شما را از بابت مدیریت و توسعه سایت راحت نماید. اگر به دنبال یک مدیر سایت خوب برای بهبود وضعیت سایت خود هستید، میتوانید از مجموعه مدیر سایت که سالها در زمینه وبمسترینگ و توسعه انواع سایت فعالیت داشتهاند کمک بگیرید.
مجموعه مدیر سایت با بهرهمندی از تیم باتجربه و بادانش خود، خدمات مختلفی در زمینه سئو محتوا و دیگر خدمات بهینهسازی سایت، تولید محتوا، برنامهنویسی، طراحی سایت و… ارائه مینماید.
جمعبندی
سئو محتوا را شاید بتوان مهمترین بخش از سئوی داخلی سایت دانست؛ چرا که در نتیجه این فرایند، سایت ما در نتایج مرتبط با جستجوی کاربران رتبههای خوبی کسب میکند؛ ما از طریق تولید محتوای سئو شده میتوانیم بازدیدکننده زیادی را به سایت خود جذب کنیم اما باید توجه داشت که برای این ترافیک ورودی نیز باید برنامهریزی مناسبی داشته باشیم تا بازدیدهای ورودی منجر به هدف اصلی ما شود که میتواند فروش محصول یا خدمات و یا حتی تولید سرنخ بازاریابی باشد.
دیدگاهتان را بنویسید