چرتکه به عنوان ابزاری برای انجام محاسباتی مانند چهار عملیات اصلی و ریشه دوم در خاور نزدیک باستان، اروپا و سلسله سونگ استفاده می شد. علیرغم قدمت آن، هنوز به طور گسترده در محاسبات ذهنی در سراسر جهان استفاده می شود.
پکیج چرتکه برای افراد دارای اختلالات بینایی و همچنین کسانی که می خواهند مبانی کامپیوتر را یاد بگیرند مفید است. با نقش چرتکه در آموزش ریاضی به کودکان و حتی نوجوانان و درک آنها از محاسبات ذهنی، امروزه آموزش چرتکه فراگیرتر شده است و کلاس چرتکه برگزار میشود. هر چند سال یکبار یک مسابقه بین المللی ریاضی چرتکه برای بچه ها برگزار می شود.
تاریخ
تاریخ دقیق پیدایش چرتکه مشخص نیست. چرتکه اولین کامپیوتر و پیشرفته ترین سیستم کامپیوتری شناخته شده ۲۰۰۰ سال پیش بود. در حدود ۲۳۰۰ تا ۲۷۰۰ سال قبل از میلاد، اولین چرتکه توسط تمدن های خاور نزدیک و چین باستان مورد استفاده قرار گرفت. در زمان امپراتوری هخامنشیان، در حدود ۶۰۰ سال قبل از میلاد، ایرانیان برای اولین بار استفاده از چرتکه را آغاز کردند. در امپراتوری های اشکانی و ساسانی، پژوهشگران برای تبادل دانش و اختراعات با ملل دیگر مانند هند، چین و امپراتوری روم متمرکز شدند.
بسیاری از بازرگانان در نقاط دوردست شهر هنوز از این وسیله برای شمارش استفاده می کنند.
هدف از کلاس چرتکه
تمرکز و اعتماد به نفس کودکان را افزایش دهید و از توانایی های فکری آنها نهایت استفاده را ببرید
ریاضیات ذهنی نه تنها وسیله ای برای بهبود نتایج ریاضی کودکان است، بلکه به رشد تفکر آنها نیز کمک می کند تا:
- با دقت گوش کنید و مطالب را درک کنید.
- خوب فکر کن آنها می توانند جزئیات را به خاطر بسپارند.
- کار را سریع و دقیق انجام دهید. روی یک کار تمرکز کنید.
- پردازش اطلاعات و حل بحرانی ترین مشکلات.
ساختار چرتکه
چرتکه شامل یک قاب اصلی است که با چندین میله عمودی تعبیه شده است که هر کدام دارای یک سری مهره های چوبی هستند که به سمت بالا و پایین حرکت می کنند.
نوار افقی فضای داخل قاب را به دو قسمت ردیف بالا و ردیف پایین تقسیم می کند.
چرتکه را روی یک سطح صاف مانند میز یا چهارپایه قرار دهید و تمام تیله ها را در بالا و پایین آن در زوایای مخالف در جهت میله متقاطع حرکت دهید.
مقدار عددی هر مهره در ردیف بالا ۵ و در ردیف پایین ۱ است. وقتی مهره ها به خط افقی منتقل می شوند، به درستی شمارش می شوند.
عملیات هایی که با چرتکه قابل انجام است
عملیات ریاضی مختلفی را می توان با چرتکه انجام داد، از جمله تشخیص اعدادی که روی چرتکه ظاهر می شوند و درک اینکه چگونه مقادیر آن اعداد بسته به موقعیت قطعات چرتکه تغییر می کنند. به همین ترتیب، می توان از آن برای خرد کردن اعداد استفاده کرد، که فرآیندهای محاسبه ذهنی را در کودکان افزایش می دهد و به آنها کمک می کند تا عملیات جمع، تفریق، ضرب و تقسیم را درک کنند.
سن مناسب برای شروع چرتکه
وقتی فرزند شما وارد مدرسه می شود، درک محیطی کافی از اعداد و ریاضیات دارد و زمان مناسبی برای شروع تمرین ریاضی است.
تفکر اولیه کودکان در سمت چپ مغز رشد می کند، اما یادگیری با چرتکه یک بازی سرگرم کننده و جذاب برای یادگیری ریاضی به دلیل ترکیبی از فعالیت های عملی است.
یادگیری حساب باعث جذابیت کودکان می شود، زیرا آنها در ذهن خود شروع به فکر کردن به تکه های چرتکه از این طریق کسب مهارت می کنند و به تدریج هر چه بیشتر این کار را انجام دهیم حافظه آنها قوی تر می شود و سریعتر و با حافظه میتوانند بشمارند.
آموزش با افزودن روشهای جدید همزمان انجام می شود که برای کودکان جذابتر و بازیگوشتر است.
معمولاً ریاضیات چرتکه در دو درس برای کودکان و نوزادان ۴ تا ۷ ساله و یک درس در ریاضیات ذهنی برای کودکان ۸ تا ۱۴ ساله وجود دارد. اکنون بهترین زمان برای کلاس چرتکه است.
چرتکه و شمارش و تاثیر آنها بر اعتماد به نفس
اولین چیزی که با استفاده از این تمرینات به دست میآید، مهارتهای محاسبه سریع این کودکان است، اما با ۳۰ دقیقه در روز، کودکان آنقدر پیشرفت میکنند که میتوانند محاسبات بسیار پیچیده را در کسری از ثانیه انجام دهند.
این پازل های ریاضی برای بچه ها ذهن آنها را باز می کند و توانایی مغز آنها را برای یادگیری اطلاعات بیشتر افزایش می دهد.
بنابراین، هماهنگی دستورات چشمی، نیمکره راست مغز را با نیمکره چپ هماهنگ می کند، همانطور که ورزش باعث تشکیل سلول های جدید در مغز می شود، این فعالیت نیز این سلول های جدید را تربیت می کند.
با استفاده از چرتکه، خلاقیت کودکان فراتر از محاسبات ریاضی رشد خواهد کرد. افزایش خلاقیت و افزایش سرعت محاسبات در نتیجه افزایش ظرفیت مغزی و هوشی کودکان در نهایت باعث افزایش اعتماد به نفس کودکان خواهد شد.
همانطور که می دانید اعتماد به نفس و عزت نفس برای یادگیری و پیشرفت در زندگی افراد از جمله کودکان بسیار مهم است. اگر سن آموزش چرتکه پایین باشد، دوره چرتکه در آینده مزایای زیادی برای کودکان خواهد داشت.
سایر دوره های تونوشاپ:
چرا بچه ها باید در کلاس های آموزش چرتکه شرکت کنند؟
فهرست مزایای آموزشی این ابزار گسترده است، و شایان ذکر است که دانش آموزان چگونه می توانند از رشد توانایی خود برای تفکر انعطاف پذیرتر، تمرکز و انجام عملیات ریاضی بهره ببرند. درس چرتکه به خلاقیت و تفکر دانش آموزان کمک می کند و همچنین مهارت های تمرکز، طوفان فکری و حل مسئله را به میزان قابل توجهی بهبود می بخشد.
اما مزایای چرتکه به همین جا ختم نمی شود. به این دلیل که نشان داده شده است که با حافظه تصویرسازی ذهنی، همراه با بهبود تفکر و مهارت های حرکتی خوب کار می کند.
رشد برگزاری کلاس چرتکه در مدارس کشور
در سال های اخیر با مشخص شدن مزیت های کلاس چرتکه، بسیاری از مهدکودک ها و مدارس در سراسر کشور به ویژه مدارس ابتدایی شروع به افتتاح کلاس های چرتکه در ساعات فوق برنامه کرده اند و بسیاری از آموزشگاه های دیگر کشور پکیج های چرتکه رو ارائه میدهند. مهدکودک ها و مدارس ابتدایی به عنوان محبوب ترین مخاطبان برنامه درسی چرتکه شناخته می شوند.
دیدگاهتان را بنویسید