آیا افراد با ضریب هوشی بالا در نواختن ساز موفق ترند؟

در عصر حاضر، اعتقاد اکثریت مردم بر این است که هر چه ضریب هوشی یا همان IQ فردی بالاتر باشد، احتمال دستیابی به موفقیت در زمینه های مختلف زندگی آن شخص نیز بیشتر خواهد بود. این باور از جایی شکل گرفت که با کمی جستجو در زندگی موفق ترین افراد در زمینه های مختلفی چون هنر، سرگرمی، علم، بیزینس و … دریافتیم اکثر آن ها از ضریب هوشی بالایی برخوردار بودند و یا هستند؛ به این ترتیب رابطه ای مستقیم میان ضریب هوشی و میزان موفقیت افراد شکل گرفت.

آیا واقعا رابطه ای مستقیم میان ضریب هوشی افراد و نواختن ساز آن ها وجود دارد؟

در پاسخ به سوال فوق به طور خلاصه می توان گفت: خیر؛ چرا که تنها داشتن ضریب هوشی بالا ضامن رسیدن به موفقیت افراد نیست اما نقش پر رنگی در محقق شدن آن دارد. افراد باهوش علاوه بر IQ بالا، نیازمند آموزش صحیح، شرایط اجتماعی مناسب، شرایط اقتصادی خوب، موفقیت سایر اعضای خانواده و..‌. هستند.

روحیه و شخصیت هر فردی تعیین کننده میزان انگیزه، تلاش، هدفمندی، خلاقیت و.‌.. است که این نوع عوامل شخصیتی نیز در رسیدن به موفقیت افراد تاثیر گذار خواهند بود.

برای بالا بردن روحیه کودکان همچنین بالا بردن خلاقیت می توانید یکی از های ساز های تاحدودی راحت مثل پیانو را امتحان کنید برای خرید انواع پیانو ها می توانید به وب سایت سازپلازا مراجعه کنید.

آیا موفقیت بیشتر نیاز به ضامنی همچون هوش دارد؟

این مسئله که آیا میزان ضریب هوشی بر توانایی های افراد در زمینه های مختلف همچون موسیقی، بازیگری، نویسندگی و… تاثیر گذار است یا خیر، از گذشته های دور مورد توجه روان شناسان بود.

آزمون هایی تحت عنوان آزمون اولیه ضریب هوشی، در ابتدا برای دسته ای از دانش آموزان ساخته شده بود که نیاز به کمک بیشتری در فراگیری علم و ادامه تحصیل داشتند اما به مرور زمان تبدیل به ابزاری شدند که افراد با ضریب هوشی بالا تر را از طریق کسب نمره بالا تر از حد متوسط شناسایی کنند‌.

از مزیت‌های اصلی ساز پیانو CVP-809 می‌توان به بلندگوهای Spruce Cones و فناوری Twisted Flare Ports اشاره کرد. این مورد یکی از دلایلی است که این ساز را با دیگر پیانوهای موجود در بازار متمایز می‌کند. فناوری Twisted Flare Ports مرتبط به بخش صدای بم یا صداهایی با فرکانس پایین است. این فناوری به شما این امکان را می‌دهد که با وجود طراحی خاص بلندگویی که برای اجرای صداهای بم دارد، این بازه صدایی را با شفافیت بیشتر، نویز کمتر و صدای‌هام کمتری بشنوید.

آیا افراد با ضریب هوشی بالا در نواختن ساز موفق ترند؟

منظور از ضریب هوشی بالا چیست؟

آزمون هایی به نام آزمون استنفورد_ بینه وجود دارند که به عنوان آزمون استاندارد هوش شناخته می شوند. میانگین نمره افراد در این آزمون ۱۰۰ است و هر شخصی که بتواند نمره بالاتر از ۱۴۰ در این آزمون بگیرد، به عنوان فردی با ضریب هوشی بالا یا نابغه شناخته می شود.

اولین شخصی که به بررسی ارتباط میان ضریب هوشی و عوامل شخصی و اجتماعی پرداخت، لوئیس ترمن بود که فعالیت خود را از اوایل دهه ۱۹۲۰ میلادی آغاز کرد.

برای انجام این مطالعات ۱۵۰۰ کودک کالیفرنیایی که در محدوده سنی ۸ تا ۱۲ سال قرار داشتند انتخاب شدند. تمام منتخبین باید ضریب هوشی حداقل در سطح نبوغ یعنی ۱۴۰ را می داشتند. عمده دانش آموزان منتخب ضریب هوشی ۱۵۰ داشتند اما ۸۰ نفر از میان آن ها نمره های بالا تر از ۱۷۰ را به خود اختصاص داده بودند.

لوئیس ترمن سال ها به بررسی وضعیت زندگی این کودکان پرداخت تا متوجه شود آیا میزان هوش آن ها بر زندگی اجتماعی‌شان تاثیر گذار است یا خیر؟

ترمن چه نتیجه ای از بررسی های خود گرفت؟

ترمن پس از پیگیری های فراوان دریافت که دانش آموزان مورد مطالعه به دنبال سازگاری اجتماعی و فیزیکی بودند یعنی علاوه بر موفقیت های تحصیلی، از سایر کودکان با ضریب هوشی کمتر، سالم تر، قوی تر، بلند تر بودند و کمتر دچار آسیب می شدند.

مطالعات ترمن به همان دوره ختم نشد و حتی پس از مرگ اون نیز ادامه یافت. در سال ۱۹۵۶ هنگامی که ترمن از دنیا رفت، چندین روانشناس دیگر دنباله گیر پژوهش های او شدند و زندگی افرادی را که توسط او انتخاب شده بودند را پیگیری کردند.

مطالعات تیزهوشان ترمن توسط روانشناسان پس از مرگ او آغاز شد و تا امروز نیز ادامه پیدا کرده است به طوری که عنوان طولانی ترین مطالعه در حال انجام تاریخ را به خود اختصاص می دهد‌.

اکنون نیز وضعیت زندگی افراد منتخب ترمن (آن هایی که هنوز به حیات خود ادامه می دهند)، ادامه دارد و طی این سال ها شاهد دستیابی به موفقیت بسیار زیاد چند نمونه از آن ها بودیم که می توان مطابق لیست زیر نام و دستاورد آن ها را عنوان کرد:

  • لی کرونباخ، روانشناس آموزشی بسیار عالی
  • جس اوپنهایمر، نویسنده مشهور
  • رابرت سیرز، روانشناس کودکان
  • و…

تعداد زیادی از منتخبین به جایگاه استاد دانشگاه و اعضای هیئت علمی دانشگاه رسیده بودند‌. تا سال ۲۰۰۳ حدودا ۲۰۰ نفر از افراد مورد مطالعه هنوز به زندگی خود ادامه می دادند‌ و احتمالا روانشناسان تا زمانی که تمام اعضای انتخاب شده از دنیا نروند، پژوهش خود را خاتمه نمی دهند.

آیا افراد با ضریب هوشی بالا در نواختن ساز موفق ترند؟

افرادی که ترمن مورد مطالعه و بررسی قرار داده بود، چه وضعیتی در زندگی خود داشتند؟

در سال ۱۹۵۵ یعنی یک سال قبل از مرگ ترمن، ارزیابی هایی انجام شد که طی آن وضعیت افراد منتخب این گونه توصیف شده بود:

  • در سال ۱۹۵۵ عمده افراد سالانه حدود ۵۰۰۰ دلار میانگین درآمد داشتند اما درآمد میانگین سالانه افراد منتخب بالای ۳۳۰۰۰ دلار بود.
  • حدودا دو سوم این جمعیت مدرک کارشناسی داشتند و تعداد کثیری از آن ها تا مدرک کارشناسی ارشد، دکتری و مدرک حرفه ای پیش رفته بودند.
  • تعداد زیادی از منتخبین به جایگاه پزشک، وکیل، مدیر عامل در شرکت های تجاری، استاد دانشگاه، دانشمند و… رسیده بودند.

در تمام متن مطالعه ترمن خواندید که از چند نفر حرف زده شد نه تمام منتخبین؛ این یعنی تمام افراد با ضریب هوشی بالا به چنین موفقیت هایی نرسیده بودند.

پس از مرگ ترمن، روانشناسی به نام ملیتا ادن پژوهش او بر افراد با ضریب هوشی در سطح نبوغ را ادامه داد.

او در مطالعات خود ۳ گروه با نام های A,B,C ایجاد کرد. در گروه A افراد بسیار موفق، در گروه B افراد با موفقیت متوسط تر و در گروه C افراد با موفقیت کمتر قرار گرفته بودند. ملیتا ادن تصمیم گرفت مقایسه ای میان ۱۰۰ نفر از برترین افراد گروه A با ۱۰۰ نفر از پایین ترین افراد گروه C شکل دهد. افرادی که در گروه C قرار گرفته بودند، ضریب هوشی همچون افراد گروه A داشتند اما اقلیت آن ها موفق بودند. دلیل این تفاوت با وجود IQ برابر چیست؟

پس از بررسی ها و مطالعات فراوان مشخص شد که در افراد گروه A علاوه بر ضریب هوشی بالا، سه ویژگی هدفمندی، تلاش و اعتماد به نفس بیشتر وجود داشت بنابراین نتیجه گرفتند که شاید IQ بالا نقش مهمی در رسیدن به موفقیت داشته باشد اما به همان میزان عوامل شخصیتی نیز نیاز خواهد بود.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *