راه رفتن بعد عمل بینی چگونه است؟ جراحی بینی یکی از عملهای زیبایی پرطرفدار امروزه میباشد که افراد برای تغییر فرم و شکل بینی خود و یا رفع مشکلات تنفسی نسبت به آن اقدام میکنند. بسیاری از افراد ممکن است با سوالاتی مانند “آیا بعد عمل بینی میتوانم راه بروم؟” مواجه میشوند که در این مقاله در مورد نحوه صحیح راه رفتن بعد عمل بینی و نکات آن، مراقبت های بعد جراحی بینی به طور کامل توضیح داده شده است.
راه رفتن بعد عمل بینی را از چه زمانی میتوان شروع کرد؟
بعد از عمل بینی باید به توصیههای پزشک خود دقت کنید و تا زمانی که اجازه نداده است راه رفتن را شروع نکنید. بیشتر افراد در روز جراحی بینی یا یک روز بعد آن میتوانند به صورت آهسته شروع به راه رفتن کنند ولی برخی از افراد ممکن است نتوانند در روز جراحی بینی راه بروند.
رعایت محدودیت های حرکتی بعد عمل بینی
پس از عمل بینی، باید محدودیتهای حرکتی خاصی را رعایت کنید، به عنوان مثال باید از فعالیتهایی که نیاز به خم شدن سر دارند، پرهیز کرد. همچنین، باید از فعالیتهای شدیدی مانند ورزشهای سنگین، شنا، اسکی و سوارکاری خودداری کنید. دقت داشته باشید که در هفتههای اول بعد عمل بینی باید از برخورد با شیهای سخت و تکان دهنده خودداری کنید تا از آسیب به بینی خود جلوگیری شود. در مقایسه عمل بینی تهران با پلکسر بینی، مراقبت ها و محدودیتهای آن بیشتر میباشد که رعایت آنها به بهبود سریعتر شما کمک میکند.
تاثیر راه رفتن بر نتایج جراحی بینی
راه رفتن بعد از عمل بینی میتواند تاثیر مهمی روی عملکرد و پایداری نتایج جراحی بینی داشته باشد. به طور کلی باید تلاش کنید که از ورزشهای سنگین و فعالیتهایی که فشار زیادی روی بینی ایجاد میکند، خودداری کنید. این مراقبتها میتواند کمک کند که روند بهبودی بعد جراحی سریعتر اتفاق بیفتد.
نکات مهم راه رفتن بعد عمل بینی
بعد عمل جراحی بینی به مدتی نیاز دارید تا بتوانید دوران نقاهت بعد جراحی را سپری کرده و بتوانید به فعالیتهای روزانه و راه رفتن معمولی خود بازگردید. راه رفتن بعد جراحی بینی اگر به صورت پیادهروی باشد با رعایت برخی از نکات مانعی ندارد.
-
بالا نگه داشتن سر در زمان پیاده روی الزامی است.
-
داشتن برنامه تمرینی خاص و منظم به بهبود شرایط شما کمک میکند.
-
سعی کنید در مسیر خلوت و کم تردد پیاده روی کنید تا احتمال برخورد فیزیکی کاهش یابد.
-
در زمان پیاده روی اجسام سنگین نداشته باشید.
-
در هنگام پیادهروی به روبرو نگاه کنید.
-
زمان مشخصی برای پیاده روی خود در نظر بگیرید و بیش از حد پیادهروی نداشته باشید.
-
پیاده روی نباید با سرعت بالا و با مسافت طولانی باشد.
مدت زمان پیاده روی بعد جراحی بینی
پیاده روی و راه رفتن بعد عمل بینی باید مطابق با شرایط هر فرد باشد و بهتر است با جراح خود در این مورد مشورت کنید. در ادامه، یک برنامه منظم و سبک هفتگی پیاده روی بعد عمل بینی برای شما آورده شده است:
-
هفته اول بعد عمل بینی: ۳ دقیقه پیاده روی روزانه
-
هفته دوم بعد عمل بینی: ۱۰ دقیقه پیاده روی روزانه (۳بار در روز)
-
هفته سوم بعد عمل بینی: ۱۵ دقیقه پیاده روی روزانه (۳ بار در روز)
-
هفته چهارم بعد عمل بینی: ۱۵ دقیقه پیاده روی روزانه (۴ بار در روز) + ورزشهای سبک زیر نظر جراح
-
هفته پنجم بعد عمل بینی: افزایش سرعت پیاده روی به صورت روزانه
هر فرد با توجه به نوع جراحی و نظر پزشک خود میتواند بهترین زمان را برای پیاده روی خود در نظر بگیرد که فشاری روی بینی و دیگر اعضای بدن وارد نشود.
چه فعالیت هایی بعد عمل بینی ممنوع است؟
بعد عمل بینی انجام برخی از فعالیت و رفتارها که ممکن است باعث ایجاد فشار روی بینی شود، ممنوع است. در ادامه به برخی از فعالیتهایی که پس از عمل بینی باید از آنها اجتناب کرد، اشاره شده است:
خم شدن بعد جراحی بینی
بعد جراحی بینی باید از خم شدن سر به پایین خودداری کنید که شامل خم شدن برای برداشتن چیزی از زمین، خم شدن برای شستن صورت و مو، خم شدن برای بستن دکمه پیراهن یا شلوار میباشد.
برخورد با شی سخت
بعد عمل بینی باید از برخورد با اشیا سفت و سخت خودداری کنید، زیرا اینکار باعث کج شدن فرم بینی شده و به ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد.
سیگار و قلیان
بعد از عمل بینی بهتر است تا ۲ ماه از کشیدن سیگار، قلیان و مصرف مشروبات الکلی خودداری کنید. دود سیگار میتواند باعث ایجاد تنش و فشار روی بینی شود و به نتایج جراحی بینی آسیب وارد کند.
عینک روی بینی
بعد عمل بینی حداقل تا ۲ ماه باید از قرار دادن عینک روی بینی خودداری کنید زیرا باعث ایجاد فشار روی بینی و تغییر شکل آن میشود. اگر نیاز به استفاده عینک دارید باید با جراح خود مشورت کنید و زمان مناسب استفاده از عینک را با توجه به شرایط خود بپرسید. همچنین در صورت نیاز میتوانید با چسب عینک را روی بینی خود قرار دهید.
استخر و سونا
بعد عمل بینی تا چند هفته اول باید از رفتن به استخر، سونا و جکوزی خودداری کنید. این فعالیتها میتواند باعث ایجاد تنش و فشار روی بینی شما شده و به نتایج عمل بینی آسیب وارد کند.
به طور کلی باید به نکات مراقبتی بعد عمل بینی پایبند بوده و برای گرفتن نتیجه بهتر و مطلوب از جراحی بینی از هر گونه فعالیتی که ممکن است باعث ایجاد تنش و فشار روی بینی شود، پرهیز کنید.
مراقبت های بعد عمل بینی
رعایت نکات مراقبتی بعد جراحی بینی در تسریع روند بهبودی اهمیت ویژهای دارد که باید آن را رعایت کنید:
-
استراحت: خواب کافی و استراحت به مدت حداقل ۱ هفته بعد عمل بینی اهمیت ویژهای دارد و بهتر است توصیههای پزشک را در این زمینه رعایت کنید. استراحت و خواب شامل اجتناب از فعالیتهای سنگین و خستهکننده مانند ورزش، بلند کردن اجسام سنگین و رانندگی میباشد.
-
مصرف داروهای تجویز شده پزشک: جراح میتواند برای شما داروهای مختلفی تجویز کند تا روند بهبودی تسریع یافته و درد و تورم بعد جراحی کاهش یابد. دقت داشته باشید که داروهای تجویز شده توسط پزشک باید طبق دستورالعمل و در زمان مقرر مصرف شود.
-
استفاده از کمپرس سرد: استفاده از کمپرس سرد برای کاهش تورم و کبودی بعد جراحی در روزهای اول بعد عمل بینی توصیه میشود.
-
مراقبت از بینی: از ناحیه بینی به منظور جلوگیری از التهاب، خارش و خشکی مراقبت کنید. میتوانید از کرم ترمیمکننده بینی برای جای بخیهها استفاده کنید.
-
مصرف مایعات: نوشیدن مایعات فراوان مانند (آب آناناس، آب کرفس و دیگر آبمیوههای طبیعی) به بهبود سریعتر بینی و کاهش تورم کمک خواهد کرد.
-
تمرین تنفسی: تمرین کردن تنفس مانند عمیق و کند کردن نفس، میتواند به کاهش التهاب و تورم بعد جراحی کمک کند.
-
رژیم غذایی مناسب و سالم: مصرف غذاهای سالم و مقوی مانند میوه، سبزیجات و غذاهای نرم و آبکی مانند سوپ به روند بهبود شما کمک خواهد کرد.
- کارهای خانه بعد از عمل بینی را باید به صورت خیلی سبک و کوتاه انجام دهید تا به بینی فشار وارد نشود.
- از سختی های بعد از عمل بینی میتوان به رعایت دقیق مراقبت های بعد جراحی بینی اشاره کرد که باید حتما به توصیههای پزشک خود گوش دهید.
در کل باید به توصیههای پزشک خود عمل کنید و از هر گونه فعالیتی که باعث تنش و ایجاد فشار روی بینی شود، خودداری کنید. انتخاب بهترین جراح بینی و رعایت مراقبت های بعد از عمل بینی در گرفتن نتیجه مطلوب و مثبت موثر است.
آیا راه رفتن باعث تورم بینی می شود؟
هر نوع جراحی باعث ایجاد تورم و التهاب در ناحیه جراحی شده میشود که عمل بینی از این قاعده مستثنی نیست. بنابراین، ورم و التهاب بینی بعد جراحی طبیعی بوده و جای نگرانی ندارد ولی در صورتی که مدت زمان آن طولانی باشد باید به پزشک خود مراجعه کنید. یکی از دلایل ایجاد ورم و التهاب بعد جراحی بینی، پیاده روی طولانی و سنگین است که باعث تحریک بافت های بینی و افزایش تورم میشود. دقت داشته باشید که پیاده روی اصولی و طبق دستور پزشک میتواند به بهبود شما کمک کند، پس محدودیتهای آن را جدی بگیرید.
عوارض راه رفتن بعد از عمل بینی
راه رفتن بعد از جراحی بینی اگر غیر اصولی باشد میتواند عوارضی را به همراه داشته باشد. هر فعالیت غیر اصولی مانند پیاده روی خیلی سرعتی و سنگین میتواند اثیر مستقیمی بر عملکرد بدن داشته باشد. بنابراین تمام اعضای بدن بعد جراحی بینی، به ریکاوری نیاز دارند. بنابراین، اگر راه رفتن به صورت طولانیمدت و با سرعت بالا انجام شود، ممکن است عوارض جدی به دنبال داشته باشد.
از عوارض آن میتوان به خونریزی، التهاب، افزایش کبودی و تورم، باز شدن بخیهها، ایجاد عفونت در زخم و باز شدن محل برش اشاره کرد. علاوه بر این راه رفتن ممکن است باعث زمین خوردن و یا برخورد جسم سخت به بینی شود. بنابراین، باید در زمان پیاده روی دقت کافی داشته باشید.
برچسب ها : راه رفتن بعد عمل بینی
دیدگاهتان را بنویسید