هر وسیله ای می تواند در مسائلی برای ما مفید واقع شود وگاهی نیز می تواند برای ما مشکلاتی پدید بیاورد به همین علت تصمیم به توضیح مزایا و معایب چیلرهای تراکمی گرفتیم، همچنین برای بالا بردن میزان استفاده مفید و همچنین برخورد با کمترین مشکل، نحوه نگهداری از آن را برایتان شرح خواهیم داد.
مزایای چیلرهای تراکمی
چیلرهای تراکمی می توانند از نسبت به دیگر انواع چیلر ها مانند چیلر جذبی بسیار ساده تر و سریع تر عمل کنند.
این دستگاه دارای سیستم فشرده سازی گاز بسیار ساده تر و کاربردی تری می باشد که همین مسئله دلیلی است برای اینکه ادعا کرد این دستگاه قابل کنترل تر (نسبت به دیگر انواع چیلر) می باشد، نام این سیستم ال تری می باشد.
شما برای نصب این چیلر ها زمان بسیار کمتر و هزینه بسیار کمتری را صرف می کنید، برای مثال شما مجبور نیستید برای نصب مشعل از آنالیزور استفاده کنید و به همین دلیل است که زمان کمتری از دست می دهید و از طرفی از بسیاری از خطرات جلوگیری می کنید.
این خطرات می توانند تولید گاز های سوخته نشده (که ناشی از نتظیم نشدن مشعل به درستی می باشد)، تولید آلودگی باشند؛ همچنین ممکن است این خطر ناشی از این باشد که چیلر مورد نظر گاز سوز باشد و نیاز به گاز کشی داشته و گاها قابل نصب بر روی بسیاری از مناطق نباشد.
همچنین از دیگر مزایای چیلرهای تراکمی این است که مدل هایی (پیچی و سانتریفیوژ)از آن وجود دارند که می توانند در حالت پاره بار نیز انرژی را ذخیره کنند که همین مسئله یک مزیت بسیار عالی در حوزه مصرف انرژی محسوب می شود.
چیلر تراکمی می تواند تاثیرات مخرب بر روی محیط زیست را بسیار کمتر کند و از طرفی می تواند باعث بالا رفت بازدهی شود که در نهایت می تواند باز هم در حوزه مصرف انرژی به صرفه باشد.
همچنین می توان به این مسئله اشاره کرد که نوعی از این چیلرها می توانند داری کنترل بسیار دقیق بر روی دمای آب خارج شده از قسمت کندانسور را داشته باشند و در نهایت لازم به ذکر است که نوعی از این چیلر ها هزینه اولیه بسیار کمتری دارد.
متناسب بودن ارتفاع تجهیزات چیلرهای تراکمی با ارتفاع موتورخانه یکی از مزیت های این دستگاه به حساب می آید، از طرفی حجمی که این چیلر می تواند اشغال کند بسیار کمتر از مدل های دیگر موجود می باشد.
یک معقوله دیگر برای بررسی این دستگاه وجود دارد به اسم ضریب عملکرد که به تناسب میان سرمای مفید تولیدی و انرژی ورودی و داده شده به چیلر گفته می شود که این ضریب در چیلر تراکمی به شکل قابل توجهی بالا می باشد.
معایب چیلرهای تراکمی
یکی از بزرگترین معایبی که می تواند برای هر دستگاهی وارد شود، نیازمند نگهداری بودن می باشد البته هر دستگاهی تاحدودی نیازمند به نگهداری و رسیدگی می باشد اما گاها این رسیدگی ممکن است بیشتر از بازدهی خالص دستگاه باشد.
از همین رو یکی از ایرادات وارده بر مدل هایی از چیلرهای تراکمی می تواند بیش از حدِ استاندارد نیازمند به نگهداری بودن است که باعث می شود رضایتمندی از آن کاهش پیدا کند.
مدل هایی از چیلر تراکمی وجود دارد که از نوع خاصی کمپرسور استفاده می کنند، این نوع کمپرسور ها می توانند نقش یک منبع صوتی را نیز داشته باشند و باعث ایجاد آلودگی های صوتی شوند.
این نوع کمپرسور ها دارای لرزش، کوبش، و ارتعاش بیشتری می باشند که همین مسئله می تواند باعث پایین آمدن امتیاز چیلر تراکمی شود.
چیلرهای تراکمی دارای هزینه اولیه کمتری هستند اما گاها دیده می شود مدل هایی از آن ها زمانی که نیاز به تعویض قطعات دارن و یا هنگام تعمیر و یا جابجایی اجزا بسیار پر هزینه هستند و باعث هزینه های هنگفتی خواهد شد.
از طرفی باز هم می توان تعدادی از چیلر های تراکمی را دید که برای روشن ماندن و ادامه فعالیشان نیاز به وصل بودن به جریان پیوسته و قوی الکتریسته و برق دارند که همین موضوع دلیلی است برای اینکه این چیلر ها نمی توانند در زمان کمبود برق و فشار ضعیف آن فعالیت کنند.
از طرفی چیلر های تراکمی از انرژی الکتریکی به عنوان منبع خود استفاده می کنند و به همین دلیل است که برای ادامه دادن چرخه تهویه هوا نیاز به یک منبع قوی برق دارند.
نحوه نگهداری چیلرهای تراکمی
از مهم ترین مسائلی که در هنگام استفاده از چیلرهای تراکمی ممکن است با آنها مواجه شوید، نشت سیال مبرد، ایجاد رسوبات در مجراها و لوله های داخل دستگاه میباشد که می توان با انجام دادن یکسری کار ساده از آن ها جلوگیری کرد.
اول از همه شما باید از تمیز بودن لوله های داخلی دستگاه مطمئن شوید، این رسوبات می توانند باعث کاهش انتقال حرارت می شوند چرا که عایقی برای حرارت می باشند که برای جلوگیری از آن باید:
لوله های داخلی دستگاه از آلاینده هایی مانند مواد معدنی و قارچ و جلبک ها و مواد و آلاینده های سخت وجامد و هر گونه ناخالصی دیگر به طور کامل و از طریق اسیدشویی و رسوب زدایی پاک شوند.
وجود این مواد در لوله های دستگاه می تواند باعث بالا رفتن مقاومت حرارتی دستگاه شده و در نهایت انتقال حرارت به درستی انجام نمی شود و بازدهی دستگاه به شدت کاهش پیدا می کند.
برای اینکه چک کنید که آیا دستگاه بازدهی و راندمان خوبی در منتقل کردن حرارت دارد یا خیر می توانید از این روش استفاده کنید:
اختلاف دمایی که بین آب عبور داده شده و گاز مبرد موجود در کندانسور، این اختلاف هرچقدر بیشتر باشد نشان دهنده راندمان و بازدهی کمتر در انتقال حرارت می باشد.
سخن آخر
شما برای اینکه بتوانید انتخاب درستی میان انواع چیلرها داشته باشید، باید نسبت به مزایا و معایب آن ها آگاهی کامل داشته باشید.
از طرفی بهترین راه برای انتخاب دستگاه مهم دانستن شرایط نگهداری و سنجیدن آن با شرایط موجود و شخصی شماست، مواردی مانند اندازه و حجم دستگاه، مقدار مصرف برق آن، میزان بازدهی و راندمانش می توانند نکات مهم و بسیار کمک کننده ای برای انتخاب مناسب ترین دستگاه برای هر شخصی باشند.
البته یکی از مهم ترین مزایای چیلر های تراکمی قابل تهیه و یافت بودن در بسیاری از شهر ها مانند تهران و کرج و .. می باشد که به شما این امکان را می دهد در هرجایی از آن ها بهره مند شوید.
شما می توانید جهت دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر به سایت کاراپمپ مراجعه فرمایید و یا با شماره 09127697123 تماس حاصل فرمایید.
دیدگاهتان را بنویسید