دستگاه تقطیر یا دستگاه عرق گیری جهت عرق گیری از گیاهان دارویی مانند بیدمشک، نعنا، زیره، کاسنی و… و همچنین گلاب گیری از گل محمدی مورد استفاده قرار میگیرد. البته این دستگاه در صنعت پزشکی و دارویی به منظور گرفتن الکل به کار برده میشود.
وظیفه دستگاه تقطیر تبدیل مایع به بخار است که پس از آن با استفاده از کندانسور یا دستگاه خنک کننده، بخارات تشکیل شده به مایع تبدیل میشود. هر چقدر جنس آلیاژ به کار رفته در دستگاه با کیفیتتر باشد و چنانکه از استیل استنلس، مس و آلومینیوم با ضخامت بالا استفاده شده باشد، عرق تولید شده کاملاً شفاف خواهد بود.
دستگاه عرق گیری به دو صورت گازی و برقی تولید شده است. در حالت برقی با استفاده از برق شهری فرایند عرقگیری را انجام میدهد و در نوع گازی این عملیات با استفاده از گاز قابل انجام است. دستگاه تقطیر برقی بیشتر کاربرد خانگی دارد و مناسب استفاده برای تولیدات خانگی میباشد. اگر به فکر درآمدزایی از طریق تهیه و فروش عرقیات گیاهی هستید، دستگاه عرق گیری گازی بهترین پیشنهاد است.
این دستگاه در ظرفیتهای مختلف ۱۵، ۲۵، ۴۵، ۶۵، ۱۵۵ لیتری و بیشتر به بازار ارائه و در دسترس قرار گرفته است که قیمت آن با توجه به میزان ظرفیت دستگاه متفاوت است. دستگاه عرق گیر از واشر و شیلنگ سیلیکونی برای آببندی استفاده میکند که هیچ تاثیری در طعم و عطر عرقیات تولید شده ندارد و در برابر دما مقاومت بالایی دارد و مانع از هدر رفتن انرژی میشود.
دستگاه تقطیر چیست؟
همانطور که اشاره کردیم دستگاه تقطیر دستگاهی است که از بخارات حاصل از جوشاندن گیاهان مختلف و تبدیل آن به مایع، عرق تولید می کند. از این دستگاه در زمینه تهیه عرقیات گیاهی و گلاب گیری استفاده گستردهای میشود.
دستگاه تقطیر که به نام دستگاه عرق گیری هم شناخته میشود در مدلهای زیادی به صورت صنعتی و خانگی تولید شده است که هر یک کارایی مخصوص به خود را دارد و کارکرد آن بستگی به ظرفیت مخزن دستگاه دارد. جهت مصارف خانگی از دستگاه تقطیر دبهای یا زودپزی استفاده می شود که میتوانید به طور مستقیم روی شعله گاز قرار دهید.
به تازگی نمونههای دستگاه تقطیر برقی نیز تولید شده است که کار با آن راحتتر است و جوابگوی تولید خانگی میباشد. اما جهت مصارف صنعتی به تجهیزات بیشتری مانند کندانسور نیاز میباشد. کندانسور یا خنک کننده دستگاهی است که برای خنک کردن بخارات تشکیل شده توسط دستگاه عرقگیری و تبدیل آن به مایع یا همان اسانس یا عصاره به کار برده میشود.
مراحل خنک شدن به این صورت است که هنگامی که میعان انجام میشود و بخار به مایع تبدیل شود با استفاده از لولههای مسی و نصب کندانسور برقی میتوان به سرعت بخار ایجاد شده را به مایع تبدیل کرد و عرقیات مورد نظر خود را تولید نمایید. برای بالا بردن کیفیت محصول خروجی از تجهیزات دیگری نیز میتوان استفاده نمود.
به عنوان مثال جهت اندازهگیری دقیق دما از ویگرو استفاده میشود. با به کارگیری آن میتوان عملیات تقطیر را به صورت جز به جز انجام داد که این عمل باعث تولید عرق با کیفیت بالا بدون هیچ تغییری در طعم و مزه آن میشود. ویگرو شامل اجزایی مانند لوله مسی ۱۰ سانتی و یک شیلنگ سیلیکونی و نیز مهره کله قندی، میله و پایه میباشد که روی دستگاه تقطیر نصب میگردد و به طور کلی فرایند تقطیر را به طور جز به جز انجام میدهد.
با توجه به این امر که افراد جامعه امروزه جهت درمان برخی امراض تمایل به مصرف داروهای سنتی و گیاهی دارند و مصرف عرقیات گیاهی نیز رو به افزایش است، تولید عرقیات گیاهی با استفاده از دستگاه تقطیر میتواند پیشنهاد بسیار خوبی باشد.
فرق دستگاه تقطیر و دستگاه اسانس گیری چیست؟
همانطور که میدانید اسانس بخش مهم و اصلی گیاه میباشد که به شکل غدههایی در ساقه، برگ یا ریشه گیاه و در برخی موارد نیز در گلهای آن جمع میشود. اسانسها حالت روغنی دارند و در مجاورت هوا به سرعت تبخیر میشوند. از این رو به آن روغن فرار نیز گفته میشود.
اسانس هر گیاه بوی خود گیاه را دارد. در ضمن هر قسمت گیاه اسانس خاصی تولید میکند که از نظر بو و خواص شیمیایی شبیه قسمتهای دیگر نیست. از آنجا که این ماده روغنی به نور حساس است، آن را در ظروف تیره نگه میدارند.
در عصر حاضر عرق گیری و اسانس گیری از گیاهان مختلف رونق چشمگیری داشته است. البته روشهای اسانس گیری بر اساس نوع گیاه، مواد تشکیل دهنده اسانس و اینکه اسانس در کدام اندام گیاه جمع شده است، متفاوت است.
از روشهای رایج اسانس گیری که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد به موارد زیر میتوان اشاره کرد.
- اسانس گیری با روش تقطیر با آب
- اسانس گیری با تقطیر در خلاء
- اسانس گیری با تقطیر بخار آب
- اسانس گیری با فشار سرد و ایجاد برش در گیاه
- اسانس گیری با استفاده از حلالهای شیمیایی
دستگاه اسانس گیر طبق دو روش متفاوت از گیاه مورد نظر اسانس گیری میکند. در نوع اول اسانس استخراج شده عطر و طعم چندانی ندارد ولی سطح مقاومت بالایی دارد. در نوع دوم اسانس به دست آمده ماندگاری کمتری نسبت به نوع اول دارد، ولی عطر و بوی بسیاری دارد.
اسانس گیری در نوع اول با استفاده از خود گیاه انجام میشود و در نوع دوم از عرقیات گیاه اسانس تولید میکنند. بنابراین اصلیترین تفاوت دستگاه تقطیر و اسانس گیری در نوع روش استخراج آن است. در حالی که فرایند عرقگیری و اسانس گیری کاملاً مشابه هم است.
انواع دستگاه تقطیر شرکت AG
- دستگاه عرق گیری گازی ۱۰ لیتری
- دستگاه تقطیر ۱۰ لیتری
- دستگاه تقطیر برقی آنالوگ
- دستگاه تقطیر برقی دیجیتال
- دستگاه تقطیر ۲۰ لیتری
- دستگاه تقطیر ۳۰ لیتری
- دستگاه عرق گیری گازی ۱۵ لیتری
- دستگاه عرق گیری گازی ۱۷ لیتری
- دستگاه تقطیر ۵۰ لیتری
- دستگاه تقطیر ۷۰ لیتری
- دستگاه عرق گیری گازی ۴۵ لیتری
- دستگاه تقطیر ۱۰۰ لیتری
- دستگاه عرق گیری گازی ۶۵ لیتری
- دستگاه عرق گیری گازی ۶۰۰ لیتری
- دستگاه تقطیر ۵۰ لیتری برقی با برج رفلاکس
- تقطیر ۱۰۰ لیتری با برج رفلاکس
- تقطیر ۱۰۰ لیتری با برج رفلاکس و کلاهک مسی
- دستگاه عرق گیری گازی ۲۵ لیتری
- دستگاه عرق گیری گازی ۸۰ لیتری
- دستگاه عرق گیری گازی ۱۵۰ لیتری
- دستگاه عرق گیری گازی ۲۷۰ لیتری
شرکت ای جی وارد کننده دستگاه تقطیر کارگاهی ، نیمه صنعتی و صنعتی می باشد.
برای خرید دستگاه تقطیر به سایت ای جی ( https://www.ag777.com/product/category/10) مراجعه کنید
برای خرید دستگاه عرق گیری مورد نظر خود از کارشناسان AG شعبه تهران و اصفهان مشاوره بگیرید
شعبه تهران: ﺻﺎدﻗﯿﻪ ،ﺑﻠﻮار آﯾﺖ اﻟﻠﻪ ﮐﺎﺷﺎﻧﯽ رو ﺑﻪ روی ﻣﺴﺠﺪ ﻧﻈﺎم ﻣﺎﻓﯽ، ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن اﺗﺮک
تلفن: ۴۶۰۹۶۷۲۴-۰۲۱
شعبه اصفهان : خیابان وحیداول خیابان رودکی بین امامزاده محسن و دبیرستان توکل پلاک ۶۲
تلفن: ۹۱۰۱۰۱۱۸-۰۳۱
شرکت بازرگانی AG وارد کننده دستگاه های صنعتی و نیمه صنعتی با گارانتی یکساله و خدمات پس از فروش ۵ ساله به منظور گسترش و حمایت از مشاغل حوزه کارآفرینی با بیش از ۱۸ سال سابقه در تهران و اصفهان فعالیت دارد
دیدگاهتان را بنویسید