خطرات بالا بودن Lymphocyte و پایین بودن Neutrophil در آزمایش خون

خطرات بالا بودن Lymphocyte و پایین بودن Neutrophil در آزمایش خون

در خون ما چند نوع گلبول سفید وجود دارد که وظایف آن‌ها با هم متفاوت است. نوتروفیل‌ها و لنفوسیت‌ها دو نوع از گلبول‌های سفید هستند که نقش مهمی را بر عهده دارند. در این مقاله به معرفی آن‌ها و تفسیر این موارد در آزمایش خون می‌پردازیم.

Lymphocyte در آزمایش خون

 

Lymphocyte و Neutrophil در آزمایش خون چیست؟

نوتروفیل (Neutrophil) و لنفوسیت (Lymphocyte) دو نوع گلبول سفید در خون شما هستند که نقش قابل توجهی در مبارزه با عفونت‌ها و سایر انگل‌ها دارند. گلبول‌های سفید هنگام تشخیص خطر یا تنش فیزیکی فعال می‌شوند و معمولا فعالیت آن‌ها با علامت التهاب شناخته می‌شود. در پاسخ به اینکه Neutrophils چیست باید گفت آن‌ها به عنوان اولین پاسخ‌دهنده‌ها در التهاب عمل می‌کنند و به سرعت به محل می‌رسند. اما لنفوسیت‌ها واکنشی کندتر اما به همان اندازه مهم در برابر التهاب دارند و بعد از نوتروفیل‌ها به عنوان بخشی از پاسخ ایمنی ​وارد مبارزه با عفونت شوند.

شمارش تعداد این دو گلبول سفید مهم می‌تواند اطلاعات مهمی را درباره عفونت و شدت آن در اختیار پزشک قرار دهد. اگر میزان آن‌ها بیشتر یا کمتر از میزان طبیعی باشد می‌تواند نشانه بروز مشکلات سلامت متعددی باشد که در ادامه به معرفی آن‌ها می‌پردازیم. به علاوه نسبتی که بین تعداد نوتروفیل‌ها به لنفوسیت‌ها وجود دارد خود به عنوان روشی برای اندازه‌گیری میزان التهاب استفاده می‌شود. به این نسبت (NLR) گفته می‌شود. NLR بالا می‌تواند به این معنی باشد که بدن شما تحت استرس ناشی از بیماری حاد است.

 

شرایط انجام آزمایش های مربوط به سیستم ایمنی

شمارش تعداد گلبول‌های سفید از جمله تعداد نوتروفیل و لنفوسیت می‌تواند به عنوان معیاری برای سنجش سیستم ایمنی بدن مورد استفاده قرار گیرد. در اغلب مواقع پیش از انجام این آزمایش نیازی به آمادگی خاصی نیست. لازم است داروهایی را که استفاده می‌کنید، شامل تمام داروهای دارای نسخه و بدون نسخه به پزشک خود اطلاع دهید. زیرا بعضی از داروها می‌توانند بر نتایج آزمایش تاثیر بگذارند.

 

چرا آزمایش Lymphocyte و Neutrophil تجویز می شوند؟

انجام این آزمایش می‌تواند در صورت بروز علامت عفونت و التهاب یا بعضی از بیماری‌های خاص تجویز شود. اگر پزشک مشکوک شود که تعداد نوتروفیل‌ها یا لنفوسیت‌های شما کمتر یا بیشتر از میزان نرمال است، ممکن است این آزمایش‌ها را تجویز کند. این شمارش‌ها معمولا به عنوان بخشی از آزمایش شمارش کامل خون (آزمایش CBC) نیز انجام می‌شود. تست CBC به شما می‌گوید از هر سلول خونی چه میزانی در خون شما موجود است. همچنین اگر پزشک شما وجود بیماری‌های زیر را محتمل بداند آزمایش Lymphocyte و Neutrophil را تجویز می‌کند:

  • کم خونی
  • عفونت
  • سرطان خون

تست Lymphovytes

 

آیا پایین بودن Lymphocyte و بالا بودن Neutrophil در آزمایش خون خطرناک است؟

نسبت تعداد نوتروفیل‌ها به تعداد لنفوسیت‌ها یک معیار تقریبا جدید است که برای تشخیص التهاب در بدن استفاده می‌شود. همان‌طور که گفته شد این نسبت (NLR) هرچه بالاتر باشد می‌تواند نشانه التهاب شدیدتری باشد. بنابراین میزان نوتروفیل بالا و لنفوسیت کم به طور هم‌زمان به معنای NLR بالا است. این شرایط می‌تواند ناشی از وضعیت‌های مختلفی باشد و ممکن است علامت یک عفونت شدید یا در مواردی سرطان باشد.

میزان بالای نوتروفیل می‌تواند نشان دهنده عفونت شدید یا وجود استرس در بدن باشد. میزان کم لنفوسیت نیز می‌تواند علامت استرس شدید و ترشح بیش از حد هورمون کورتیزول باشد.

 

آیا بالا بودن Lymphocyte و پایین بودن Neutrophil در آزمایش خون خطرناک است؟

شرایط برعکس NLR به طور هم‌زمان معنای خاصی را نشان نمی‌دهد، اما بالا یا پایین بودن هر کدام از این دو گلبول سفید به طور مستقل می‌تواند نشانه بعضی بیماری‌ها در بدن باشد.

در پاسخ به اینکه دلیل بالا بودن Lymphocyte چیست؟ می‌توان گفت در مواردی ممکن است بعد از یک بیماری رخ دهد و بی‌ضرر و موقتی باشد، اما بعضی مواقع نیز می‌تواند به دلیل یک مشکل جدی‌تر رخ دهد. اگر آزمایش نشان دهد که میزان لنفوسیت خون شما زیاد است، ممکن است نشانه یکی از شرایط زیر باشد:

  • عفونت باکتریایی یا ویروسی
  • ابتلا به سرطان خون یا سرطان سیستم لنفاوی
  • نوعی اختلال خود ایمنی که باعث التهاب مزمن در بدن می‌شود.

پایین بودن Neutrophil می‌تواند بدون علامت رخ دهد اما بدن شما را در برابر بیماری‌ها آسیب‌پذیر خواهد کرد. در چنین شرایطی باکتری‌های معمولی دهان و دستگاه گوارش نیز می‌تواند برای شما بیماری ایجاد کند. بنابراین تشخیص و درمان این مشکل ضروری است. در شرایط زیر ممکن است تعداد نوتروفیل‌های خون شما کاهش یابد:

  • پاسخ به درمان سرطان
  • عفونت (هپاتیت، سپسیس و سل)
  • لوسمی (نوعی سرطان خون)
  • کمبود ویتامین B9 و B12 و کمبود مس
  • بیماری‌های خودایمنی مانند روماتیسم و کرون

 

هومکا و انجام آزمایش سیستم ایمنی در منزل!

اگر پزشک شما انجام آزمایش سیستم ایمنی یا هر آزمایش پزشکی دیگری را تجویز کرده است نیازی به مراجعه به آزمایشگاه نیست. با استفاده از خدمات آزمایش در منزل هومکا می‌توانید هر آزمایشی را در خانه خود و در شرایط کاملا بهداشتی انجام دهید.

برای استفاده از خدمات آزمایشگاه در خیابان قزوین، زعفرانیه، چیتگر، مینی سیتی، شرق و جنوب تهران و همچنین در سراسر استان تهران و شهرهای کرج، قم، قزوین، شیراز، رشت، تبریز و آمل تحت پوشش بیمه پایه و تکمیلی می‌توانید با شماره ۰۲۱۶۷۳۷۱ تماس بگیرید یا به سایت هومکا به نشانی www.homeca.ir مراجعه نمایید.

آزمایش در خانه

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *