یکی از لازمه های رسیدن به هدف، برنامه ریزی است. اما فقط داشتن برنامه ریزی کافی نیست و باید روش برنامه ریزی را یاد بگیریم. فرض کنید در یک راه تاریک میخواهید به مقصد خود برسید. با داشتن یک چراغ راحتر و سریع تر به هدف خود میرسید.
با چه نوع برنامه ریزی به درآمد برسیم؟ اگر از درآمد خود ناراضی هستید و دنبال چاره ای می باشید، حتما تا انتهای این مطلب همراه علی ریحانی باشید.
برنامه ریزی یعنی چه؟
برنامه ریزی به زبانی ساده یعنی راهی مشخص و دقیق برای رسیدن به هدفمان. این تعریف به ما دو نکته ی مهم را بازگو میکند. اولا اینکه برنامه ریزی ما باید مشخص و واضح باشد و خالی از هر گونه ابهام و شک باشد و دوما اینکه برنامه ی ما باید دقیق باشد و از ریز ترین جزئیات ما را مطلع کند.
ما برای رسیدن به درآمد باید برنامه ای داشته باشیم که هم مشخص باشد و هم دقیق.
انواع برنامه ریزی برای کسب درآمد
برای نوشتن یک برنامه ی اصولی لازم است در ابتدای راه بدانیم که برنامه ی فردی است یا مدیریتی. برنامه ی فردی یعنی برنامه ای که شما به تنهایی می توانید آن را اجرایی و عملی کنید. برنامه ی مدیریتی برای کسانی است که مجموعه ای برای کسب درآمد دارند و نیاز دارند که برنامه ای که طراحی می کنند همه ی مجموعه به آن عمل کنند.
برای برنامه ی فردی میتوانید در صورت علاقه داشتن از کسی مشاوره و درخواست کمک کنید ولی برای برنامه ی مدیریتی لازم است حداقل از یک یا چند نفر از مجموعه ی خود درخواست کمک و مشاوره برای برنامه ریزی بخواهید.
برنامه ریزی استراتژیک (فردی)
برنامه ی فردی که من یعنی علی ریحانی به شما توصیه میکنم، برنامه ی استراتژیک است. قبل از توضیح درباره ی این برنامه لازم است بدانید که کلمه ی استراتژیک یعنی چه و چرا این نام را دارد:
استراتژیک چیست؟
این برنامه که نام دیگر آن (راهبردی) می باشد به ما کمک میکند به صورت واقع بینانه و متناسب با محیط بیرونی عمل کنیم. استراتژیوس نام لقبی است که رم باستان به فرماندهانی از خود می داد که به قولی مغز کل آن لشکر و سپاه بودند.
در واقع شما وقتی می خواهید برنامه ی فردی طراحی کنید به قولی باید استراتژیوس شوید!
برای برنامه ی راهبردی لازم است به این چهار اصل توجه کنید و نسبت به این موارد برنامه ی خود را طراحی کنید:
برنامه ریزی مدیریتی
برای برنامه ریزی مجموعه ای چند برنامه را میتوان عملیاتی کرد. مثلا: برنامه ی داخل به خارج – برنامه ی خارج به داخل – برنامه ی از بالا به پایین – برنامه ی از پایین به بالا – برنامه ی تخصصی و …
البته این نوع برنامه هایی که در بالا مثال زده شد اسم های دیگری نیز دارند ولی در کل منظور همان چیزی است که نوشته ایم.
توصیه ی من این است که برای مجموعه هایی که نیاز دارند کسب درآمد کنند، برنامه ی تخصصی اجرایی شود.
برنامه ی تخصصی (مجموعه)
فرآیند برنامه ریزی تخصصی به این گونه است:
- شناسایی وضع موجود که شامل فرصت ها و محدودیت ها می شود.
- تعیین نقطه ی مطلوب و نقطه ی هدف
- کسب اطلاعات لازم پیرامون موضوع و طبقه بندی آن ها.
- شناسایی راهکار ها + مشورت
- ارزیابی راهکار ها و انتخاب راهکار مناسب
- تهیه برنامه ی عملی
با این فرآیند هم میتوانید برنامه ی تخصصی خود را برای مجموعه ی خود طراحی کنید.
نکات مهم
ذکر این نکته برای همه لازم است که این مطالبی که به شما گفتم فقط مختص کسب درآمد نمی شود و می توان آن ها را در درس خواندن و مطالعه، زندگی و هر چیزی که نیاز به برنامه ریزی دارد استفاده کرد.
همچنین در صورتی که میخواهید این مطالب را برای مطالعه و درس خود استفاده کنید، لازم است بعد یادگیری این مطالب روش مطالعه صحیح و حرفه ای را یاد بگیرید.
در صورتی که می خواهید مطالب بیشتری در مورد برنامه ریزی بدانید حتما به سایت alireihani.ir (علی ریحانی) سر بزنید.
پینگ بک: 7 نکته و ترفند برای ساده کردن بازیافت – آرپسه