اعتیاد به قرص های آرامبخش چه خطراتی برای بارداری خانم ها دارد؟
مدیر سایت۱۴۰۱-۰۸-۰۲۰ نظر145دوران بارداری، دوران مهمی برای مادر و جنین است. اکثر زنان باردار که بارداری تجربه اولشان است، به دلایل مختلفی همچون اضطراب، زایمان، سلامت جنین و سایر موارد دیگر دچار بی خوابی و اضطراب شدید می شوند و روی به مصرف قرص های آرامبخش می آورد اما آیا مصرف قرص های آرام بخش برای خانم های باردار در طول دوران بارداری مناسب است یا خیر؟ مصرف آن چه خطراتی را برای سلامت مادر یا جنین می تواند به وجود بیاورد؟ تمامی این موارد در این مقاله به صورت کامل بررسی و توضیح داده خواهد شد.
مصرف قرص های آرامبخش در دوران بارداری
قرص های آرامبخش دسته بندی های متنوعی دارند و مصرف آن ها به منظور کاهش هیجان و تحریک پذیری مغز استفاده می شود تا خوابی آرام و راحت داشته باشیم. از انواع محبوب قرص های خواب می توان به آلپرازولام، دیازپام و کلرودیازپوکساید اشاره نمود که مصرف آن ها در طول دوران بارداری می تواند بر سلامت مادر و جنین تاثیر گذار باشد.
از جمله عوارض مصرف قرص های آرامبخش نام برده شده در طول دوران بارداری شامل: زایمان زودرس، وزن غیرطبیعی زمان تولد، معلولیت های فیزیکی، تغییرات غیرطبیعی رشدی و عصبی و … است.
چه زمانی از قرص های آرامبخش استفاده می شود؟
در برخی از موارد شرایط مادر بسیار حاد است، در این زمان پزشک و بیمار باید عواقب استفاده از قرص های آرامبخش را برای سلامت مادر و جنین بررسی کنند و با تجویز درست و به موقع بتوانند سلامت هر دو را حفظ کنند.
عوارض سوءمصرف انواع قرص های آرامبخش
اعتیاد و وابستگی به مصرف قرصهای خواب آور یکی از اصلیترین نگرانی افرادی است که به استفاده از این داروها روی آورده اند. وابستگی که از دو دید جسمی(فیزیولوژیکی) و روانی در فرد قابل بررسی هستند. در چنین وضعیتی اگر فرد مصرف دارو را ترک کند و یا آن را به تعویق بیاندازد عوارض جسمانی و بعضا روانی ناشی از ترک این داروها در او نمود پیدا میکند. خارش شدید بدن، سردرد و سرگیجه، سبک شدن سر، متوهم شدن افراد، ایجاد مشکلات خلقی در فرد، عدم توانایی فرد در تمرکز کردن، بروز مشکلاتی در تکلم و گفتار بیمار، احساس خواب آلودگی در طول روز و … همگی نمونهای از مهمترین نشانههای سوء مصرف قرصهای خواب آور هستند.
مصرف قرص های آرامبخش در طول دوران بارداری هم برای مادر می تواند علائم مختلفی را داشته باشد اما از شایع ترین آن ها می توان به مواردی همچون خواب آلودگی، ضعف و بی حالی، سرگیجه، حالت تهوع، خشکی دهان و درد مفاصل اشاره نمود که البته این موارد تنها موارد جزئی و کلی مصرف انواع قرص های آرامبخش است و مصرف طولانی مدت آن خطرات جبران ناپذیری برای مادر و جنین خواهد داشت.
آیا خطرات مصرف قرص های آرامبخش به زمان مصرف آن بستگی دارد؟
بله! این موضوع بسیار مهم است که در کدام ماه بارداری، مادر اقدام به مصرف قرص های آرامبخش نموده است یا در کدام ماه به مصرف قرص های آرامبخش اعتیاد داشته است. در حالت کلی که اعتیاد به مصرف قرص های آرامبخش به سلامت نوزاد و جنین در ماه های مختلف تاثیرات متنوع ای خواهد گذاشت و مشکلات زیادی را برای مادر و جنین به ارمغان خواهد آورد و مصرف خودسرانانه آن به هیچ عنوان توصیه نمی شود. اوایل بارداری که قلب، ریه ها، کلیه ها و سیستم عصبی جنین در حال شکل گیری هستند، مصرف قرص های آرامبخش می تواند تاثیرات متفاوتی را بر روی جنین نسبت به ماه های بعدی که شکل گیری اندام های بیرونی و داخلی به صورت کامل انجام می شود، بگذارد.
آیا مصرف قرص های آرامبخش می تواند از جفت رد شود؟
بله مصرف قرص های آرامبخش و به صورت کلی تمامی داروهای اعصاب توانایی عبور از جفت و رسیدن به جنین را دارند. مادر باید توجه داشته باشد که در طول دوران بارداری و قبل از آن حتما به جهت اصلاح دارو و میزان مصرف آن با متخصص مربوطه در ارتباط باشد و مصرف هر گونه قرص و مواد آرامبخش به منظور کاهش اضطراب و خواب، به طور شک می تواند بر سلامت جنین تاثیر گذار باشد.
برای آن که خواب راحتی در طول دوران بارداری داشته باشید این نکات را رعایت کنید:
موارد متعددی هستند که از زمان بروز آن ها می توان شاهد اختلالات خواب در افراد و به ویژه در خانم ها بود. از جمله این موارد می توان به اضطراب و عصبی بودن، احساسات انباشته شده، مصرف الکل، وضعیت نامناسب، مصرف بیش از حد آب قبل از خواب و لباس خواب نامناسب اشاره نمود که تمامی آن ها چنانچه در زمان درست تشخیص داده شوند، قابل درمان هستند.
آیا مصرف قرص های آلپرازولام، دیازپام و کلرودیازپوکساید اعتیاد آور هستند؟
بله، مصرف آلپرازولام، دیازپام و کلرودیازپوکساید در صورتی که بیش از دوز مصرفی، مصرف شوند می توانند در دراز مدت باعث اعتیاد شوند و مصرف آن ها بدون توجه به نسخه پزشک عواقب جبران ناپذیری را برای جنین و مادر به همراه دارد.
برای ترک قرص های آرامبخش چه مراحلی باید طی شود؟
برای ترک اعتیاد به مصرف انواع قرص های آرامبخش بسته به نوع ماده و میزان دوز مصرفی آن فرایند هایی همچون سم زدایی و بازپروری یا توان بخشی توسط کلینیک های ترک اعتیاد باید صورت بگیرد. برای این منظور چنانچه به مصرف قرص های آرامبخش اعتیاد دارید حتما از خدمات کلینیک های درمان همچون کلینیک دکتر جوادی و سایر کلینیک ها استفاده کنید تا بتوانید از بروز مشکلات جدی در خود و جنین خود بکاهید.
جمع بندی و سخن نهایی
در نهایت این طور می توان بیان نمود که مصرف تمامی قرص ها و مواد آرامبخش برای سلامت جنین در ماه های مختلف بارداری مضر است، تنها در شرایطی مصرف آن توصیه می شود که تمامی مراحل زیر نظر متخصص مربوطه صورت بگیرد تا کمترین آسیب به جنین و مادر در طی دوران بارداری وارد شود.
از مصرف بی رویه و خودسرانه تمامی مواد آرامبخش در طول دوران بارداری به شدت پرهیز کنید، بسته به نوع قرص و دوز مصرفی آن احتمال بروز آسیب و خطر در خانم های باردار متفاوت است و حتما زیر نظر پزشک فرایند های درمانی خود را شروع و به پایان برسانید. چرا که مصرف بی رویه آن می تواند در نهایت سلامت شما و جنین را به خطر بیاندازد. تنگی نفس و فشار به قفسه سینه، افزایش ضربان قلب و فشار خون از عمده عواقب مصرف داروهای آرامبخش بوده که این موارد خود دلیل اصلی ای بر سقط جنین ماست.
دیدگاهتان را بنویسید