برای راه اندازی شبکه به چه تجهیزاتی نیازمندیم؟

برای راه اندازی شبکه به چه تجهیزاتی نیازمندیم؟

ابزارها و وسایل راه اندازی شبکه دسته بندی های مختلفی دارند و هر یک برای سرویس دهی بهتر در کسب و کارها مورد استفاده قرار می گیرند. امروزه در بسیاری از سازمان ها و شرکت ها برای ارائه خدمات بهتر از انواع تجهیزات شبکه های کامپیوتری استفاده می کنند که بستری قوی برای تبادل اطلاعات و ارتباط بین کاربران ایجاد خواهند کرد. برای تأمین تجهیزات شبکه باید به بخش های مختلف این ارتباطات کامپیوتری توجه داشته باشید.

راه اندازی شبکه

تقسیم بندی تجهیزات شبکه

به طور کلی تجهیزات یک شبکه کامپیوتری به دو دسته فعال و غیر فعال تقسیم بندی می شوند. تجهیزات پسیو و اکتیو هر یک از مهمترین دسته بندی های این محصولات به شمار می روند. هر یک از این تجهیزات با ویژگی های منحصر به فردی در ساختار شبکه های امروزی مورد استفاده قرار می گیرند. به طور مثال تجهیزات پسیو اغلب بدون نیاز به برق و اتصال به منبع انرژی کار می کنند. از میان آن ها می توان به انواع کابل ها و داکت ها، کانال ها و رک ها اشاره کرد.

برای تجهیزات شبکه و تامین آن ها باید به دنبال باکیفیت ترین تجهیزات اکتیو و فعال بگردید. این تجهیزات با اتصال به منبع انرژی کار می کنند و باید به برق متصل شوند. کارت های شبکه، دیوارهای آتش، مبدل های فیبر نوری و… در این میان قرار می گیرند. سوییچ ها، مسیر یاب ها و انواع پرینتر سرور از مهمترین اجزای یک شبکه کامپیوتری محسوب می شوند و هر یک از آن ها در دسته لوازم اکتیو قرار می گیرند.

معرفی تجهیزات اکتیو شبکه

برای تأمین تجهیزات شبکه باید این محصولات را در هر دسته بندی بررسی کنید. در خصوص انتخاب هر یک از این تجهیزات باید حتما به برند سازنده و میزان کیفیت آن ها دقت داشته باشید. به طور کلی تجهیزات اکتیو شبکه برای انتقال دیتا و سیگنال به کار می روند. وجود هر گونه نقص فنی در ساختار این تجهیزات مشکلات جدی برای شبکه های کامپیوتری به وجود می آورد. برخی از مهمترین اجزای اکتیو شبکه های امروزی از قرار زیر هستند:

  1. اکسس پوینت؛ این قطعه برای برقراری ارتباط بین کامپیوترها به کار می رود و عملکرد آن مشابه با سوییچ در شبکه های کابلی است. این سخت افزار برای شبکه های وایرلس بیشترین کارایی را دارد.
  2. در خصوص تأمین تجهیزات شبکه، انواع روتر برای شبکه های LAN و WAN مورد استفاده قرار می گیرند. استفاده از آن برای اتصال یک شبکه به شبکه های دیگر ضرورت دارد. این تجهیزات مدل های مختلفی دارند و هر یک در شبکه های متفاوت به کار می روند.
  3. یکی از مهمترین عناصر بخش اکتیو، سوییچ است که برای ارسال همزمان اطلاعات توسط چند کاربر در یک لحظه به کار می رود.
  4. مودم های ای دی اس ال یکی از اساسی ترین نیازهای شبکه هستند که برای اتصال به اینترنت مورد استفاده قرار می گیرند.
  5. انواع آنتن وایرلس برای حل مشکلات افت سیگنال به کار می روند.
  6. کارت های شبکه یا Network Interface Card در شبکه های پیشرفته امروزی مورد استفاده قرار می گیرد و در کامپیوترهای سرویس گیرنده و سرویس دهنده به کار می رود. این کارت ها بیشتر در کامپیوترهایی که اینترفیس ندارند نصب می شوند.

معرفی تجهیزات پسیو شبکه

معرفی تجهیزات پسیو شبکه

تأمین تجهیزات شبکه در بخش پسیو برای برقراری ارتباط بهتر در میان سیستم های کامپیوتری ضرورت دارد. در این تجهیزات از هیچ جریان الکتریکی استفاده نمی شود؛ برخی از مهمترین آن ها به شرح زیر هستند:

  1. قطعه پچ پنل برای جمع کردن کابل ها در داخل رک به کار می رود و به صورت مستطیلی طراحی می شود.
  2. کابل های کواکسیال به عنوان ستون فقرات ایستگاه های کاری در شبکه مورد استفاده قرار می گیرند. این کابل ها در انواع بزرگ و کوچک در سیستم شبکه به کار می روند.
  3. رک شبکه برای ایجاد فضای نگهداری از کابل ها و سوییچ ها به کار می رود. اغلب رک ها به صورت فلزی با درب شیشه ای طراحی می شوند و وجود آن ها در ساختار هر شبکه ضرورت دارد. رک ها به صورت دیواری و ایستاده ارائه می شوند و هر یک با ابعاد خاصی مورد استفاده قرار می گیرند.
  4. کابل ( UTP (Unshielded Twisted Pair که نوعی کابل مخابراتی است و در اغلب شبکه های کامپیوتری نصب می شود.
  5. کابل های فیبر نوری که در کنار دیود ساطع کننده نور و دیودهای لیزری در سیستم شبکه های امروزی مورد استفاده قرار می گیرند.

انواع شبکه های کامپیوتری

انواع شبکه های کامپیوتری

در راستای تأمین تجهیزات شبکه باید به نوع و دسته بندی های این شبکه ها توجه داشته و بر این اساس نیازهای موجود را برآورده کنید. شبکه های کامپیوتری از نظر نحوه عملکرد و ساختار کلی تجهیزات به دو دسته با سیم و بی سیم تقسیم می شوند. هر یک از این شبکه ها ویژگی های منحصر به فردی دارند. به طور مثال با استفاده از شبکه های بی سیم، شبکه کامپیوتری مورد نظر ساده تر راه اندازی می شود و جا به جایی قطعات و تجهیزات آن ساده تر خواهد بود.

در مقابل شبکه های با سیم، پهنای باند و امنیت بالاتری دارند و برای هر نوع ترافیکی با دیتای متفاوت، مناسب هستند. این شبکه ها سرعت بیشتری نسبت به شبکه های بی سیم دارند و به سادگی در دسترس قرار می گیرند. عدم وجود تداخل در امواج و سیگنال های این شبکه یکی از مهمترین مزایای استفاده از آن محسوب می شود. شما می توانید از این شبکه ها به سادگی نگهداری کنید. تأمین تجهیزات شبکه های سیمی اغلب ساده تر از شبکه های بی سیم است.

جمع بندی

در سال های اخیر مسئله راه اندازی شبکه های کامپیوتری برای مدرنیزه شدن فعالیت های سازمانی و شرکتی اهمیت بیشتری پیدا کرده؛ در راستای راه اندازی این شبکه ها پیش تر باید به تأمین تجهیزات شبکه بپردازید. در این زمینه باید حتما به نوع شبکه مورد نظر و قابلیت ها و ویژگی های آن نیز دقت داشته باشید. انواع تجهیزات در بخش های مختلف شبکه های کامپیوتری وظیفه معینی بر عهده دارند و وجود هر یک از آن ها ضرورت دارد.

 

 

برچسب ها : شبکه,خدمات,فناوری,خدمات شبکه,تکنولوژی

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *