What type of crane is used for construction work?

برای کارهای عمرانی از چه نوع جرثقیلی استفاده می شود؟

کاربرد جرثقیل در عصر حاضر بسیار زیاد است. کم تر شغل یا صنعتی هست که به جرثقیل نیاز پیدا نکند. برای همین جرثقیل هایی با ابعاد و اشکال مختلف برای انواع مشاغل تولید شدند و حالا در این مقاله میخواهیم به جرثقیل های مخصوص پروژه های عمرانی بپردازیم که برای اجاره جرثقیل ما در شرکت جرثقیل نوین ارائه می دهیم:

حتما شما هم با جرثقیل های بزرگ که در حال بالا بردن تیرآهن یا قیف حاوی بتن را دیده‌اید. کاربرد جرثقیل تاور کرین در پروژه‌های عمرانی و به خصوص پروژه‌هایی که برای ساخت ساختمان‌های مرتفع هستند، بسیار بیشتر است. کاربرد جرثقیل در پروژه‌های عمرانی عبارتند از:

  • بتن‌ریزی بخصوص در سازه‌هایی با ارتفاع زیاد. استفاده از جرثقیل برای بتن ریزی در طبقات بالاتر باعث تسهیل انجام این کار می‌شود.
  • استفاده به عنوان بالابر. کاربرد جرثقیل در پروژه‌های عمرانی برای بالابری مواردی چون تیرآهن‌ها و مصالح نیز می‌باشد.
  • بارگیری و تخلیه لوازم و مصالح. کاربرد جرثقیل در بارگیری ماشین‌های حمل بار نیز قابل توجه است. با استفاده از جرثقیل می‌توان وسایل را راحت‌تر سوار کامیون‌های حمل بار نمود.
  • کمک به اجرای اسکلت بتنی. برای کاربرد جرثقیل در اجرای اسکلت بتنی قیف حامل بتن را به جرثقیل وصل می‌کنند، سپس جرثقیل آن‌ را به محل مشخص شده می‌برد و پس از قرارگیری در جای تعیین شده، کارگران دریچه زیر قیف را باز می‌کنند و بتن به فضای مشخص شده می‌ریزد.
  • برپا کردن اسکلت فلزی: بدون کمک جرثقیل‌ها نمی‌توان اسکلت یک ساختمان فلزی را برپا کرد. با کمک این ماشین‌های باربردار تیرآهن‌ها را به جایگاه مشخص شده می‌برند. پس از آن جوشکارهای می‌توانند تیرآهن‌ها را به یکدیگر جوش دهند.

کاربرد جرثقیل در پروژه‌های عمرانی بسیار زیاد است، تا جایی که هنگام صحبت از جرثقیل در میان عموم مردم، آن‌ها ابتدا کار این وسیله در عمران را به خاطر می‌آورند.

تاور کرین چیست؟

جالب است بدانید که تاور کرین نام دیگر جرثقیل برجی می باشد. درواقع به نوعی این جرثقیل ها نوع مدرنی از اهرم های تعادلی بوده که از قطعاتی مشابه با اهرم معمولی ساخته شده است با این تفاوت که پایه تاور کرین یا پایه تثبیت در بتن مسلح قرارگرفته و گاهی اوقات به بخش هایی از سازه و یا ساختمان نیز توسط کمربند مهار متصل می شود. تاور کرین ها معمولاً به طور گسترده ای در ساخت ساختمان های بلند، سدها و برج ها و آسمان خراش ها مورداستفاده قرار می گیرند.

این جرثقیل ها (تاور کرین) از چه قسمت هایی تشکیل شده است؟

این جرثقیل ها مثل اهرم ها از سه قسمت تشکیل شده است.

  1. به قسمت مرکزی آن پایه میگویند.
  2. قسمت بازو که وظیفه حمل بار دارند.
  3. و قسمت پشت که بلوک های بتنی درون ان قرار میگیرند. و عقب و جلو جرثقیل را متعادل میکند.

 انواع مدل های تاور کرین چیست؟!

برای تاور کرین ها دسته‌بندی‌های زیادی می‌توان در نظر گرفت و هرکدام از دسته‌ها برای گروه خاصی از نیازها ساخته‌شده‌اند. سه دسته اصلی تاور کرین عبارت‌اند از:

  1. ابعاد

تاورکرین ها ازنظر ابعاد به دو دسته اصلی کوچک و بزرگ تقسیم‌بندی می‌شوند. تاورکرین‌های کوچک مناسب برای جابه‌جایی لوازم و ابزارها در داخل یک محیط کوچک مانند کارگاه‌ها طراحی‌شده‌اند و تاورکرین‌های بزرگ و یا غول‌پیکر برای ساخت ساختمان‌ها و برج‌های بلند، مورداستفاده قرار می‌گیرند.همچنین یک مدل دیگر  هم وجود دارد که در صنعت نفت برای ساخت مخازن نفتی و جابه‌جایی بار در آب و بیرون آوردن وسایل از داخل آب مانند کشتی‌های غرق‌شده به کار می‌رود که به آن جرثقیل شناور میگویند.

  1. مدل نصب شدن

در این مدل  میتوان تاورکرین ها را به دو دسته ۱- خود نصب شونده  ۲- کمک نصب شونده تقسیم کرد. همان‌طور که از نام آن‌ها مشخص است تاورکرین خود نصب شونده برای نصب و راه‌اندازی هیچ عامل کمکی نیازی ندارد و خودش این قابلیت را دارد که ارتفاع خودش را کم یا زیاد کند .مهم‌ترین ویژگی این جرثقیل امکان نصب سریع و آسان آن است. تاورکرین های کمک نصب شونده به یک عامل خارجی و کمک‌کننده مانند یک جرثقیل یا حتی بالگرد( برای ارتفاع‌های خیلی زیاد) برای نصب و راه‌اندازی نیاز دارند. و ارتفاع آن‌ها توسط قطعات ارتفاعی مخصوص یا سکشن افزایش می‌یابد. ویژگی این دسته از تاورکرین‌ها قدرت و ارتفاع بیشتر برای حمل بار و جابه‌جایی اجسام است.

  1. شعاع حرکتی

تمام تاور کرین ها دارای شعاع حرکتی ۳۶۰ درجه یا جابه‌جایی بار در محورهای x و y و z هستند .شعاع حرکتی به معنای این است که یک تاور کرین در این سه محور دارای چه محدودیتی است؟ در این دسته‌بندی می‌توان تاورکرین را به سه دسته ۱-ثابت ۲-متحرک ۳-بالارونده تقسیم کرد.

انواع تاورکرین

تاور کرین های ثابت

همان‌طور که از اسم آن مشخص است این نوع تاور کرین ها هیچ ویژگی خاصی ندارند( غیرقابل جابه‌جا کردن و افزایش ارتفاع بیش‌ازحد معین) و برای کاربردهای معمولی استفاده می‌شوند.

تاور کرین های متحرک:

مهم‌ترین خصوصیات تاور کرین متحرک، شعاع عملیاتی گسترده آن است یعنی در محورهای x و y که زمین است می‌تواند حرکت کند و در قسمت‌های مختلف یک پروژه کار کند. البته خود این تاور کرین ها نیز به سه دسته ۱- ریلی ۲- جاده‌ای ۳- شناور تقسیم می‌شوند و هرکدام دارای مزایا و معایب خود هستند.

برای مثال تاور کرین های ریلی بر روی یک ریل حرکت می‌کنند و تا زمانی می‌توانند حرکت کنند که برای آن ریل ایجادشده باشد. تاور کرین های جاده‌ای ابعاد کوچک‌تری دارند و در حقیقت بیشتر شبیه جرثقیل هستند تا یک تاور ولی دارای مزیت نصب و راه‌اندازی بسیار سریع و حمل‌ونقل و جابه‌جایی گسترده هستند، و در عوض قدرت حمل بار کمتری نیز دارند .

تاور کرین های شناور هم که قبلاً کمی به آن اشاره کردیم در آب‌ها (خلیج‌ها و اقیانوس‌ها) جهت ساخت‌وساز معدن نفتی و یا بیرون آوردن کشتی‌های غرق‌شده استفاده می‌شوند.

تاورکرین های بالارونده

از تاورکرین بالارونده معمولاً برای ساخت بناها مانند ساختمان استفاده می‌شود. این مدل جرثقیل با افزایش ارتفاع ساختمان بالا می‌رود و نقطه قوت آن پوشش گسترده محور z است. به همین علت است که از این نوع تاور کرین در صنعت برج‌سازی و ساخت‌ آسمان‌خراش‌ها و پل‌سازی استفاده می‌شود.

سخن پایانی

همان طور که در طول این مقاله نیز مطالعه کردید جرثقیل برجی ازاین جهت که برای ساخت ساختمان های مرتفع استفاده می شد که امکان دسترسی جرثقیل برای استفاده از آن ها نبود. لیکن به مرورزمان سازندگان آگاه شدند که استفاده از این نوع جرثقیل جهت کاهش هزینه ها و سرعت بخشیدن به پیشبرد پروژه ها بسیار مؤثر بوده تا جایی که اکثر سازندگان معتبر مدت ها است برای ساخت پروژه های خود، چه کوچک و چه بزرگ و همچنین جهت کاهش هزینه ها از تاور کرین استفاده می کنند؛ بنابراین مدت ها است که این دستگاه به بخش جداناپذیر صنعت ساخت وساز تبدیل شده است؛ این نوشتار در باب این دستگاه برای شما عزیزان آماده گشته که امیدواریم مفید واقع شده باشد.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 + 4 =