بسیاری از افراد برای مدیریت و درمان برخی از بیماریها، درمان لاغری، کاهش وزن، ارتقای سلامتی و به طور کلی به دست آوردن یک سبک زندگی خوب و سالم، به دکتر تغذیه مراجعه میکنند. همانطور که از نام این دکتر مشخص است، در حوزه رژیم غذایی، تغذیه و تاثیر آن بر سلامتی انسان تخصص دارد. در کلینیک لاغری، پزشکان تغذیه با تخصصهای مختلف مانند متخصص تغذیه کودکان، سالمندان و ورزشکاران به عنوان یکی از اعضای تیم پزشکی محسوب میشوند و در بهینهسازی مراحل درمان به سایر اعضای تیم پزشکی کمک میکنند و با ارائه برنامه غذایی مناسب به بیماران زمینهای کمک میکنند که زندگی سالمتری داشتهباشند و وزن خود را در بهترین حالت ممکن حفظ کنند. در این مقاله قصد داریم درباره وظایف و ویژگیهای دکتر تغذیه صحبت کنیم و در انتها یکی از سایتهای معتبر را برای دستیابی به لیستی از بهترین پزشکان تغذیه معرفی کنیم.
پزشک تغذیه کیست و چه وظایفی دارد؟
به کسی که در زمینه رژیم غذایی و تغذیه متخصص است و با استفاده از معلوماتش به افراد مختلف برنامه غذایی ارائه میدهد، پزشک تغذیه میگویند. این پزشکان علاوه بر مطب شخصی خود، در بیمارستانها و کلینیکهای لاغری نیز مشغول ارائه خدمات به افراد مختلف هستند. ارزیابی نیاز بهداشتی و نیاز تغذیهای افراد، ارائه مشاوره درباره عادتهای غذایی و تغذیه سالم، ارائه برنامه غذایی متناسب با بودجه و توان مالی بیماران و همچنین ترجیحات آنها، ارزیابی طولانی تاثیر برنامه غذایی روی وزن بیماران، آگاهی از جدیدترین تحقیقات علمی درباره تغذیه، ارائه خدمات آنلاین با مناسبترین قیمت و بررسی سوابق پزشکی بیماران، از مهمترین وظایف پزشک تغذیه به شمار میروند. زمانی که بیماران به این پزشک مراجعه میکنند، در اولین اقدام توسط پزشک معاینه میشوند و پزشک از آنها درخواست میکند که برای انجام آزمایش خون به یکی از آزمایشگاههای معتبر مراجعه کنند. بعد از دریافت جواب آزمایش خون و ارائه آن به متخصص تغذیه، اطلاعاتی مانند میزان تری گلیسیرید خون، کلسترول خون، قند خون، حجم گلبولهای قرمز موجود در خون و غیره با دقت توسط پزشک مورد بررسی قرار میگیرد. گاهی اوقات با استفاده از رژیم غذایی مناسب و انجام ورزش منظم، برخی از مشکلات موجود در خون را میتوان به خوبی مدیریت کرد. در زمان مراجعه به دکتر تغذیه ، حتما اهداف خود را با او در میان بگذارید. چاق شدن یا لاغر شدن، به عنوان مهمترین اهداف افراد مختلف در زمان مراجعه به پزشک متخصص تغذیه محسوب میشود.
پزشک تغذیه به درمان چه بیماریهایی کمک میکند؟
علم تغذیه به عنوان یک علم پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماریها شناخته میشود؛ بنابراین بهترین زمان مراجعه به پزشک تغذیه زمانی است که افراد هنوز به بیماری مبتلا نشدهاند. در دوران کودکی، بارداری، شیردهی، بلوغ، میانسالی، سالمندی و به طور کلی تمام دوران زندگی خود، حتما از یک برنامه غذایی مناسب استفاده کنید. در ادامه با برخی از بیماریها که تحت نظر پزشک تغذیه و ارائه رژیم غذایی مناسب درمان میشوند، آشنا خواهید شد.
-
بیماری سلیاک
حساسیت به پروتئینی به نام گلوتن در دانههای چاودار، جو و گندم، باعث بروز بیماری سلیاک در برخی از افراد میشود. کاهش رشد در کودکان، ابتلا به پوکی استخوان و کم خونی از مهمترین عوارض این بیماری به شمار میروند. پزشک متخصص تغذیه با ارائه رژیم غذایی فاقد گلوتن و سرشار از گوشت، تخم مرغ، آجیل، میوه و سبزیجات، میتواند به درمان این بیماری کمک کند.
-
بیماری رفلاکس معده
اسید معده در افراد مبتلا به بیماری رفلاکس معده به سمت مری بر میگردد. عدم توجه به درمان این بیماری، عوارضی مانند تنگی مری را به دنبال خواهد داشت. پزشک تغذیه با ارائه یک برنامه غذایی مناسب، میتواند به درمان بیماری رفلاکس معده کمک کند. در این برنامه غذایی موادی که باعث تشدید رفلاکس معده میشوند، وجود ندارد.
-
بیماری حساسیت غذایی
یکی دیگر از بیماریهایی که پزشک متخصص تغذیه به خوبی آن را مدیریت میکند، بیماری حساسیت غذایی است. در این بیماری بدن فرد بلافاصله بعد از خوردن بعضی از غذاها حساسیت نشان میدهد. پزشک در شناسایی غذاهای حساسیت زا به بیمار کمک زیادی میکند.
-
بیماری دیابت
افراد مبتلا به بیماری دیابت حتما باید برای کنترل میزان قند خون خود به یک پزشک تغذیه مراجعه کنند. عدم توجه به تغذیه مناسب و کنترل نکردن قند خون، منجر به بروز مشکلاتی مانند سکته مغزی، آسیب به بینایی، عفونت لثه، بیماریهای قلبی و عروقی، ضعیف شدن گردش خون و بیماریهای کلیوی میشود. در رژیم غذایی این بیماران نباید از کربوهیدرات استفاده شود.
-
بیماری لاغری مفرط
بسیاری از افراد جامعه از لاغری مفرط رنج میبرند. این افراد باید درمان خود را تحت نظر پزشک لاغری یا همان پزشک متخصص تغذیه شروع کنند. پزشک ابتدا فرد را از نظر بیماری مورد بررسی قرار میدهد. در بسیاری از مواقع با درمان بیماری زمینهای و استفاده از برنامه غذایی مناسب لاغری درمان میشود.
-
بیماری چاقی
کسانی که به دنبال لاغری هستند، حتما باید برنامه غذایی خود را از یک دکتر لاغری یا همان پزشک متخصص تغذیه دریافت کنند. دکتر تغذیه با توجه به سبک زندگی فرد چاق، سوابق پزشکی او، میزان تحرک و فعالیت و پیدا کردن عادات غذایی غلطش، به درمان او و سرعت بخشیدن به روند کاهش وزن کمک میکند. برخی از افراد فکر میکنند فقط با نخوردن غذا و دریافت کالری کمتر لاغر خواهند شد؛ اما این فکر اشتباه است و حتما باید تحت نظر پزشک با برنامه غذایی مناسب وزن خود را کاهش دهند.
-
بیماری سندروم روده تحریکپذیر
یکی از بیماریهای شایع، سندروم روده تحریکپذیر است که با علائمی مانند اسهال، نفخ، درد شکم و یبوست بروز پیدا میکند. افراد مبتلا به این بیماری باید تحت نظر پزشک تغذیه از یک برنامه غذایی خاص استفاده کنند تا علائم بیماری آنها کاهش پیدا کند.
-
بیماری سرطان
رژیم غذایی مناسب تحت نظر پزشک متخصص تغذیه، تاثیر بسیار زیادی در کنترل بیماری سرطان دارد. بیماران سرطانی بعد از شروع مراحل شیمی درمانی دچار مشکل کاهش شدید اشتها میشوند و هضم غذا برایشان سخت میشود. پزشک تغذیه باید یک برنامه غذایی پرکالری و سرشار از پروتئین برای این بیماران ارائه دهد تا ضعف و ناتوانی ناشی از شیمی درمانی در بدن آنها جبران شود.
بهترین کلینیک لاغری چه ویژگیهایی دارد؟
افرادی که قصد دارند وزن خود را تحت نظر دکتر تغذیه کاهش دهند، معمولا به دنبال بهترین کلینیک لاغری هستند. در زمان انتخاب کلینیک لاغری باید به چند ویژگی مهم توجه داشته باشند. این ویژگیها عبارتند از:
- داشتن مجوز رسمی وزارت بهداشت برای ارائه بهترین خدمات
- بهرهمندی از بهترین پزشکان متخصص تغذیه و لاغری
- برخورداری از یک کادر بسیار مجرب در زمینه تناسب اندام و لاغری
- بالا بودن آمار رضایتمندی مراجعین به کلینیک لاغری
- رعایت کامل نکات بهداشتی و مراقبتی در محیط کلینیک
- دریافت قیمتهای مناسب در ازای ارائه باکیفیتترین خدمات
- برخورد محترمانه کارکنان کلینیک با تمام مراجعین
- استفاده از تجهیزات لاغری پیشرفته و بهروز دنیا
دستیابی به لیست بهترین دکترهای تغذیه از طریق سایت ایران جابینو
در سایت ایران جابینو به عنوان بانک جامع اطلاعات مشاغل، به لیست بهترین دکتر تغذیه در سراسر ایران دسترسی خواهید داشت. پزشکان تغذیه میتوانند با معرفی خود به سایت ایران جابینو، به تعداد زیادی از کاربران در سراسر کشور معرفی شوند و از این طریق تعداد مراجعین آنها به میزان زیادی افزایش پیدا خواهد کرد. در سایت ایران جابینو، با جستجوی هوشمند میتوان به سرعت و در کوتاهترین زمان ممکن به بانک اطلاعاتی همه مشاغل از جمله پزشک تغذیه دست پیدا کرد. امیدواریم از مطالعه این مقاله کمال استفاده را برده باشید.
پینگ بک: کار اصلی یک متخصص تغذیه چیست؟ – پروژه نگار