ساکشن گوش بهتر است یا شستشوی گوش؟

مایع یا سرومن گوش حاوی ترکیباتی است که نقش حفاظتی برای گوش دارد؛ برای مثال، این سرومن می‌تواند از ورود حشرات به گوش جلوگیری کرده و به این طریق باعث حفاظت از گوش شود. همواره مقدار طبیعی و مشخصی از این سرومن در گوش تولید می‌شود؛ اما گاهی ممکن است مقدار آن از حد طبیعی فراتر رفته و تجمع آن باعث بروز مشکلاتی شود. رایج‌ترین تکنیک‌ها برای خارج سازی جرم گوش، ساکشن گوش و شستشوی گوش هستند. در این مقاله قصد داریم به پرسش « ساکشن گوش بهتر است یا شستشوی گوش» پاسخ دهیم، تا انتهای همراه ما باشید.

ساکشن گوش چگونه است؟

ساکشن گوش یکی از بهترین روش‌هایی است که برای خارج کردن جرم گوش به کار می‌رود. در این روش پیش از هرچیز متخصص باید گوش شما را معاینه کند. این کار به کمک یک میکروسکوپ و یا آندوسکوپ انجام می‌شود. با انجام این معاینه، متخصص می‌تواند محل‌های انسداد را در مجرای گوش خارجی تشخیص دهد. پس از آن با استفاده از دستگاه بسیار کوچکی به نام ساکشن، جرم‌ها از گوش تخیله می‌شوند. ساکشن‌ها مثل یک جاروبرقی عمل کرده و با مکش خود، مواد زائد را از گوش خارج می‌کنند. با خارج شدن این مواد از گوش، عملکرد شنوایی و دردی که در ناحیه گوش احساس می‌شد، بهبود می‌یابند. با این حال انجام ساکشن گوش مزایا و معایبی دارد که باید مد نظر قرار دهید. در ادامه این موارد را بررسی کرده و به پرسش ساکشن گوش بهتر است یا شستشوی گوش پاسخ‌ خواهیم داد.

مزایای ساکشن گوش

مزایای متعدد ساکشن گوش باعث شده تا این روش، انتخاب بسیاری از متخصصین باشد. توجه داشته باشید که انتخاب بهترین روش برای پاکسازی گوش تنها به نظر متخصص بستگی دارد و انجام این کار بدون مشورت با پزشک امکان‌پذیر نیست. حال بیایید چند مورد از مزایای ساکشن گوش را بررسی کنیم:

اثربخشی سریع:

از جمله مزایای ساکشن گوش می‌توان اثربخشی سریع آن را نام برد. انجام این کار زمان بسیار کوتاهی را از شما خواهد گرفت؛ اما نتیجه آن قابل توجه است. معمولاً نیازی به مراجعه مجدد پس از ساکشن گوش نیست و با همان یک جلسه، مشکلات‌تان‌ حل می‌شوند.

دقت بالا:

در انجام ساکشن گوش از ابزارهایی چون میکروسکوپ و آندوسکوپ استفاده شده و همین مساله دقت و ایمنی آن را بالا می‌برد. امکان خطا در این تکنیک بسیار پایین است و علاوه بر کم‌خطر بودن آن، دقت بالا نیز بر ایمنی آن می‌افزاید.

عدم تداخل با مشکلات حفره گوش:

ساکشن گوش هیچ‌گونه تداخلی با مشکلات مجاری گوش نداشته و آن‌ها را تشدید نمی‌کند. بنابراین در صورتی که با مشکلاتی نظیر عفونت گوش، شکاف کام و… مواجه هستید، ساکشن گوش انتخابی مناسب برای شماست.

عدم جاگذاری رطوبت:

در روش‌های دیگر حذف جرم گوش، رطوبتی در گوش باقی‌می‌ماند که می‌تواند زمینه‌ساز بروز عفونت‌های مجاری گوش باشد. در ساکشن گوش خبری از رطوبت نیست و این مسئله یکی از مزایای آن به حساب می‌آید.‌

مراکز خدمات پرستاری و درمانی امکان ساکشن گوش در منزل توسط پزشکان مجرب خود را فراهم کرده اند. با مراجعه به سایت آنها می‌توانید انواع خدمات مراقبتی، پرستاری و پزشکی در منزل را مشاهده کرده و در صورت نیاز، ثبت سفارش کنید.

عوارض ساکشن گوش

افزون بر مزایای ساکشن گوش، معایبی نیز برای این روش بیان می‌شوند که بد نیست مروری نیز بر آن‌ها داشته باشیم. باید بدانید که اغلب عوارض ساکشن گوش موقتی و البته بسیار خفیف هستند.

  • سرگیجه یکی از عوارض ساکشن گوش است که می‌تواند به دلیل جابه‌جایی مایع گوش داخلی اتفاق بیفتد.
  • کاهش شنوایی از جمله عوارض ساکشن گوش است که معمولاً پس از مدتی به حالت عادی برمی‌گردد.
  • در موارد خاص ممکن است آسیبی به پرده گوش وارد شود که شنوایی را مختل کند.
  • عفونت نیز از پیامدهای نادر ساکشن گوش است.

شستشوی گوش چگونه انجام می‌شود؟

یکی دیگر از راه‌های تخلیه جرم گوش، شستشوی گوش است. در این روش ابتدا گوش توسط اتوسکوپ به خوبی مشاهده شده و سپس مایعی مثل آب مقطر و یا سرم نرمال سالین وارد گوش می‌شود و کل قسمت گوش خارجی را شست‌وشو می‌دهد. به عبارتی از لاله گوش تا قسمت پرده صماخ توسط مایع تر شده و خارج شدن جرم گوش را تسهیل می‌کند. این روش در گذشته بیشتر از حال استفاده می‌شد. امروزه به دلیل عوارض متعددی که برای آن ذکر می‌شود، کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این حال هنوز در برخی مواقع شستشوی گوش می‌تواند انتخاب ما باشد. در ادامه درباره مزایا و معایب آن بیشتر صحبت خواهیم کرد.

مزایای شستشوی گوش

مزایایی که برای شستشوی گوش ذکر می‌شوند غالباً همان مزایای از بین بردن و پاکسازی جرم گوش است. برای مثال شستشوی گوش می‌تواند درد ناشی از تجمع جرم را کاهش داده و در صورت کاهش شنوایی، آن را برطرف کند. باید بدانید که امروزه با وجود روشی مثل ساکشن گوش، تقریباً دیگر از روش شستشوی گوش استفاده نمی‌شود. مگر در مواردی خاص که به هر دلیلی نتوان از ساکشن استفاده کرد.

شستشوی گوش چه عوارضی دارد؟

شستشوی گوش ممکن است عوارضی داشته باشد که اغلب بسیار محدود و موقت هستند. برای مثال درد موقت پس از شستشوی گوش کاملاً طبیعی بوده و پس از چند ساعت برطرف می‌شود. البته اگر احساس کردید درد گوش‌تان از حد معمول بیشتر است، به پزشک مراجعه کنید. اگر از سه-چهار روز قبل جرم گوش را با قطره گلیسیرین یا آب مقطر ولرم نرم کنید، احتمال آسیب به گوش تا حد زیادی خواهش می‌یابد. غالباً با یک شستشوی اصولی، مشکلی برای گوش ایجاد نخواهد شد؛ با این حال چند مورد از عوارض احتمالی را نام می‌بریم:

  • سرگیجه
  • آسیب دیدن گوش میانی
  • آسیب دیدن پرده گوش
  • احساس ناخوشایند در مجرای گوش
  • کاهش موقت شنوایی
  • عفونت گوش خارجی و التهاب

در صورتی که هر یک از این عوارض، با شدت زیاد در شما وجود داشت، سری به پزشک معالج‌تان بزنید.

مراقبت بعد از شستشوی گوش

با وجود آن که شستشوی گوش کاملاً سرپایی بوده و به سرعت انجام می‌شود؛ بهتر است برخی نکات را پس از شستشوی گوش رعایت کنید تا مشکلی انجاد نشود. چند مورد از مراقبت‌های پس از شستشوی گوش به شرح زیر هستند:

دارو درمانی:

حتماً داروهای تجویز شده را به موقع مصرف کنید. برای درمان تهوع ممکن است داروهای ضد تهوع برایتان تجویز شود. از طرفی برای کاهش درد پس از شستشوی گوش امکان تجویز مسکن نیز وجود دارد. نکته مهم این است که بدون تجویز پزشک و خودسرانه نباید هیچ دارویی را مصرف کنید.

استحمام:

همان طور که میدانید، رطوبت خطر ایجاد عفونت را افزایش می‌دهد. در گوش انسان نیز همین مسئله اتفاق می‌افتد. پس از شستشوی گوش میزان موم گوش که برای حفاظت لازم است، بسیار کم می‌شود. بنابراین تا تولید مجدد مقداری مایع توسط گوش لازم است که ملاحظاتی را در نظر داشته باشید. سعی کنید حداقل تا ۴۸ ساعت گوش‌تان را خشک نگه دارید و از مرطوب کردن آن جلوگیری کند. بهتر است که این مساله تا چند روز ادامه داشته باشد تا احتمال بروز عفونت را به صفر برسانید. اگر آب وارد گوش‌تان شد، یک حوله روی آن قرار داده و همان گوش را به سمت پایین بگیرید تا آب خارج شود. به هیچ عنوان چیزی را وارد گوش نکنید.

محدودیت فعالیت:

به علت ایجاد سرگیجه پس از شستشوی گوش، ممکن است برخی فعالیت‌های شما مثل رانندگی‌ یا کوهنوردی با مشکل مواجه شوند. توصیه می‌شود چند روز تا چند هفته از داشتن فعالیت‌های این چنینی بپرهیزید.

کلام آخر

در این مقاله به بررسی دو تکنیک خارج‌سازی جرم گوش یعنی ساکشن گوش و شستشوی گوش پرداخته و در جست‌وجوی پاسخ «ساکشن گوش بهتر است یا شستشوی گوش؟» موارد مختلف را بررسی کردیم. انجام شستشو و ساکشن گوش در منزل تهران و دیگر شهرهای بزرگ برای بیماران اهمیت بیشتری دارد، زیرا دوری مسافت باعث می شود تا دسترسی به مراکز درمانی سخت تر شود. مراکز خدمات پرستاری حرفه ای و معتبر در تهران با گرد هم آوردن گروهی از پرستاران و پزشکان مجرب در همه بخش های درمانی تمام سعی خود را جهت ارائه خدمات مطلوب و با کیفیت به متقاضیان خود به کار می برند.

 

 

برچسب ها : گوش

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *