How to deal with the temptation to use drugs again?

چگونه با وسوسه مصرف مجدد مواد مخدر مقابله کنیم؟

اعتیاد به مواد مخدر یک نقص شخصیتی یا نشانه ضعف نیست و برای غلبه بر مشکل اعتیاد و ترک مواد مخدر فرد به چیزی بیش از اراده نیاز دارد. سوء استفاده مصرف مواد مخدر می‌تواند تغییراتی در مغز ایجاد کند و باعث هوس شدید و اجبار به مصرف شود و بهبودی را هدفی غیرممکن به نظر برساند. اما هوشیاری هرگز دور از دسترس نیست، مهم نیست که وضعیت شما چقدر ناامیدکننده به نظر می‌رسد یا چند بار قبلاً تلاش کرده‌اید و شکست خورده‌اید. با درمان و حمایت مناسب، تغییر همیشه امکان پذیر است.

ترک مواد مخدر و شروع و تکمیل پروسه ترک اعتیاد مستلزم تغییر بسیاری از چیزها است، از جمله:

به تغییر فکر کنید

مصرف مواد مخدر خود را پیگیری کنید، از جمله زمان و میزان مصرف. این موضوع به شما احساس بهتری از نقش اعتیاد در زندگی شما می‌دهد. مزایا و معایب ترک، و همچنین هزینه‌ها و مزایای ادامه مصرف مواد را فهرست کنید. چیزهایی را که برای شما مهم هستند، مانند شریک زندگی، فرزندان، حیوانات خانگی، شغل یا سلامتی خود در نظر بگیرید.

چگونه با وسوسه مصرف مجدد مواد مخدر مقابله کنیم؟

از کسی که به او اعتماد دارید در مورد احساساتش در مورد مصرف مواد مخدر بپرسید. از خود بپرسید که چه چیزی می تواند به شما در ایجاد تغییر کمک کند؟

در صورت وجود، به تلاش‌های گذشته خود برای بهبودی فکر کنید. چه روندی را طی کردید و چرا نتیجه نگرفتید؟

بهترین درمان اعتیاد را شناسایی کنید

گزینه‌های مختلفی برای ترک اعتیاد وجود دارد. به یاد داشته باشید که هیچ درمانی برای همه کار نمی‌کند. نیازهای هرکس متفاوت است. فرقی نمی‌کند چه مخدری مصرف می‌کنید، درمان اعتیاد باید با شرایط منحصر به فرد شما تنظیم شود. این مهم است که برنامه‌ای برای ترک پیدا کنید که احساس خوبی داشته باشد. معمولا پیشنهاد می‌شود که به طور مثال اگر به گل اعتیاد دارید، پروسه ترک خود را در یک مرکز ترک گل آغاز کنید تا نتیجه بهتری بگیرید.

درمان باید بیشتر از مصرف مواد مخدر توجه شما را جلب کند. اعتیاد بر کل زندگی شما، از جمله روابط، شغل، سلامت و رفاه روانی شما تأثیر می‌گذارد. موفقیت درمان به ایجاد روش جدیدی از زندگی و رسیدگی به دلایلی که در وهله اول به مواد مخدر روی آورده‌اید بستگی دارد.

تعهد و پیگیری کلیدی است. درمان اعتیاد به مواد مخدر یک فرآیند سریع و آسان نیست. به طور کلی، هر چه مصرف طولانی‌تر و شدیدتر باشد، به درمان بیشتری نیاز خواهید داشت. در همه موارد، مراقبت طولانی مدت برای بهبودی بسیار مهم است.

برای بهبودی اعتیاد خود پشتیبانی پیدا کنید

سعی نکنید ترک اعتیاد را به تنهایی انجام دهید. به دنبال پشتیبانی باشید. هر رویکرد درمانی که انتخاب می‌کنید، داشتن تأثیرات مثبت و یک سیستم حمایتی مستحکم ضروری است. به دوستان نزدیک و خانواده تکیه کنید. داشتن حمایت دوستان و اعضای خانواده دارایی ارزشمندی در بهبود است. اگر تمایلی به مراجعه به عزیزان خود ندارید زیرا قبلا آن‌ها را ناامید کرده‌اید، به مشاوره رابطه یا خانواده درمانی مراجعه کنید.

چگونه با وسوسه مصرف مجدد مواد مخدر مقابله کنیم؟

یک شبکه اجتماعی هوشیار بسازید. اگر زندگی اجتماعی قبلی شما حول محور مواد مخدر می‌چرخید، ممکن است لازم باشد چند ارتباط جدید ایجاد کنید.

جلسات را در اولویت قرار دهید. به یک گروه پشتیبانی بهبودی بپیوندید و به طور منظم در جلسات شرکت کنید. گذراندن وقت با افرادی که دقیقاً درک می‌کنند که شما چه چیزی را تجربه می‌کنید می‌تواند بسیار شفابخش باشد. همچنین می‌توانید از تجربیات مشترک اعضای گروه بهره مند شوید و یاد بگیرید که دیگران برای ترک اعتیاد و بهبودی چه کرده‌اند.

روش‌های سالم برای مقابله با استرس را بیاموزید

پس از رفع مشکلات فوری اعتیاد و شروع درمان، همچنان باید با مشکلاتی که منجر به سوءمصرف مواد مخدر شده است، روبرو شوید. آیا برای بی حس کردن احساسات دردناک، آرام کردن خود پس از مشاجره، استراحت پس از یک روز بد یا فراموش کردن مشکلات خود شروع به استفاده از مواد مخدر کردید؟ وقتی هوشیار شدید، احساسات منفی که با مواد مخدر از بین برده‌اید دوباره ظاهر می‌شوند.

چگونه با وسوسه مصرف مجدد مواد مخدر مقابله کنیم؟

برای موفقیت آمیز بودن درمان، ابتدا باید مشکلات اساسی خود را حل کنید. هنگامی که مشکلات اساسی خود را حل کردید، گاهی اوقات استرس، تنهایی، ناامیدی، خشم، شرم، اضطراب و ناامیدی را تجربه خواهید کرد. همه این احساسات بخشی عادی از زندگی هستند. یافتن راه‌هایی برای رسیدگی به این احساسات در زمان بروز، یک جز ضروری برای درمان و بهبودی شما است.

محرک‌ها و هوس‌ها را کنترل کنید

بهبودی شما به هوشیاری ختم نمی شود. مغز شما هنوز برای بازیابی و بازسازی ارتباطاتی که در زمان اعتیاد تغییر کرده‌اند به زمان نیاز دارد. در طول این بازسازی، میل به مواد مخدر می‌تواند شدید باشد. می‌توانید با اجتناب از افراد، مکان‌ها و موقعیت‌هایی که میل شما به استفاده را تحریک می‌کنند، از بهبود مستمر خود حمایت کنید.

از دوستان خود که استفاده می‌کنند فاصله بگیرید. با دوستانی که هنوز مواد مخدر مصرف می‌کنند معاشرت نکنید. اطراف خود را با افرادی احاطه کنید که از ترک شما حمایت می‌کنند، نه کسانی که شما را وسوسه می‌کنند که به عادات قدیمی و مخرب برگردید.

از مصرف الکل دوری کنید. حتی اگر مشکلی با الکل نداشته باشید، نوشیدن الکل قدرت تصمیم گیری را کاهش می‌دهد و قضاوت را مختل می‌کند، که این مساله به راحتی می‌تواند منجر به بازگشت به اعتیاد شود.

مرکزی را برای ترک اعتیاد انتخاب کنید که در آن حوزه تخصص داشته باشد. مثلا برای ترک هروئین نمی‌توان به یک مرکز ترک گل مراجعه کرد. باید به مرکزی که در نوع اعتیاد شما متخصص است مراجعه کرد تا نتیجه بهتری گرفت.

مقابله با هوس مواد مخدر

گاهی اوقات نمی‌توان از هوس اجتناب کرد و باید راهی برای مقابله با این موارد پیدا کرد:

درگیر یک فعالیت شوید.

کتاب بخوانید، دوستان خود را ببینید، به سینما بروید، خود را در یک سرگرمی، پیاده روی یا ورزش غرق کنید. هنگامی که به چیز دیگری علاقه مند شدید، متوجه خواهید شد که هوس‌های‌ مصرف مواد مخدر از بین می‌روند.

افکار خود را به چالش بکشید و تغییر دهید.

هنگام تجربه ولع، بسیاری از افراد تمایل دارند فقط اثرات مثبت ماده مخدر را به خاطر بسپارند و پیامدهای منفی آن را فراموش کنند. بنابراین، یادآوری این نکته برایتان مفید است که اگر استفاده کنید واقعاً احساس بهتری نخواهید داشت و ضررهای زیادی خواهید داشت. گاهی اوقات ذکر این عواقب در کارت کوچکی که همراه خود دارید مفید است.

مراقب سلامتی خود باشید

ورزش منظم، خواب کافی و عادات غذایی سالم به شما کمک می‌کند سطح انرژی خود را بالا نگه دارید و سطح استرس خود را پایین بیاورید. هر چه بیشتر بتوانید سالم بمانید و احساس خوبی داشته باشید، هوشیار ماندن آسان‌تر خواهد بود.

اجازه ندهید که بازگشت به مصرف مواد مخدر شما را ناامید کند.

چه چیزی باعث بازگشت به مصرف مواد مخدر می‌شود؟

محرک‌های مختلف می‌توانند شما را در معرض خطر بازگشت به الگوهای قدیمی مصرف مواد قرار دهند. در حالی که علل خاص عود از فردی به فرد دیگر متفاوت است، برخی از محرک‌های رایج عبارتند از:

حالت عاطفی منفی (مانند استرس، غم، عصبانیت یا ضربه روحی)

حالت عاطفی مثبت (احساس شادی و تمایل به داشتن احساس حتی بهتر، مانند داشتن اوقاتی خوب با دوستان)

ناراحتی فیزیکی (مانند درد یا علائم ترک)

تلاش برای آزمایش کنترل شخصی شما (“من فقط یک بار می‌خواهم استفاده کنم” یا “فقط یک قرص دارم”)

وسوسه یا میل شدید (میل به استفاده)

درگیری (مانند مشاجره با همسر یا شریک زندگی خود)

نکته مهمی که باید به خاطر داشته باشید این است که بازگشت به اعتیاد و عدم تسلط بر وسوسه‌های مصرف مواد مخدر به معنای شکست درمان نیست. تسلیم نشوید و با درمانگر خود صحبت کنید، به کلینیک ترک اعتیاد خود مراجعه کنید و پزشک خود را ببینید. وقتی دوباره هوشیار شدید و از خطر خارج شدید، ببینید چه چیزی باعث عود شد، چه اشتباهی رخ داد، و چه کاری می‌توانستید انجام دهید. شما می‌توانید انتخاب کنید که به مسیر بهبودی برگردید و از تجربه برای تقویت تعهد خود استفاده کنید.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

74 − 69 =