روش جلوگیری از زگیل تناسلی ، اول از همه باید با پزشک خود در مورد واکسن HPV صحبت کنید. اکثر برندهای واکسن در برابر انواعی از HPV که باعث زگیل تناسلی می شوند، ایمنی ایجاد می کنند. این کار، بهترین راه برای پیشگیری از هرگونه مشکلات مرتبط با HPV (از جمله زگیل های تناسلی) است.زگیل تناسلی یکی از شایعترین بیماریهای مقاربتی است که توسط ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد میشود. هر فردی که از نظر جنسی فعال است در برابر عوارض HPV از جمله زگیل تناسلی آسیبپذیر خواهد بود؛ مگر اینکه واکسینه شود.
خبر خوب این است که این بیماری قابل پیشگیری است و واکسن گارداسیل از افراد با هر جنسیت در برابر شایعترین گونههای HPV که باعث زگیل تناسلی میشوند محافظت میکند و همچنین میتوانند در برابر سویههای HPV که با سرطان دهانه رحم مرتبط هستند نیز ایمنی ایجاد کنند. اگر مشکوک به زگیل تناسلی هستید یا میخواهید واکسن بزنید بهتر است با دکتر زنان مشورت کنید. اصولا یکی از دغدغههایی که درباره این بیماری وجود دارد نحوه پیشگیری از ابتلا به آن و جلوگیری از انتشار ویروس به دیگران است.
پیشگیری از زگیل تناسلی:
برای پیشگیری از ابتلا به زگیل های تناسلی، اول از همه باید با پزشک خود در مورد واکسن HPV صحبت کنید. اکثر برندهای واکسن در برابر انواعی از HPV که باعث زگیل تناسلی می شوند، ایمنی ایجاد می کنند. این کار، بهترین راه برای پیشگیری از هرگونه مشکلات مرتبط با HPV (از جمله زگیل های تناسلی) است.
زگیل تناسلی از طریق تماس جنسی با فرد مبتلا (از جمله رابطه جنسی واژینال، مقعدی و دهانی) منتقل می شود. بنابراین، تنها راه مطمئن برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری و همچنین سایر بیماری های مقاربتی، پرهیز از هرگونه تماس جنسی با افراد دیگر است. اما این کار عملا امکان پذیر نیست. بنابراین آگاهی از چگونگی داشتن یک رابطه جنسی ایمن، اهمیت بسیار زیادی دارد. استفاده از وسایل محافظت کننده (مانند کاندوم) هنگام برقراری رابطه جنسی، خطر ابتلا به بیماری های مقاربتی (از جمله زگیل تناسلی) را بسیار کاهش می دهد. همچنین، در صورت مشاهده زگیل در ناحیه تناسلی یا مقعد شریک جنسی خود، باید از داشتن رابطه جنسی با او خودداری کنید. چرا که این زگیل ها به راحتی منتقل می شوند.
اما به خاطر داشته باشید، حتی زمانی که زگیل های تناسلی وجود ندارند یا دیده نمی شوند نیز ممکن است آنها را دریافت نموده و یا منتقل کنید. بنابراین هنگام برقراری رابطه جنسی، حتی در صورتی که به نظر می رسد هیچ گونه مشکلی وجود ندارد، حتما از کاندوم استفاده کنید و آزمایشات مربوط به بیماری های مقاربتی را به طور منظم انجام دهید.
-
همیشه در زمان برقراری رابطه جنسی از کاندوم استفاده کنید.
-
واکسن HPV را دریافت کنید.
-
آزمایشات مربوط به بیماری های مقاربتی و هر گونه درمان مورد نیاز برای این بیماری ها را انجام دهید.
-
اگر به HPV یا زگیل تناسلی مبتلا هستید، این مسئله را با شریک جنسی خود میان بگذارید تا آزمایشات مربوطه را انجام دهد و در صورت لزوم تحت درمان قرار بگیرد.
-
از داشتن شریک های جنسی متعدد اجتناب کنید و یا تعداد شرکای خود را محدود کنید.
همانطور که در بالا اشاره کردیم کاندوم یکی از روش های جلوگیری از انتقال این بیماری نیز میباشد. در هر بار برقراری رابطه باید حتما از کاندوم استفاده نماید و بعد از پایان رابطه، کاندوم را دور بیاندازید و در صورت برقراری مجدد رابطه باید کاندوم جدید استفاده کنید.
کاندوم ساگامی:
کاندوم ساگامی به عنوان نازکترین کاندوم جهان شناخته شده است. متخصصان ژاپنی با بهره گیری از جدیدترین تکنولوژی های روز موفق به تولید نوعی کاندوم شده اند که فقط ۰.۰۲ میلیمتر ضخامت دارد و از جنس پلی اورتان است. علیرغم ضخامت بسیار کم، داری استحکام سه برابر نسبت به کاندوم های معمولی است. افرادی که تمایل به استفاده از کاندوم ندارند عدم انتقال گرما را دلیل اصلی این موضوع ذکر کرده اند.
با خرید کاندوم ۰۰۲ ساگامی و ضخامت کمتر از۰.۰۲ میلیمتر به راحتی گرما را حین رابطه انتقال می دهد و تجربه ای متفاوت از رابطه جنسی با کاندوم رو برای شما رقم خواهد زد. میزان کارایی این فرآورده چنانچه بطور مداوم و صحیح از آن استفاده گردد، به ۹۸ درصد میرسد. این در حالی است که اثر بخشی کاندوم های لاتکس در جلوگیری از بارداری و انتقال بیماری های مقاربتی ۹۷ درصد می باشد.
ماندگاری زگیل تناسلی چقدر است؟
مدت زمان ماندگاری ویروس HPV در افراد مختلف، متفاوت است. گاهی اوقات سیستم ایمنی بدن فرد به حدی قوی است که ظرف چند ماه بیماری را از بدن ریشه کن می کند. البته ویروس HPV می تواند دوباره فعال شود. به همین دلیل حتی اگر زگیل تناسلی به ظاهر بهبود یابد، معمولا در بدن نهفته مانده و در عرض ۲ سال دوباره بروز پیدا می کند. حتی اگر فرد به ظاهر درمان شده باشد و زگیل تناسلی دیگر روی سطح بدن نمایان نباشد، باز هم احتمال مسری بودن بیماری و انتقال آن به شریک جنسی وجود دارد. در واقع ویروس همچنان در بدن فرد فعال بوده و از طریق رابطه جنسی به شخص دیگری سرایت پیدا می کند.
آیا زگیل تناسلی واگیردار است؟
فردی که مبتلا به زگیل تناسلی است باید صادقانه با شریک جنسی خود صحبت کرده و او را مطلع کند. زوجین می توانند مراقبت های لازم را جهت پیشگیری و درمان زگیل تناسلی انجام دهند. معمولا در این موارد به فرد سالم واکسن زده می شود تا در برابر ویروس HPV ایمن شود.
فردی که به زگیل تناسلی مبتلا است باید بداند که حتی اگر نشانه هایی از بیماری در وی نمایان نباشد، باز هم احتمال انتقال بیماری به شریک جنسی خود را دارد. پس باید قبل از برقراری رابطه جنسی به وی اطلاع دهد. همچنین باید در هر بار رابطه جنسی از کاندوم استفاده کند.
نحوه انتقال زگیل تناسلی:
ویروس زگیل تناسلی می تواند حتی زمانی که هیچ زگیل قابل مشاهده ای وجود نداشته باشد منتقل شود. بسیاری از افراد مبتلا به این ویروس علائمی ندارند اما همچنان می توانند آن را منتقل کنند.
اگر زگیل تناسلی دارید، شریک جنسی فعلی شما باید آزمایش شود زیرا ممکن است زگیل داشته باشد و از آن اطلاعی نداشته باشد. پس از ابتلا به عفونت، ممکن است هفته ها تا چندین ماه طول بکشد تا علائم ظاهر شوند. شما در موارد زیر نمی توانید به زگیل تناسلی مبتلا شوید:
-
بوسیدن
-
به اشتراک گذاشتن چیزهایی مانند حوله، کارد و چنگال، فنجان
واکسن گارداسیل:
هماان طور که میدانید واکسن مادهای است که ایمنی را در برابر یک بیماری خاص را بهبود میبخشد. یکی از معروفترین و مؤثرترین انواع واکسن HPV واکسن گارداسیل است. این واکسن در برابر ویروس HPV که میتواند باعث سرطان و زگیل تناسلی هم در زنان و هم در مردان شود، شما را محافظت میکند. واکسنهای HPV بدن را تحریک میکنند تا آنتیبادیهایی تولید کند که در مواجهه با HPV، به ویروس متصل شده و از آلودهکردن سلولها جلوگیری میکند.
بهترین زمان برای تزریق واکسن گارداسیل چه زمانی است؟
بهترین زمان برای تزریق واکسن گارداسیل قبل از شروع فعالیت جنسی است. واکسن HPV در برابر عفونت HPV که از قبل در بدن وجود دارد مؤثر نیست. بهتر است قبل از قرارگرفتن در معرض احتمالی ویروس از طریق تماس جنسی واکسینه شوید. واکسن در بازوی شما تزریق میشود و برای محافظت کامل نیاز به دوزهای تکمیلی دارید. تعداد واکسنهای موردنیاز شما بسته به سنی که در اولین دوز مصرف میکنید متفاوت است. هر فردی که واکسن را قبل از سن ۱۵ سالگی دریافت کند، برای محافظت کامل به دو دوز واکسن HPV نیاز دارد. آنها باید به فاصله شش تا دوازده ماه داده شوند. اگر ۱۵ تا ۲۶ ساله هستید، به سه دوز نیاز دارید. یک تا دو ماه پس از اولین دوز، به دوز دوم نیاز خواهید داشت. سپس شش ماه پس از اولین دوز به نوبت سوم نیاز خواهید داشت.
یادتان باشد که واکسن HPV شما را در برابر سایر عفونتهای مقاربتی محافظت نمیکند. درمان زگیل تناسلی باید توسط پزشک تجویز شود. نوع درمانی که به شما پیشنهاد می شود بستگی به شکل ظاهری زگیل ها و محل آنها دارد. پزشک یا پرستار این موضوع را با شما در میان خواهند گذاشت.
درمان ها عبارتند از:
۱.کرم یا مایع:
معمولاً میتوانید چند بار در هفته و به مدت چند هفته این را روی زگیلها بمالید، اما در برخی موارد ممکن است لازم باشد به کلینیک سلامت جنسی بروید، جایی که پزشک یا پرستار آن را اعمال میکند. این درمان ها می توانند باعث درد، سوزش یا احساس سوزش شوند.
۲.جراحی:
پزشک یا پرستار ممکن است زگیل ها را بریده، بسوزاند یا از لیزر برای برداشتن زگیل ها استفاده کند. این کار می تواند باعث درد، تحریک یا زخم شود.
۳.انجماد:
پزشک یا پرستار زگیل ها را منجمد می کند. گاهی اوقات درمان چندین بار تکرار می شود. این کار می تواند باعث درد شود. ممکن است هفته ها یا ماه ها طول بکشد تا درمان اثر کند و زگیل ها ممکن است عود کنند. در برخی افراد، درمان موثر نیست.
دیدگاهتان را بنویسید