چرا احتمال ابتلا به مشکلات دهان و دندان در افراد سیگاری، 6 برابر بیشتر از بقیه است؟

چرا احتمال ابتلا به مشکلات دهان و دندان در افراد سیگاری، ۶ برابر بیشتر از بقیه است؟

باید بدانیم که نیکوتین و قطران موجود در تنباکو به‌راحتی از طریق دود سیگار وارد جریان خون می‌شوند و زمینه بروز بسیاری از مشکلات پزشکی و حتی بیماری‌های کشنده مانند سرطان را فراهم می‌کنند. با این حال، بسیاری از مردم نمی‌دانند که سیگار چه آسیبی به دهان، لثه‌ها و دندان‌هایشان وارد می‌کند.

تحقیقات نشان داده‌اند که احتمال پوسیدگی دندان‌ها، بروز بیماری لثه، سرطان دهان و سایر مشکلات سلامت دهان و دندان در افراد سیگاری شش برابر بیشتر از افراد غیرسیگاری است.

طبق آمار، بیش از ۴۰ درصد از افراد ۲۰ تا ۶۴ ساله که در حال حاضر سیگار می‌کشند، دچار پوسیدگی دندان هستند. افراد ۶۵ سال به بالا که همچنان سیگار می‌کشند، دو برابر بیشتر از افرادی‌که هرگز سیگاری نبوده‌اند، در معرض خطر از دست دادن تعداد زیادی از دندان‌ها هستند. حدود ۹۰ درصد از افراد مبتلا به سرطان دهان، لب، زبان و گلو سابقه مصرف سیگار را دارند.

مضرات دود سیگار برای دهان، لثه‌ها و دندان‌ها چیست؟

دود سیگار منجر به بروز مشکلات زیر می‌شود:

  • بوی بد دهان

  • تغییر رنگ دندان‌ها

  • التهاب غدد بزاقی روی سقف دهان

  • افزایش تجمع پلاک و جرم روی دندان‌ و به‌تبع پوسیدگی دندان‌ها

  • تحلیل استخوان فک

  • افزایش خطر ابتلا به بیماری لکوپلاکیا و بروز لکه‌های سفید در داخل دهان

  • افزایش خطر ابتلا به بیماری لثه (یکی از دلایل اصلی از دست دادن زودرس دندان‌ها)

  • تاخیر در روند بهبودی پس از کشیدن دندان، درمان بیماری لثه یا جراحی دهان

  • افزایش احتمال شکست ایمپلنت دندان

  • افزایش خطر ابتلا به سرطان دهان، گلو و زبان

کسب اطلاعات بیشتر: آیا می شود همه دندانها را ایمپلنت کرد

چرا دود سیگار باعث تغییر رنگ دندان‌ها می‌شود؟

یکی از عوارض سیگار کشیدن، لکه‌دار شدن و تغییر رنگ دندان‌ها است. مواد مضر موجود در تنباکو می‌توانند دندان‌های شما را در مدت زمان بسیار کوتاهی زرد کنند. افراد سیگاری اغلب شکایت دارند که دندان‌هایشان پس از سال‌ها سیگار کشیدن تقریبا قهوه‌ای شده‌اند.

دود سیگار چگونه منجر به بروز بیماری لثه می‌شود؟

افرادی‌که سیگار می‌کشند، پلاک دندانی بیشتری تولید کنند. از طرفی، دود سیگار باعث کمبود اکسیژن در جریان خون می‌شود. این مسائل احتمال بروز انواع بیماری لثه (بیماری پریودنتال) را افزایش می‌دهند. قابل ذکر است که بیماری لثه هنوز شایع‌ترین علت از دست دادن زودرس دندان‌ها در بزرگسالان است.

چرا دود سیگار احتمال ابتلا به مشکلات دندانی را افزایش می‌دهد؟

از نظر دندانپزشکان، زیرا سیگار کشیدن، زمینه بروز موارد زیر را فراهم می‌کند:

  • افزایش تجمع پلاک‌های دندانی و پوسیدگی دندان‌ها

  • تحلیل استخوان فک (به‌خصوص استخوان آلوئولی که ریشه دندان‌ها را محکم نگه می‌دارد)

دود سیگار چگونه منجر به بروز سرطان دهان می‌شود؟

اکثر مردم می‌دانند که سیگار می‌تواند باعث بروز سرطان ریه و گلو شود، اما بسیاری از آنها هنوز نمی‌دانند که یکی از دلایل اصلی ابتلا به سرطان دهان نیز هست. زیرا برخی از مواد مضر موجود در دود سیگار، کارسینوژن و سرطان‌زا هستند و قدرت ایجاد جهش ژنتیکی را دارند. متاسفانه هر ساله هزاران نفر به‌دلیل سرطان دهان ناشی از مصرف سیگار می‌میرند.

راهکارهایی برای کنترل عوارض دود سیگار بر سلامتی دهان و دندان

بهترین راهکار، ترک سیگار است. پزشک شما ممکن است بتواند به شما کمک کند تا با داروهایی مانند آدامس و چسب‌های نیکوتینی به‌مرور از مصرف سیگار دست بکشید. داروهای گیاهی و همچنین هیپنوتیزم و طب سوزنی، درمان‌های دیگری هستند که ممکن است به شما در ترک این عادت کمک کنند.

دندانپزشک شما ممکن است بعد از معاینه و درمان بسیاری از مشکلات دندان و لثه‌ها، توصیه کند برای مدتی همزمان با خمیردندان معمولی از یک برند مناسب از این خمیردندان‌ها نیز استفاده کنید. برای رفع بوی بد دهان، حتما در مورد دهانشویه مناسب خود با دندانپزشک مشورت کنید.

حتی پس از ترک سیگار، معاینات منظم دندانپزشکی را به تاخیر نیاندازید. زیرا ساختارهای ضعیف و حساس دندان، لثه و استخوان فک شما تا چندین سال مستعد بروز مشکلات مختلف است. همچنین در طی معاینات، ممکن است دندانپزشک متوجه علائم بیماری در گونه‌ها، زبان و گلو شما شود که نیاز به بررسی بیشتر توسط پزشک دارند.

سخن آخر

بنابراین، تاثیر دود سیگار بر سلامتی دهان و دندان بسیار نگران‌کننده است. اگر سیگار می‌کشید، حتی به‌صورت تفریحی، سعی کنید از همین امروز برای ترک آن اقدام کنید!

منبع: https://mikhakdental.com/

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *